Friday, December 17, 2004


Tossut valmiina, kylläpäs kestikin :)

No niin te aloittekin jo käydä kärsimättömiksi! Aika rientää vauhdilla, varsinkin kun viettää pari päivää sängynpohjalla "minusta ei ole mihinkään" -fiiliksissä. Enivei, tässä tossut nyt ovat, ja sydämetkin pääsivät kuvaan.

Huovutin tossut 40c normaalissa pesussa. Mukana oli myös se patakinnas, mistä siitäkin tuli hyvä, vaikkakin vaatii vielä lisähuovutusta. Tossuissakin neulepinta näkyy, ja niitä ei juuri tarvinnut venytellä pesun jälkeen. Eli periaatteessa niitäkin voisi vielä huovuttaa lisää, mutta tykkään niistä tuollaisina kuin ovat, joten en tee niille enää mitään. Kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen kokemus tämä hahtuva.

Loftista tehdyt sydämet ovat aivan ihastuttavia, fritidsgarnista tehdyt eivät onnistuneet niin hyvin, mutta taisin tehdäkin ne eri tavalla, en oikein muista :/ .

Nyt takaisin neulomaan. Vielä pitäis toiset tuollaiset tossut jouluksi tehdä. Fritidsgarn-lapaset on peukkuja vaille valmiit, ja veljen kaulaliinakin on lähes loppusuoralla. Löysin myös ihanan uuden lankatuttavuuden retkeillessäni Menitassa (taas...), kerron niistä sitten myöhemmin. :D

Fuzzy feet - finally

Time flies by, especially when you spend couple of days in bed with "I´mm completely useless" -feelings. Anyway, here are the finished Fuzzy Feet, and the heart-shaped magnets-to-be got in the picture as well.

I felted the slippers in 40degrees, and the potholder got felted also. You can still see the stiches, so they could be felted more, but I like the way they are, so, finished. All in all unspun yarn was very positive experience.

Loft made beutiful hearts, but I´m not so pleased with the ones made with fritidsgarn. Altough it´s possible they were different since the beginning.

Okay gotta go again... I´ll tell you later about my visit to the local yarn heaven, and possibly some new pics of the works I´ve done. :D

9 comments:

Ninni said...

Tosi kivat niistä tuli! =) Millainen olikana ohje?

Minna said...

Niin tuli kivannäköiset. Ja ai, kun sopisi hyvin tuo punainen sydänkin tuohon kärkeen, vaikka se oli kai siinä vain kuvausta varten...! :)

Susanna said...

Kiitos kiitos!

Ninni, ohje on ollut Knittyssä, ja Ziinan sivuilta löytyy linkki myös suomenkieliseen ohjeeseen. Periaatteessa se on ihan tavallinen sukka jättiläiskoossa. Tässä oli silmukoita 44 ja kutosen puikot. Nopeesti valmistui!

Minna, oli mulla vähän ajatuksissa noita sydämiä laittaa tossuihinkin, kattoo nyt miten sen toteuttais. Kai ne vois pistellä huovutusneulalla kiinni? Mulla ei vaan ole minkään valtakunnan kokemusta niistä neuloista. No täytyy katsoa mitä saan päähäni niille tehdä. Onhan jouluunkin vielä ... öö viikko :D

Anonymous said...

Tulipas hyvännäköiset tossut!

Tiina

Susanna said...

Kiitos Tiinallekin!

Seuraaviin tossuihin teen korkeamman varren, koska haluan ne huovuttaa niin ettei neulepinta näy. Arvelen että silloin tossu pienenee sen verran, että ohjeen mukainen varsi on aika lyhyt. Näissä tossuissa se on juuri sopiva.

Hahtuvan katkeilusta on paljon ollut puhetta, itse tein vaan pienen solmun ja jätin hännät roikkumaan, sinne olivat piiloon huopuneet. Sydämissä taas huomasi että jos huolimattomasti oli päätellyt niin reunasta tuli helposti muhkurainen.

AnneV said...

A vot! Kannatti vähän painostaa. On tosi lämpimän ja houkuttelevan näköiset - tuommoiset kun sais mökille tai mihin tahansa takkatulen ääreen, niin mikä olisi tunnelmoidessa.

Terhi said...

Tosi kivat! Täytynee heti lisätä Fuzzyt "teen heti kun saan noin kaksikymmentä muuta projektia valmiiksi" -listalle. :-)

Anonymous said...

Hienot tuli, pientä kateutta ilmassa kun omistani tuli pienet :/ Mietin että missä voi olla vika? Mahdoinko kuitenkin säätää koneeni 60-asteeseen vaikka piti olla 40 -astetta vai onko hahtuvissa vaan noin paljon eroa... no tein omani "sikahalvasta" virolaisesta, että laatu voi olla kyseenalaista??? Tai sitten kone vaan linkoaa tehokkaasti? seuraavat kyllä onnistuvat, fritidsgarn-vuorta voisi hieman pienentää :) No mutta pitänee lähteä tämän vuoden viimisille jouluostoksille ;) Lape.

Oslofia said...

Hi Susannan, I love the stuff you've made!! And I absolutely love the hearts you fekted for the socks/slippers =) How did you make them?