Monday, December 20, 2004

Viimeisimpiä lankahankintoja

Viime viikolla kävin Menitassa. Mukaan tarttui pari kerää Eskimolankaa (kyllä, ne on eri väriset), ajattelin kokeilla huovuttaa siitä Melindalle jotain. Sitten ostin Fritidsgarnia myös, mutta se on jo käytetty eikä päässyt kuvaan :) Mummille pakettiin meni Regian sukkalankaa, mitä pöhkö ostin epähuomiossa vain yhden kerän. Nyt pähkin että pitäiskö käydä ostamassa toinenkin kerä, vai pyydänkö että tekee Melindalle siitä sukat? Hmm...

Kauppalistalla oli myös mustaa Poppia, mutta sitä ei enää valmistetakaan. Hö. Tilalle sain Schoeller/Stahlin Wonderwoolia, mikä olikin varsin positiivinen kokemus. Popissahan akryylia on huimat 70%, Wonderwool on tässä mielessä laadukkaampaa, 51% villaa ja 49% akryylia. Lanka on myös pehmeämpää, ja 100 grammassa on 70 metriä enemmän. Hintakaan ei ollut paha, jotakuinkin 3 euroa/50g. Neuloutuu ripeästi seiskan puikoilla!

Yarn shopping

Last week I visited Menita in Helsinki. Grabbed some Eskimo yarn, planned to try felting something to Melinda. Also bought few hanks of Fritidsgarn, but that´s already used so it didnt´get in the picture. Grandmothers giftpack grew bigger with a skein of Regia sock yarn in it. Sadly I only bought one skein, which is nowhere near enough for a pair of socks, and now I´m wondering whether to buy another skein, or to ask her knit socks for Melinda... hmph...

I was going to buy Novita´s black Pop, but unfortunately they are not producing it anymore. I got Schoeller/Stahl´s Wonderwool instead, and that turned out to be a good yarn experience. Pop has enormous amount of acrylic fiber in it (70%) but Wonderwool has 51% wool and 49% acryl. So, good trade! Wonderwool is also softer, and there is 70 meters more yarn in 100g. Knits fast with size 7 needles (metric way babe, I don´t have a clue how the inches go...).

4 comments:

Ziina said...

Minä olen tehnyt yhdestä regiakerästä koon 38 sukat ja lapsen sukat...riippuu tietysti käsialasta se menekki. Ihania nuo violetit eskimolangat!

Susanna said...

ai 50g kerästä? On se kuiteski sen verta kallista lankaa, että voi olla että saa mummi tehdä mitä siitä irtoaa, ostakoo itse lisää jos tahtoo. Kun tän joulun ei pitänyt olla mikään materian voittopäivä, ja mulla on sille kuiteski muutakin lahjaa :)

Ziina said...

Jaa, ei niitä kait muunkokoisia keriä olekaan mutta minun käsialallani ihan hyvin riittää omiin ja lapsen sukkiin.

Kati E said...

Ihania lankoja. Ja Susannakin ehtinyt Menitaan. Nyt mun täytyy myös... :)