Monday, June 20, 2005

Nappitehdas käynnissäEilen illalla tuli sitten kiire saada siihen vauvaneuleeseen napit :D Aina tulee kiire, mistä lie johtuukaan. Tein sitten muutamia helmiä myös, ja pari nappia tuleviin laukkuihin.

Viikonloppuna valmistui parit lapaset (puuvillaiset) ja puolikas Sophie, niistä kuvia myöhemmin. (Voiko sanoa valmistui jos on peukut tekemättä? hmm, no melkein)

Punainen cernit massa muuten värjää todella paljon muovatessa, olisi kiva tietää lähteekö siitä pesussa väriä... Anyone?

Ja sitten hieman yllytystä, jos et vielä ole käynyt ihanassa, suomalaisessa neulojan taivaassa, niin mars mars Villapuotiin!

8 comments:

Kati E said...

Terveisiä lämpimästä etelästä. :) Ja kivoja nappeja olet saanut aikaan.

derea said...

Kivoja nappeja! Noita tossuja mietin vielä, että tuleeko niihin sinne pohjaan sauma? Jos tulee, silloin tajuan miten noi tehdään. Monta silmukkaa sulla on noissa ja mitkä puikot? Joo tiedän, että riippuu neuletiheydestä.
Pitää keksiä joskus aikaa toteuttaa noi koska noi on niiiin söpöt! :D Vaik no kesälomahan mulla on nyt joten mitäs muutakaan sit on kuin aikaa...

Susanna said...

derea, tulee sauma pohjasta nilkkaan. Samosta, nelosen puikot, 25s, ja sitten kun tehdään sitä sileää tossun päälliosaan, niin niin kauan että on 6 "solmua" siinä sivussa, ja sitten poimin 6s molemmin puolin. Voin kirjoittaa tarkemmankin ohjeen, kunhan tässä...

derea said...

Eli se pohja tehdään tavallaan erilliseksi levyksi?

Susanna said...

öö ei, ei mitään erillisiä levyjä. Tässä ohjeessa on vain yksi sauma, ja vain kaksi pääteltävää langanpäätä. Kas näin:

luo 25s, neulo 10 riviä 1o 1n joustinta.
11.rivi: neulo 1o langankierto 2oyhteen koko rivin ajan
12 rivi: nurin
13. neulo 16s oikein, käännää työ, neulo 7s nurin, käännä työ.

Neulo näillä 7s sileää neuletta 12rv (viimeinen rivi nurjalla puolella)
Poimi oikean käden puikolle 6 silmukkaa sileän neuleen reunasta (siis vain poimi, älä neulo), neulo 7s, poimi vasemman käden puikolla 6s sileän toisesta reunasta, neulo loput 9s, käännä, neulo seuraava rivi oikein.

Neulo aina oikeaa vielä 4 riviä, eli yhteensä tulee 3 niitä nurjansilmukan rivejä näkyviin oikealle puolelle. Aloita kavennukset:

neulo 2o, 2o yht, 12o, 2o yht, 1o, 2o yht, 12o, 2o yht, 2o.

seuraava rivi oikein

sitten 2o, 2o yht, 10o,2o yht, 1o, 2o yht, 10o 2o yht

oikein
kavennukset kuten edellä, mutta välissä vain 8o

päättele silmukat oikein (nurja puoli).

Ompele sauma nilkasta lähtien mahdollisimman siististi.

Kati E said...

Missäs olit eilen? Mä kaipasin sua...

Susanna said...

Kati, ihanaa että joku kaipaa... En jaksanut lähteä, sen sijaan kävin lenkkeilemässä kraudassa, grilliostoksilla ja sillai :D

Kati E said...

No höh. Toisen kerran sitten.