Friday, April 15, 2005

Uusia tekniikoita opittu / Learned new techniques

Miss Dashwoodin silmukat luotiin käyttäen kahta silmukoiden luomistapaa: neulomalla luominen, ja picot cast on, en tiedä mitä se on suomeksi. Neuloen luodaan 5 silmukkaa, päätetään 2, siirretään silmukka takaisin vasemmalle ja uudelleen niin kauan että silmissä vilisee. Mini-puuvillalanka tuntuu tässä touhussa jotenkin nihkeältä. Olen luonut noita silmukoita ikuisuuden, mutta eiköhän kohta päästä neulomaan.

Miss Dashwood´s stitches were made using both knitted cast on and pigot cast on. First cast on 5 sts, BO 2, move sts back to left hand ndl and do it all over again, feels forever...Briossi on valmis. Sitä tehdessä kaikki oli uutta. Briossineule itsessään oli minulle uutta ja erilaista, voi jessus että tätä onkin väkerretty! Alku aina hankalaa, mutta miten kaunista!!! Lisäksi tässä on sisäänrakennettu i-cord reunoissa. Mikä loistava idea! Ajatelkaa miten kauniin kaulaliinankin saa jos reunassa menee tuollainen nyöri. Päättelykerroksen teko i-cordina ei vaan mennyt mulle jakeluun, ja koska tätä on oikeesti ihan mahdotonta purkaa, kun joka toinen silmukka on langankierto ja ne menee ihan sekaisin, niin tein sitten toiseen reunaan aivan tavallisen päättelyn.

Tästähän piti tulla sellainen tosi tyylikäs kaulurijuttu. Nyt vaan ongelma on siinä, että alareunan i-cord kiristää niin paljon, että kun käsiala on vauhdissa löystynyt, niin yläreuna on ihan eri levyinen, eikä tätä saa nätisti kaulalle. En ole vielä päättänyt mitä teen, ehkä ompelen ja teen aukileikkauksia tarvittaviin kohtiin. Tai sitten annan vain olla, ja hellin mielessäni tätä valaisevaa kokemusta. Syksyksi teen kyllä tällaisen kaulurin, mutta valitsen langaksi jotain paksumpaa, tuo Woolin kanssa nyhrääminen oli rasittavaa.

Brioche is ready. With this, everything was new and exciting. First of all this is my first ever brioche thing, so the technique was completely weird for me. And, it has built in i-cord in both edges! Don´t you just love it, built in i-cord... But really, what a great idea! Imagine how beautiful scarf one could make, with i-cords decorating the edges. Ooh well, the BO edge with bi-color i-cord was impossible for me to figure out. And since this is unfroggable, didn´t try twice, instead made just normal BO.

This was supposed to be a neckwarmer, not the one in Weekend knitting, but the kind Carrie has made several pieces. There´s just on tiny problem, the bottom i-cord is so much tighter than the rest, that it doesn´t look nice. I haven´t decided yet what to do, maybe I´ll sew and cut holes to make it look better. I will knit another like this for fall time, but I´ll choose a little thicker yarn. This was sooo slow to make, the yarn being like sock yarn. What you call it, fingering weight? Not dk, thinner?

7 comments:

Tuula said...

Onpa mielenkiintoisen näköinen tuo briossi. Mikä tekniikka se on, en ole aiemmin kuullutkaan. Mahtaako siihen löytyä ohjetta netistä. Äkkiseltään en googlettamalla löytänyt.

Susanna said...

Tuula, en tiedä mikä se on suomeksi, englanniksi brioche stitch, kahdella värillä bi-colored brioche. Kevään Interweave Knitsissä oli kans tästä juttua, ja myös ohje.

Tuula said...

Kiitos Susanna!
Täytyy koittaa jostain metsästää tuo lehti.

Susanna said...

ainakin Helsingin akateemisessa oli niitä vinopino, mutta loppukuustahan ilmestyy uusi, että varmaan kovin kauaa niitä ei siellä ole. Jollet löydä, voin surruuttaa skanneria joku päivä ja meilata sulle. Pistä tänne blogiin viestiä jos tarviit!

Ziina said...

picot cast on voisi olla vaikkapa nirkkoluominen :)

Ninni said...

Oho! Onpa mielenkiintoinen. Onneksi olkoon valmistuneestä työstä!

MysteryKnitter said...

Kaunis ja mielenkiintoisen näköinen työ. Congrats.