Friday, June 02, 2006

Sukka - siinä on tähti

Kyllä se vaan niin on, että ihan tavissukka on parasta telkkarineulomista.Ehkä pyörönä tehtävä sileäneuleinen paita veisi voiton, mutta niitä ei nyt ollut kesken. Sukkaa voi vaan aivottomasti tikutella, ajattelematta mitään. Kantapään kohdalla kun sen verran havahtuu että välillä vilkasee niin muutoin saa ihan rauhassa tuijotella telkkaria.

Keksin että haluan tavissukkaan kokeilla tähtikavennusta. Mistäs ohje? Aa, mullahan on se Sukkasillaan kirja. Ja kas, tästä kirjasta on jotain hyötyä, ajattelen kun löydän ohjeen heti. Ohjetta orjallisesti seuraten sukan sivuihin syntyy kauniit tähden sakaran tapaiset.


Sukan päälle ja alle jää yksi nurja silmukka, yhteen kohtaan, muuten sileää. Que? Piti antaa asian odotella ihan aamuun asti ja lukea ohje uudelleen. Tosiaan. Ei siitä kirjasta olekaan mihinkään.


Purin kärjen ja tein kavennukset sitten niinkuin kirjassakin, mutta tein tähdet nurjilla silmukoilla myös päälle ja alle. En siis kaventanut niissä kohdissa, vaan neuloin vain nurjat, ja hyvä tuli. Sekin jäi muuten ihmetyttämään, että ohjeen mukaan tähden teko hieman vaihtelee riippuen siitä onko silmukoita 12 vai 13 per puikko. Ja edellisessä lauseessa sanottiin että eritoten vauvojen ja lasten sukissa käytetään tätä kavennusta. Saa olla aika ohut lanka että on 13s per puikko lapsen sukassa.... Mulla oli tässä 9.


Tähän kirjavaan lankaan tämä ei ehkä ollut se paras tapa, tähti ei oikein pääse oikeuksiinsa. Mutta jalassa näyttää hyvältä ja on kaunis. Varmasti kokeilen tätä toistekin.

Täällä on taas väsyväsy äiti. Jokainen ilta ja yö on edellistä paskempi. Nyt on kyllä ehkä pakko vääntyä lenkille, pää hajoo kun oon taas istuskellu pihapiirissä päiväkausia. Voi että miten ihanaa olisi jos postipoika toisi paketin jo tänään. Mutta vaikka Cucumberpatchin on mainittu olevan supernopea toimituksissaan, niin tuskin sentään näin nopea. Vaikka ne olisi heti keskiviikkona laitettu eteenpäin niin ei ne vaan mitenkään voi vielä olla perillä. Pöh. Pitäs aina tilata alkuviikosta :D

13 comments:

Anonymous said...

tuli muuten mieleen tosta kun teillä oli nukahdettu jo ajoissa eilen. Meillä on joka mukula ollu sellanen, että jos ne nukahtaa liian aikaisin yöunille, on melkein takuuvarmasti yöllä riekkumassa hereillä... olenkin yrittänyt takoa ukolle että lapset ei missään nimessä saa nukahtaa ennen kasia yöunille, kun mä en jaksa sitä yöshowta yhtään. Mielummin käytän energiani silloin alkuillasta, kuin yöllä. Mutta lapsethan on erilaisia jne, meillä noi vaan on semmosia. Kiva sukka.
Mun täytyis lähtee pankkiin ja kauppaan. Ei jaksais. Mut pakko. Miksi ei ole sellaisia otto automaatteja johon voisi tunkea käteistä.

Anonymous said...

Haa, tuttua tekstiä tuosta tähtikavennuksesta, tein samanlaisen lapsen leppissukkaan pari päivää sitten, ja pohdin juuri noita samoja kohtia kuin sinäkin.

Susanna said...

Anne, joo, on meillä vähän tollastakin. Tai varsinkin Jocsu on sellainen, että jos sammuu ennen kasia, nukkuu tosi levottomasti ja itkeskelee. Mutta Melinda on vaikea tapaus aivan sama koska sammuu. Mä oon niin loppu. Vituttaa jo aamusta alkaen.

Mhk, :D

Arteeni said...

Hauskat kavennukset!

Anonymous said...

Kiva lukea, että jonkun toisenkin äidin mielestä lapsiperheen elämä on yhtä h...ä. Eikä vain joskus, vaan enimmäkseen =) Yleensä kun kaikilla tuntuu olevan kaikki Niin hyvin ja ihanasti ja pelkkää aurinkoa päivästä päivään... just joo. Arvaatko ketä korpee nyt?

Kati E said...

:O Mä olen varmaan nyt sitten se, jota kivitetään kohta. Mutta meillä on mennyt oikeasti tosi mukavasti ipanoiden kans jonkin aikaa, ei mtn majoreita...

Mut työjutut sen sijaan, voi jumalauta!

Susanna said...

Kati, hyvä että teillä on mennyt kivasti! Mutta varmaan säkin olisit tässä vali-valikuorossa jos olisit kaiket päivät niiden kanssa :D Mitäs sulla siellä töissä? pistä mulle @.

Se tässä elämässä on kurjinta, että koskaan kaikki ei ole hyvin - ihmiset valittaa AINA jostain. ´Mikäköhän siihenki auttas.

Ziina said...

sun tarvii päästä jonnekin vähän nollaamaan,ilman lapsia, kokemuksesta voin kertoa että auttais. olisko sulla joku kaveri tai sukulainen jolle voisit mennä yökylään, rentoutua, ehkä käydä vähän viihteellä. semmosen levähdystauon jälkee menee taas aikaa ennenkuin v****taa niin että korvissa humisee...

Susanna said...

Ziina, niin pitäs. Parin tunnin kauppareissut ei enää rentouta yhtään, ärsyttää vaan takas tuleminen. Mut ei oikein ole minne mennä, Jiikin on aina töissä. Purjehduskausikin alkoi, niin ei ole edes teoreettista mahdollisuutta että mummi ottas lapset hoitoon (mikä tosin on tapahtunut vain kaksi kertaa - Jocsun ollessa 3kk ja 4kk...). Pitää jotain kehitellä. Ajattelin soittaa ekstravälitykseen ja mennä kaupan kassalle aina kun jarilla on vapaata. Se piristäisi kummasti ;)

AnneV said...

Hniih. Kummassa sitä tosiaan olis mieluummin: kotona riiviömuksujen kanssa, jotka sentään kai aina välillä osaa olla aika kivoja ja vekkuleitakin, vai sitten taas toisaalta töissä riiviöaikuisten kanssa, jotka vaan etsii tilaisuutta olla mahdollisimman hankalia ja joilla ei taatusti osu joukkoon mitään höpöstelypäiviä.

Tänään töissä yks ihminen oli käynyt ihmettelemässä kun mun seinänaapuri on sairaslomalla eikä tää kyselijä ollut saanut pyytämäänsä paperia vaikka oli jo kaks päivää odottanut. Sairaslomalainen oli mulle sanonut, ettei hänellä ole mitään kiireellistä kesken, ja mä muutenkin paikkaan jo omien hommieni lisäksi yhtä lomalaista eli ei tässä enää kovin moneen uuteen paikkaan repeä. Mun huonekaveri oli kuitenkin kehottanut ottamaan yhteyttä minuun, mä kun osaan tehdä semmosia jutskia mistä nyt oli kyse mutta taas tämä paikalla ollut kollega ei osaa.

Ottikos se minuun yhteyttä? Ei tietysti. Meni suoraan pomolle känisemään, muttei sanonut sillekään, mistä nimenomaisesta tapauksesta oli kyse ja mitä hän loppujen lopuksi tarvitsisi. Pengo siinä sitten työkaverin pöytä läpikotaisin ja yritä arvata mikä paperi voisi olla muita kiireellisempi.

Jotenkin musta tuntuu, että semmoinen suora huutokin vois olla ihan siedettävää vaihtelua.

uhoava gnu said...

Mulla on onnistunut ihan hyvin sukkasillaan-kirjan spiraalikavennus. Tähtikavennuksen ohjeet näyttäisi olevan samalla kaavalla kirjoitettu. Tietenkin eri asia jos tekee paksusta langasta, että hyvin keksitty tuo "harhautus" ;)

Susanna said...

Anne, niinpä niin....mut töissä sentään ei tarvi olla 24/7 :D

Uhoava gnu, eihän se tähti voi mitenkään onnistua, jos kerran niissä kohdissa ei tehdä mitään. Siitä ihan selvästi puuttuu joku kohta, kun kuitenkin se tähden kärki tehdään neljään kohtaan, mutta jatko vain kahteen kohtaan (tai 2+2=yksi sakara).

AnneV said...

Ai eikö? Ja nyt vasta mulle kerrotaan tämmönen asia.

(Sivuhuomautuksena vaan että on perjantai, kello on 17.40, istun töissä ja yritän juoda kahvia että jaksaisin tehdä vielä pari hommaa. Pitkät pyhät edessä. Tuskin ehdin ruokakauppaan.)