Saturday, February 11, 2006

Whatta?

Äiti tarvitsee villasukat. Jocsu sai valita langat, minä mallin. Meinasin ensin laittaa pojan eteen myös mallivaihtoehdot, mutta ajattelin että se päätyis kuitenkin johonkin hörsellykseen minkä haluan tehdä itselleni :D Ei helmiä ... jne. Mutta ajattelin että jos kuitenkin kokeilis jotain uutta:

















Ohje on Weekend Knitting -kirjasta, jota olen hiplaillut viime aikoina usein. Raitoja syntyy aika sattumanvaraisesti. Ja raidoittaminen on just niin perseestä ku muistelinkin. Näiden jälkeen takaisin raitalankojen pariin, kiitti. Mutta siis, idea on se, että sukka neulotaan pötkylänä, kantapään silmukat erivärisellä langalla, ja lopuksi lanka poistetaan ja poimitaan silmukat niinkuin tumppujen peukaloa tekis, ja tehdään kantapää jotenkin, sitä en ole vielä lukenut... Ihan kivalta kuulostaa, ja pakko oli kokeilla. Usko loppui kuitenkin ennen ku sukka oli valmis, ja ajattelin tehdä ensin kantapään ja sitten sukan loppuun, jotta varmasti tulee hyvän kokoinen. Toivottavasti näistä nyt tulee käyttövermeet :D


















Olympialaiset alkoivat eilen, ja Clapotikseni edistyi jonkin verran. Jouduin purkamaan aloituksen muutamia kertoja. On yllättävän helppoa unohtaa että vika silmukka neulotaan aina kahteen kertaan... Silmukkamerkit tosiaan eivät ole kovin tarpeellisia jos pudotettavat silmukat neuloo nurin, ja välillä merkit ärsyttää käden alla. Mutta ainakin toistaiseksi pidän ne käytössä kuitenkin, pystyn paljon paremmin keskittymään esim telkkarin katsomiseen sitten samalla.

7 comments:

Tuulia said...

onko toi se afterthought heel minka teet? Ainakin joku versio siita tehdaan sateittaisesti kaventamalla, niinkuin pipoissa. Tumppujenpeukalopipokavennuskantapaa siis. :D

Anonymous said...

Heh! Löytyi tuttuja :)

Kati E said...

Mä harkitsen vielä tuota clapclapclappia. Mutta minkä värisen mä teen....? Muuten olis jo menossa, mutta väri aiheuttaa ongelmia. (Ja ne alpacat mä ajattelin käyttää siihen kietsuun, jota himoitsen...)

Susanna said...

Kati, tee punainen. tai punaisella ja mustalla alpakalla samaan aikaan, siitä tulee mageen näköinen, mä kokeilin ;) Sä teet aivan liian vähän sun lempiväreillä :D

Kati E said...

Niin teen, mut mä teen niin pirun paljon muille. Niille on tehtävä niille sopivilla väreillä. Tosin päätin vähän aikaa sit, et kunhan saan parit jutut pois tässä ni en tee muille vähään aikaan mtn. :)

Ja nyt ei oo oikein kivoja punasia tarjolla. Vaaleanpunasta sen sijaan on. Musta on tietty aina mustaa. ;D

Anonymous said...

Hei, Susanna. Tikru ilmiantoi sinut mahdollisena haastateltavana neulontaolympialaisiin liittyen. Voisitko ilmoittaa yhteystietosi radiouutiset@yle.fi -osoitteeseen? Kiinnostunut on Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmien Ajantasa-ohjelma. Tervehtää, Mika Kriikku.

tikru said...

sait näköjään :) viitaten uusimman postauksen kommentteihin..