Thursday, November 03, 2005

Hurjat viimeistelyviikot jatkuvat taas

Kristel lanseerasi viimeistelyviikot jo aikaa sitten, ja minäkin innostuin - mutta sitten törmäsin johonkin ihquun juttuun mikä piti heti aloittaa, ja sitten tulikin syksy ja lapasrumba. Ja lisääkin tekosyitä voisi keksiä...

Eilen sitten oikein innostuin. Päättelin langanpäitä joka välissä kun vaan ehdin, ja tein peukkuja lapasiin. Nyt on melkein kaikista keskeneräisistä langat pääteltynä, ja odottavat viime silausta. Hertan etukappalekin on viimein mitattu ja päätelty. Pesukonetta ei vielä päästy pyörittämään, koska huovutettavia on tulossa sen verran paljon, että vien ne pyykkituvan isoon koneeseen.

Melindan paita sen sijaan on ihan kokonaan valmis. Kai. En mä usko että enää siihen mitään kirjailuja teen. Siitä tuli oikein suloinen:


Nyörin tein Ibizasta ja pujottelin silmukoiden väleistä. Palma on kyllä ihanaa. Paitsi sitä on vittumaista neuloa, ja purkaa, ja päätellä, ja jos yhtään kunnioitat itseäsi, älä koskaan yritä kirjoa sillä mitään. Ja mikä se ihana osuus oli? No se pumpulinpehmeys... Akryylia parhaimmillaan!

En muuten tiedä näistä akryyleistä, että mitä eroa on jos joku on vain akryyli, ja toinen sitten polyakryyli, niinkuin palma. Mummi vanha ompelija sanoi, että polyakryyli ei ainakaan hiosta samalla tavalla kuin akryyli. Mene ja tiedä.

Lisää kuvia aamupuuron jälkeen! Jenni oli tehnyt rohkean listan kaikista keskeneräisistä, mä kans aion, mutta siksi juuri oli pakko ensin vähän pienentää pinoa, ettette tikahdu aamukahviinne :D Kahvista puheen ollen...

5 comments:

laurakoo said...

Oi, miten suloinen ja unelman pehmeä pumpulipaita.

KirsiÄr said...

Meili rikki töissä, mutta onneksi voi mikrotukea odotellessa vähän surffata...

Minulla tuohon päättelemättömyyten on auttanut aina käsillä oleva neula. Ei taaskaan maailman lapsiperhefiskuin idea. Muistan kyllä, että joissain perheissä neuloilla oli tapana kadota :D

Poly/akryylistä en tiedä, mutta monet tekokuitunimikkeet taitavat olla markkinointinimiä, taustalla samaa muovia.

Lape said...

AIkas tehokas tapa on majoittaa pääteltävät neuleet tietsikan viereen ja sirotella neuloja näköetaisyydelle, jossain vaiheessa (ainakin minulla) huomaa päätelleensä töiden langat. Ja neulovansa "vain" muutaman kierroksen keskeneräistä työtä. Noin yleensäkkin näkyvillä olevista töistä tulee todennäköisimmin valmiita töitä, nm. keskeneräisten piilottelija vailla vertaa.

saranella said...

Tosi ihana paita <3

karoliina said...

Mä olen niin samaa mieltä sun kanssasi Palmasta. Pehmoista kyllä, mutta neulominen on yhtä helvettiä. Onneksi sain kaikki loput jämät menemään lastenvaatekampanjan jakkuun. Ikinä en enää Palmaa hanki.