Thursday, July 07, 2005

Uusi Novita

Uusi Novita tipahti lootaan tänään. Ja ihan hyvältä vaikuttaa, kuten syksynumerot yleensä. Uusi Aino-lanka vaikuttaa kivalta. Mutta en tiedä, ehkä mussa on joku sisäänrakennettu perusnegatiivisuus Novitaa kohtaan. Tai sitten jotain on oikeesti pielessä. Jotenkin vaan lehteä selatessa tuntuu -taas- siltä että hei, eikö tämä ole jo nähty? Osa ohjeista on ihan suoria kopioita joko Novitan tai jonkun muun vanhasta mallista. Osa malleista on ihan vaan kierrätystä edellisestä syksystä. Ja osa on jotenkin väkisin väännettyjä. Varmaan jokaisessa tähän mennessä ilmestyneessä lehdessä on muuten ollut pitkävartisten sukkien ohje... Mutta olen niin heikko, että tilausta on pakko jatkaa, kun tuntuu että muuten saattaa mennä jotain ihan sivu suun :D

Ovat muuten menneet sitten suomentamaan Stitch n´bitchin ja ohjeet käännetty Novitan langoille... Pitääkö ihan kaikki tunkea Novitalankoihin? Haloo??? Mulla kiehahti jo siinä kun olivat Modaan tehneet Voguen ohjeet villalangoista :/


Tän mä tahdon. Siis ton paidan. On muuten kiva että ne on löytäneet muutaman uudenkin mallin. Rupes ne samat naamat jo tympimään.


Tästä voisi tulla mun seuraava raglanpuserokokeilu. Jos vaikka onnistuisi tällä kertaa...


Tää on kiva, mutta eikö tää nyt ole jo nähty?


Tästä ponchosta pidän tosi paljon.


Todella skarppi kuva, mutta ihq capelet - mikä se on suomeks?


No tämähän nyt on ihan Stitch n´bitchistä. En jaksa kaivaa kirjaa esiin, mutta siellä on ihan samanlainen. Aivan varmasti. Hyvännäköinen, ei siinä mitään.


Kiva että kukkamuoti vielä jatkuu syksyyn. Mä en kevään ja kesän aikana ole vielä ehtinyt kiinnittää mun kukkasia mihinkään vaatteeseen. Virkattu ne sentään jo on :D


Tällainen oli myös viime syksyn lehdessä....


Tässä hyvä esimerkki kopiosta. Ihan Vogue. Tai Rowan. Tai joku. Ei ehdi etsimään todistusaineistoa. Nyt mie lähden shoppailemaan, valitettavasti en taida ehtiä HKI-tapaamiseen. Olkaahan ihmisiksi!

16 comments:

Anonymous said...

Hei mä ajattelin tuota Novitaa selaillessani ihan samaa, että kyllä oli kumman tutun näköisiä neuleita...

Anonymous said...

kävin tänään hiplailemassa tota uutta novitan lehteä. ja mustaki noita malleja on jo ollu. eikä löytyny mitään kivaa kyllä mulle. ehkä se on vaan hyvä vaihteeks. nytki on jo kaks työtä kesken. mutku villasukkien tekemisestä menee fiilis kesän ajaks. :(

Susanna said...

No hyvä etten ole ainoa josta tuntui tuolta. Kun aloin jo miettiä, että onko se joku mun luonteenpiirre, että joistain asioista pitää aina natista :D Mutta ei mulle muita lehtiä selatessa tule sellaista oloa, että ihan kun olis edellinen numero vaan painettu eri väreissä ... :D

Kati E said...

Vähän samat on fiilarit, en vaan jaksanut postata niitä. Ja sitten se tapaus Aino, kuulostaa kivalta mutta miksi ne tekee langan jossa pitää valmiiksi varoittaa, että saattaa nyppyyntyä? Huokaus.

Toi viimeinen jakku oli kyllä sellanen, että mä sanosin, Rowan kopio. Tosin silti mä voisin ton tehdä. Oli ihan kiva.

Susanna said...

Kati, samaa minäkin mietin... Panee vaan miettimään, että onhan noita muitakin 100% villalankoja, eikä ne juurikaan nyppyynny. Kai? Vai olenko ihan väärässä? Mummi ainakin sanoo että akryylilangat nyppyyntyy, että siksi(kin) villa on parempi... Mene ja tiedä. Ihan kivat värit siinä ainossa kyllä on.

Se vaan on jännä, että muilla valmistajilla kun tulee uusi lanka, niitä värejä on sitten kaikissa sateenkaaren sävyissä. Mutta ehei meidän Novitalla tehdään vaan pari väriä... just juu. Ja kevääksi sama lanka karkkiväreissä ja kaikki "kunnon" värit pois myynnistä. huoh.

Stricker said...

Lehdistä en osaa sanoa mitään, kun mulla on tältä vuosituhannelta tasan yksi Moda ja yksi Kauneimmat käsityöt, joka muuten oli yllättävän hyvä. Ja Novitan langoistakaan tosi vähän, kun nekin taitaa olla enimmäkseen viime vuosituhannelta, mutta edelleen hyvin marinoituja :-). Mutta sen mitä olen kuullut, juuri tuo nyppyyntymisvaroitus ja kuvia nähnyt, en voi kuin yhtyä Susannaan. Mitä ihmettä ne oikein Novitalla ajattelevat, kun tuovat uuden langan ja heti varoittavat nyppyyntymisestä ja solmuista??? Eikö nyt jollain käsittelyllä tai systeemillä olisi voitu saada lanka, joka ei nyppyynny?!? Kuka haluaa tehdä isotöisen neuleen, joka saattaa nyppyyntyä pian käytössä? Ja väreistä kyllä tuli ihan sama mieleen: tylsiä värejä, monessa vanhalla roosalla yritetään houkutella, mutta ehdottomasti Novitalta puuttuu sellainen peruslanka, jossa olisi tosi laaja värikartta. Olisi edes yksi sellainen kesäksi ja yksi talveksi, mielellään tietenkin mahdollisimman paljon luonnokuituja sisältävää, niin sekin jo helpottaisi.
Ja minähän juuri mietin Kotiväki-Soleilini jälkeen, että olisi kivaa ostaa lomalla lisää Kotiväkeä ja tehdä siitä lisää kesäihanuuksia, kunnes näin värikartan: aivan kamalia värejä, ei mitään sykähdyttävää. Joka langassa on ne ihan tavalliset sininen, punainen, valkoinen, musta, harmaa, ja pari muuta, yleensä vielä jotenkin likaiseen vivahtavaa ja siinä se :-(((. Ja kyllä musta nuo uudet monivärilangatkin on aika rajuilla väriyhdistelmillä. Mä taidan olla aika konservatiivinen tässä suhteessa, mutta kyllä esim. neulepaitoihin moni väri on aika raju. Kaulaliinoihin, lapasiin ja pipoihin sopivat hyvin, mutta moni kyllä isossa neuleessa olisi varmaan aika levoton. Halusin vielä katsoa uudestaan sekä kevään että syksyn värikartat, jotta näkisin, onko siellä yhtään mieleisiä monivärisiä tai kivoja värejä, mutta eivätpä halua avautua :-(.
Ja mä kun iloitsin, että pääsen Suomeen ostamaan lankoja :-(((. Tosin itseni tuntien ostan kuitenkin pussit täyteen, kun niin harvoin saan suomalaista lankaa. Suunnittelen jo ajoreittiä niin, että heti suoraan laivalta ajaisimme keskellä yötä Korian tehtaanmyymyälän ohi :-).

Sun hatut on muuten aivan ihania ja tuota ommeltua hattua kyllä varsinkin ihailen. Ostin juuri Burdalta lasten hattuihin kaavat, mutta jotenkin homma hirvittää, ja varsinkin kun löysin kirppikseltä uusia hattuja pojalle 2 euroa tsipale, niin mietin, alanko hommaan ollenkaan.

Tulipas paasattua, ugh, olen puhunut!

Susanna said...

Stricker, aamen :D Mä en ymmärrä miksei ne tee yhteensointuvia pätkävärjättyjä lankoja, niinkuin Nalle colorit. Kuka nyt tahtoo papukaijavärisen paidan? Tietty toiset tykkää, mutta pliis....

Anonymous said...

Saatan olla väärässäkin, mutta 'capelet'-asusteen suomenkielinen vastine on mielestäni keeppi.

Niina said...

Juu, me tuolla eilen Hki-tapaamisessa (taas) ruodittiin Novitaa ja uutta lehteä. (Mun mielestä toi vimppo jakku on aika hyvä Vittadini-kopio, löysempänä tosin).

Mutta enivei, tuosta Vogue-mallien tuomisesta...ihan kivahan että niillä on jotain muita mallejakin, mutta miksi ne ei voisi siihen Vogue-kuvan oheen liittää kuvaa siitä millainen se sitten on Novita-langalla? Siinä uudessa kun oli yksikin toppi mikä oli tehty jostain mattapintaisesta langasta ja Novita-lanka siihen oli sitten Butterfly. Mutta sehän on ihan erilaista!

Niina said...

Eikun se toppi mistä puhuin taisikin olla Moda-lehdessä. Mutta asia kuitenkin pysyy samana.

Susanna said...

Samaa mieltä Niinan kanssa. Ja oli Modassa joo. Ja kesän pitsineuleet villasta, kuulostaa vähän omituiselta.

Mun tulkinta on, että Novitalla on nyt rahanhuuruiset lasit silmillä, ne tahtoo vaan isoa myyntiä, seurauksista viis. Ehkä ne ajattelee ottavansa kaiken irti tästä neulontabuumista.

Sen Stich n´bitch -kirjan mainosjutussa muuten luki, että Novita on ollut mukana tekemässä tätä kirjaa... No voihan sen tietysti noinkin kai sanoa, jos kääntää ohjeet suomeksi ja jollekin toiselle langalle. Onkohan ne kaikki huovutettavat jutut sitten tehty huopaselle sopiviksi? huoh...

Kati E said...

On muuten isosta hanurista toi S n´B:n kääntäminen sanon minä.

vikke* said...

Musta oli kiva että oli virkkausohjeita. Nyt mä päätän opiskella enemmän virkkausta. Virkattu neuletakki näytti kivalta.

Olihan nuo tutun näköisiä jotkut neuleet.
Silti oli paljon uutta ja kivaa.
Oon aivan tohkeissani varsinkin siitä nuorisoliitteestä :D

Just eilen selasin töissä uuden Modan ja kirjasin ylös joitain juttuja. Aion antaa kyytiä mun hahtuvoille nyt oikeen olan takaa, niitä kun on paljon.
Eli joululahjoja ideoin jo täysillä ja koitan löytää aikaa niiden tekoon.

...samalla kun kasvatan itseäni ;)

Tuazophia said...

Mä kun en kovin montaa neulelehteä ole lukenut, niin pidin monista malleista tuossa lehdessä. Eli olet vain liian professional. ;)

Siitä olen samaa mieltä, että miksi ihmeessä ei voida muutamasta langasta pitää laajaa värikarttaa myynnissä. Voisihan niihin samoihin (tai niihin sopiviin muihin) lankoihin sitten ottaa aina yhden sesongin mukana olevia muotivärejä tms. Ja vaikka Ainosta olisi nyt mun tyylisiä värejä, niin enpä taida viitsiä sitä ostaa. Jo 7veljestä nyppyyntyy riittävästi (esim. kainaloista ja hihansuista), niin miten sitten sellainen lanka, jossa se erikseen oikein mainitaan...

Anonymous said...

Novitalla on ainakin aikaisemmin ollut malleina niitä omistajasuvun naisia (ovat ka H:gin villakehräämöllä myös töissä). Esim. ne viimelehden "teini"tytöt on novitalaisia mukuloita.

Kati E said...

Juu, ne siskokset Daniela jotakin on markkinointijohtajana ja se on ollut pitkään mallina. Sitten se sen sisko tuli vähän aikaa sitten mukaan. Ja ne pari muksua tosiaan on näiden muksuja...

Ilmeisesti ei haluttu maksaa malleille?