Sunday, August 21, 2005

Vähiin käy ennen kuin loppuu

Lanka siis. Melindan Kirsikka-paita on yhtä hihaa vaille valmis. Lankaa on enää tosi vähän, ja koska kaulaliinakin täytyy tehdä, sitä tarvitaan aika paljon lisää. Mitä oikein kuvittelin kahdesta kerästä tekeväni? Paidasta tulee tosi kiva. Se levenee alaspäin vähän, myös hihansuut ovat leveät. Toisessa raglansaumassa on nappilista, helmassa on päärme, jonka neuloin kiinni siinä työn edetessä. Päärmeen tekoon otin mallia Nannan blogista, ja helmasta tulikin tosi siisti näin. Aikaisempaa kokemusta päärmeistä, raglanneuleista tai oikeastaan nappilistoistakaan ei juuri ole :D Mummille soitin muutaman kerran, ja sieltä sainkin jälleen kerran hyviä neuvoja. Paidan hihansuihin tein muutaman rivin helmineuletta, että pysyy suorassa. GALLUP: Teenkö kirsikat huovuttamalla vai perinteisen pompulan tavoin (siis se hapsuhässäkkä)?




Kiva pieni värivirhe prkl. Oikeanpuoleista tumppua tehdessä työssä oli solmu. Liitin langan uudelleen, ja hetken päästä huomasin että kas, sinistä tulikin vain pari riviä, ja sitten alkoi tummansininen ALUSTA. Siis voi helvetti. Nyt tumput ovat täysin erilaiset, ja sehän nyt ei kuitenkaan ollut ihan tarkoitus. Ärsyttää, että jos mennään laittelemaan solmuja, niin eikö voisi edes katsoa että värit jatkuisi sitten oikein. Ja eihän nyt sitä solmua voi pistäänoin, että väliin tulee vain pätkä toista väriä. Hemmetin novita. No, onneksi tämä oli vain vauvan tumppu, ei kestä kauaa tehdä uutta.

Naapurin vauvan neuletakki tuli eilen valmiiksi. Jostain syystä sen kuvat ovat toisella muistikortilla, joten katsellaan niitä sitten myöhemmin. Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa teille, jotka istuskelette koneen ääressä tänään, ja iloista viikon aloitusta kaikille teille, jotka juuri saavuitte töihin (ja siis mun blogihan on ehdottomasti hyvä saitti aloittaa päivä..).

10 comments:

laurar said...

Kirsikat huovuttamalla ja nyt alkoi just mietityttää haluanko sittenkään ostaa Raita-lankoja joulua vasten...

-miu- said...

Huovutetut kirsikat, kestävät ehkä paremmin?

Anonymous said...

Vanhana huovutuskurssien "heavyuserina" ei auta kuin kehoittaa huovuttamisen puolelle!
Käytän itse usein vanhoja mallitilkkuja pallojen pohjana. Niiden ympärille kun kerii lankaa pari kierrosta ja alkaa villaa pyörittelemään niin johan tulee hyvä ja vielä pehmeämpi pallo kuin kindermunan sisällä olevan pallon päälle huovutetusta ;)

Siniset Silmukat said...

Äänestän tekniikaksi huovutusta...

Anonymous said...

Yhdyn muihin, huovuttamalla tulee varmaan tosi kivat!

Anonymous said...

tulipas vaan mieleen, että miltä tuntuu kun sitten laittaa ulkotakin tuohon päälle? Kun ne tupsut varmaan painavat vähäsen... Ja sama, jos vauveli käy makaamaan. Kaulaliinanhan voi laittaa takin pääle :)

Susanna said...

Huovuttaen siis ;) Hmm, täytyykin käydä lankakaupan kautta...

Nimetön, eihän niistä nyt mitään nyrkin kokoisia tule. Takuulla vähemmän painaa kuin vetskarit sun muut nippelit mitä vaatteissa on. Ja kirsikat roikkuu pepun alla, niin ei ainakaan selkää paina. Talvivermeet on muutenkin niin tilavat, että kyllä sinne parit kirsikat menee, ja muutenkin aion käyttää tätä enemmän sellaisen toppaliivin kanssa näin syksystä.

Ärsyttävää kun tätä spämmiä on alkunut tulemaan enemmän ja enemmän, ja niillä on blogger accountti, joten mitenkäs niistä eroon pääsis? huoh.

Kati E said...

Myöhässä, mutta tää on hyvä tapa aloittaa työviikko. :D Mä siis äänestän kans huovutettuja.

Anonymous said...

Ääni täältäkin huovutetuille kirsikoille! Mulle kävi Novitan Raita-langan kanssa muuten ihan samalla lailla, ei oikein tuntunut ammattimaiselta toiminnalta Novitankaan puolelta. (Olisihan sitä itsekin voinut asian tarkistaa, mutta silti...) Nykyään niillä taitaa olla joku varoitus asiasta ainakin nettisivuilla. -Maria PS. Itse ei-bloggaavana kyselen, onko blogin pitäjän mahdollista poistaa noita spämmejä jälkikäteen? Ihan siis uteliaisuudesta kysyn, kun on blogin perustaminen aina välillä ollut mielessä.

Susanna said...

Maria, kyllä ne roskaviestit saa poistettua, tästäkin ketjusta pari otin pois. Eihän niistä sinällään haittaa ole, mutta ovat usein pitkiä kuin nälkävuosi, ja tietty jos niitä alkaa enemmän tulla niin...no katsotaan sitä sitten :D

Mä hyväksyn raitalangalta sen että sukista ei tule identtiset, ja sen että joskus inhimillisestä syystä johtuen värit saattaa vaihtaa järjestystä, mutta en sitä, että kahden tumman raidan välissä on pieni pätkä kirkkaan sinistä. Pöh...