Friday, September 09, 2005

Kaaos


Miten mä oikein onnistun tässä AINA??? Muutama päivä sitten, olisko ollut maanantai, siivosin lipaston, kaikki laatikot myös, kannoin kassikaupalla lankoja ja muuta tilpehööriä yläkertaan, laitoin siistin tason päälle kauniin vadin täynnä koristekurpitsoja omalta pihalta, ja järjestin langat ja keskeneräiset. Ja tässä sitä taas ollaan. Vasemmassa nurkassa oleva lehtipino syntyi, kun keräsin alakerrasta kaikki käsityölehdet yhteen kasaan. Oikealla oleva iso kasa on kori, missä on langanpäättelyä vaativia töitä. Jätin korin tuohon tiistaina, kun niiden töiden loppuunsaattaminen piti olla ihan pikku juttu. En ole koskenutkaan. Voi voi. Miten sitä oppis laittamaan rojut jonnekin muualle? Mutta toisaalta, minne? Ei niitä nyt oikein voi jonnekin kaapin perukoillekaan tunkea, kun nehän on työn alla, koko ajan (osalla vaan kestää vähän kauemmin toi valmistuminen - vähän niinku mun koulu). Ehkä pitäisikin opetella tekemään vain paria juttua kerrallaan, ja päättelemään ne langanpätkätkin samalta istumalta.


Toisen lipaston päällinen. Valokuvat ovat saaneet painua taka-alalle, kun tumppu-armeija on hyökännyt! Siistissä järjestyksessä lankoineen päivineen kaikki keskeneräiset tumppuni. Huoh.

Tein muuten jo aikaa sitten siksak huiviin sopivat tumput Melindalle, ne on valmiit (myös peukut!), ja esittelin niitä kai täälläkin jo, mutta nyt en löydä niitä mistään! Niissäkin roikkuu vielä langanpäät... Miten voin olla näin huono saattamaan hommat loppuun? Noh, taidanpa lopettaa jaarittelemisen ja alan ommella, jospa vaikka sen saran keskeneräisten kasa hieman pienenisi... Mukavaa viikonloppua kaikille!

10 comments:

Anonymous said...

tutulta näyttää ;)

Anonymous said...

Sama täällä =).

Susanna said...

No hyvä että joku muukin uskaltaa tunnustaa...

Tässä avoimessa säilytysmallissa on se hyvä puoli, että musta on ihanaa että ihmiset näkee mitä oon tehnyt ja voivat hipelöidä lankoja ym. Vaikka tietysti jos oikein vieraita tulee, joudun siivoomaan, mutta harvoinpa täällä ketään mummoa kummempaa käy :D

Unknown said...

Minä olen jo luovuttanut, ja olen alkanut kerätä niitä koriste-esineitä kaappeihin säilöön neuleiden, lehtien ja kaiken muun tarpeellisen tieltä! Sitä vartenhan ne pöytätilat ovat!

Pia Nore said...

Mulla on ihan sama tilanne pöytätasojen suhteen. Tuttu tilanne siis. Mutta pitäähän kodin näyttää siltä että siellä asutaan;-)

Anonymous said...

Onkos ne punaisesta raidasta tehdyt sukat jo valmiit? Entäs se wk:n poncho?

Onneksi mulla ei ole vielä noin vakavaa lankasotkemista. Vain olohuoneen sohvalle ei mahdu istumaan :)

Susanna said...

Derea prkl! Mä just ajattelin, että toivottavasti kukaan ei muista kysellä siitä ponchosta ikinä mitään :D Ja ei ole toinen sukkakaan valmis, ollut niin paljon kaikkea muuta. Ja ne varmaan menee joululahjaksi, että mikäs kiire tässä :D

Meillä ei voi sohvalle jättää kun lapset olis heti kimpussa...

AnneV said...

Lohduttaako yhtään: mä ostin Ikeasta 20 kappaletta semmoisia läpinäkyviä muovilaatikoita, kooltaan jotain 45 x 25 x 25. Oli tarkoitus järjestää langat niihin siististi joko väreittäin tai laaduittain ja laittaa laatikot sitten hianosti päällekkäin. Varsinainen viikon vitsi! Ellei koko vuoden... Eihän nää riittäny mihinkään! Nyt mulla on sitten 20 laatikkoa tupaten täynnä lankaa ja irtolankaa joka paikassa ja joka paikka myllätty. Ihanaa. Ja huomenna pitäis mennä töihin enkä millään saa tätä sotkua selvitettyä sitä ennen.

Niin että seuraava hyvä idea, kiitos.

Susanna said...

Anne, mä pahoin pelkään, että ainoa sulle sopiva vaihtoehto olis laittaa elfan korijuttuja katosta lattiaan. Ja sitten sulla vois olla sellaiset liu'utettavat tikkaat joiden avulla kiipeilisit hakemaan puuttuvia keriä :D

Mullekin vois kyllä sopia tuollainen järjestelmä. Ja sitten pitäs olla sellainen tietokoneistettu kirjanpito, joka tunnistaisi langat vaikkei olis vyötettä, ja osais aina kertoa missä lootassa on mitäkin ja kui pal.

AnneV said...

Niin ja trukki...