Saturday, March 05, 2005

Sophie

Aivan ihana! Sophien ohje löytyy täältä ja suomennettuna Ziinan blogista. Monet ovat sanoneet laukkua vähän turhan pieneksi, minkä vuoksi arvelin että se on tarkoituksiini juuri sopiva. Vaunuja työnnellessä meinaan inhoan sitä, että omat tavarat on aina jossain tavarakorissa, tai sitten sekaisin hoitolaukussa, tai sitten pitäisi olla olkalaukku, mikä taas ei ole kovin käytännöllinen. No, nyt mulla on pieni söpö laukku, mihin mahtuu just hyvin kaikki tarvittava, ja mitä voin heilutella kädessä kuin täti Monika konsanaan :D

Laukun hihnan pituus kyllä mietityttää. Ohjeen mukaan pitäs tehdä 20cm, mä tein 30cm, ja silti se on kyllä tosi lyhyt. Itse olen tyytis, mutta ei siitä kyllä mitenkään saa niin pitkää kuin Magknitsin kuvassa näyttää. Kaikinpuolin tämä oli varsinainen pikalaukku, ja niin ihana! Tällaisia lisää! Kun vaan loppuis toi hamsteriaika... Ja vielä ko sais jostain rahaa...

Eilen tajusin että mun äitiysloma loppuu HUHTIKUUN alussa, eikä toukokuun. Ja kun byrokratia pyörii, se tarkoittaa käytännössä sitä, että huhtikuussa ei tule rahaa mistään. hmph. Mie oon ihan valmis lyömään hanskat tiskiin. Kesäkuussa menee taas opintolainan lyhennyksetkin. En tajua, että pakotetaan ottamaan lainaa, mutta kuluina sitä ei huomioida sitten kun pitäs maksaa takaisin. Tehkää lapsia, sanoo pääministeri. Hohhoijaa.

Adorable! Sophies pattern is found here. Many have said that the bag is a bit too small, so I figured that it might be just the right size for my purposes. Going around with pram, I hate it when my stuff is always missing somewhere, mixed with diapers etc. Normal bag is quite difficult, so this is perfect: now I can just carry it in my hand and wawe around like freeking Mary Poppins :D

Oh well. What to knit next, now there´s a problem...

12 comments:

Hanna said...

Juu hohoijaa, mul loppuu äippäloma kesäkuun alussa ja jo nyt huolettaa mitä tekis. Ajattelin kokeilla olla kotona niin kauvan upeellaa kodinhoidontuella kuin se on taloudellisesti mahdollista.

Näyttää siltä et jos lankaa riittää ni tuollasen kivan laukunki vois tehdä. Duffeli on vieläkin aloittamatta, myssyjä vaan tulee ja tulee... Laukku on hieno ja väri miellytää mun silmää.

Siniset Silmukat said...

Ihana laukku ja mikä väri!

vikke* said...

Tosi nätti laukku!!
Mä kans olen samaiset ohjeet koneelleni kopsannut enkä vielä ole saanut aikaiseksi edes aloittaa sophieta (toisen laukun kylläkin tein ihan omasta päästäni). Koko on mietityttänyt. Myös "sankaa" olen miettinyt.

Hyvä että sun käyttöösi laukusta tuli passeli ;)

Mulla muuten on vaunuja lykkiessäni marimekon olkalaukku työntöaisalla (kuten hoitolaukku kuuluisi olla) ja on just sopivan kokoinen. Lompsa ja känny saatavilla helposti. Ton Marimekon laukun kokoisen "sophien" halusin tehdä. Just toi kierretty hihna miellyttää kovin =)

Harmi kun sulla loppuu äitiysloma. Et siis ilmeisesti ole töissä kun et voi jäädä hoitovapaalle(?), no eipä nää hoitovapaan rahatkaan ole kummoiset, yhtä tyhjän kanssa...muutaman kerran kaupassa niillä käy.
Opintolainan otto on v-mäistä!!! Mulla on omat lainat jo maksettu mutta muistan kun sitä väkisin kans joutui ottamaan :( väärin!

Susanna said...

Vikke, oon mä töissä, ja jään siis hoitovapaalle, mutta siitä tulee tuloihin kiva katkos, kun saan vikat äippärahat kuun alussa, ja sekin on vain puolet siitä mitä yleensä, ja hoitorahat tulee vasta joskus toukokuussa. Mutta tajusin että mulla on kaksi kesälomaa ja kaksi talvilomaa pitämättä, että eihän tässä sitten vielä hätäpäivää.

Mullakin oli tuollainen marimekon laukku :D Mutta se oli jo niin kulahtanut että heitin pois... Mut siis halusin nyt sellaisen siistin kivan pienen laukun, mihin ei mahdu mitään ylimääräistä, jotta mä joskus löydän sieltä jotain :D

Tuollaiseen isompaan Sophieen tekisin kaksinkertaisen määrän silmukoita ja korkeutta. Hihnat, öö paha sanoa, ehkä tekisin koehuovutuksen, että kuin paljon se putki käytännössä lyhenee, ja sen mukaan sitten. Mutta uskoisin että metrinen köysi pitää tehdä, jotta se olisi "olkalaukku".

Mä olen itseasiassa tosi onnellinen että äippäraha loppuu. SAA ruveta tekemään keikkahommia. Mua ärsyttää olla tilivelvollinen jollekin kelalle, kun säännöllisin väliajoin ne sössii hommansa kuitenkin, ja tulee kaikenlaista turhaa paperisotaa. En enää ikinä hae asumistukea tai hoitolisää tai mitään tulosidonnaista, ellei ole aivan pakko. Uskon että olen itsekin onnellisempi, kun teen töitä elantoni eteen, enkä vaan ole, niinkuin tähän asti :D Verojahan tietty menee sitten sen mukaisesti, mutta ainakin olen itsenäinen.

Ninni said...

On tuo kyl kiva! Neulehihhuleissa muuten nimimerkki "aamuvirkku" kyseli että mitä lankaa sophie-laukun tekijät ovat käyttäneet.

Susanna said...

hahtuvvaa, hahtuvvaa. kotimaista pässin pökkimää vai miten se menee :/

Sanni said...

Ihana laukku. Tahtoo tahtoo! Täällä vaan on nyt jättiläislaukku puikoilla, pitäs saada valmiiksi ensin. Mulla ä-lomaa heinäkuun loppuun asti. Eikä kyllä hoitovapaa taida onnistua, kun nyt jo on tiukkaa lainojen kanssa. Onneks työaikojani voi vapaasti suunnitella, niin ei tule pikkuiselle paljon hoitopäiviä...

Anonymous said...

Suski, tee mamille tuommoinen kanssa :) Hihnan pitää olla kuitenkin senverran pitkä, että laukun saa olkapäälle... 55-60 cm. Ja kassiin pitää mahtua lompakko, kännykkä, tupakat ja huulipuna! Ihana veska! Ihanat värit!
pus t. äitee

Susanna said...

äiti, se on sitten sillai että
a) hää odottaa kiltisti että tytär saa taas ostaa lankaa
tai
b) hää käy ostamassa tyttärelle lankaa :D

hmm. sinne sisällehän voisi tehdä erillisen kännykkätaskun ja huulipunan pidikkeen...

vikke* said...

No hyvä että sulla on lomia pitämättä! Mä pidin kans yhden kesäloman äippäloman jälkeen, kivasti tuli kesälomarahoja =)

Pperisota osaa olla kyllä ikävää, olen huono siinä. Aina kun Kelalta on yullu joku lappu niin mä meen sinne ja sanon "ööö...mitä tähän tulee" =)

Kati E said...

Kerros mitä tohon Sophieen nyt mahtuu!?

Anonymous said...

Tuo laukku on todella nätti ja ihana! Itse neulon jotain yksinkertaista silloin tällöin, mutta en ymmärrä neuleohjeista hölkäsen pöläystä....mutta tuollasen laukun kyllä haluaisin....myytkö noita?
T : epätoivoinen