Monday, January 09, 2006

Vain yksi yö

seuraavaan postin jakeluun. Ei siis vieläkään Novitaa. Klubin neulomossa oli kovasti puhuttu lankojen hinnoista. Samaa itsekin olen miettinyt kovasti. Eikä mulla mene jakeluun miten Novitan langat voivat olla niin kalliita. Osa niistä on värjättykin muilla mailla vierahilla. Enää ei todellakaan voi sanoa, että ei ole varaa ostaa lankoja erikoiskaupasta, pakko ostaa Novitaa. Ainoastaan 7veljestä ja Nalle ovat edullisia, mutta ne ovatkin aivan tavallisia peruslankoja; niiden kuuluukin olla halpoja.

Jos vertaa esim Woolia ja Sandnessin Lanettia, niin kyllä Lanet on käytössä edullisempaa, bonuksena saa vielä pehmeyden, loistavan värikartan, ja 100% merinovillan.

Viime keväänä Diilissä oikein näki, kun Novitan johtajan silmissä kiilui kun diililäiset puhuivat "että näin voisitte tehdä lisää rahaa". Jos ollaan tekemässä vain rahaa, on tilanne vähän sellainen, että ei nähdä metsää puilta. Pitkässä juoksussa novitalle olisi elintärkeätä pitää huolta asiakkaistaan, ja tarjota kunnollinen, edullinen vaihtoehto ulkomaiselle tuotteelle. Lyhyellä tähtäimellä he ehkä saavat paremman myynnin, kun neulominen on nyt pop; kaikki uudet asiakkaat menevät sinne Novitahyllylle, koska niitä on joka marketissa. Sitten heille käy niinkuin minulle, tutustutaan uusiin lankoihin ja uskaltaudutaan sinne erikoiskauppaan. Ja huomataan, että täältähän löytyy myös edullisia vaihtoehtoja! Jopa halvempia! Ja kas kun monet niistä erikoiskaupan tuotteista on niiiiiin paljon parempia kuin Novitan langat, ei asiakas enää palaakaan sinne lähikaupan hyllylle.

Mä en ole vieläkään saanut uutuuslankoja käsiini. Enkä tänäänkään pääse. Mutta tarkasti täytyy kyllä miettiä mitä sitä sitten ostaa... Kokeillahan täytyy kuitenkin, ainakin jotain, makso mitä makso. :D No onneksi se lehti ei ole vielä tullut, niin ei ole mikään paniikki persuksissa. Kyllä mä tänään vähän funtsin kaupassa käydessä, että jos tosta vaan hyppäis bussiin, kävis Kampin Anttilassa ja seuraavalla dösällä takas... Mutten uskaltanut, kun Jocsukin oli kävellen liikkeellä.

14 comments:

derea said...

Mua harmittaa se lehti. Toimittais sen ajallaan. Tulee varmaan ens viikon tiistaina, mulla on vähän sellanen olo.

Mä en pääse oikein tutustumaan muihin, kuin Novitan lankoihin, kun ei Vantaalla ole mitään erikoiskauppoja. Paitsi ehkä Tikkurilassa, mutta se on aika kaukana täältä. Ja Hesaankin on mulle liian pitkä matka langan takia. Kerran olen käynyt Menitassa, ja todellakin toivon, että se olisi lähempänä. Niin paljon ihanempia lankoja kuin Novitan. Huooh.

amelie said...

Silloin kun asuin tuppukylässä, ei sielä juuri muuta ollut kuin Novitan lankoja. Nykyään ostan Novitaa vain jos 1) väri on ihq 2) lanka on alennuksessa 3) ei löydy muuta vastaavaa.
Tällä hetkellä asun vähän isommassa kaupungissa ja paras lankakauppa (minun mielestäni) on 200 metrin päässä kotiovelta. Myyjä on kiva ja valikoima loistava. Ja hinnatki kohillaan (Novitatki alle markettien ja Anttilan hintojen).

Lape said...

Juuri niin, laitetaan max 10 väriä per lanka niin onhan se jo "valikoima"... mun lähin oikea lankakauppa on yhtä lähellä kuin novitan lankatiskit... tosin novitathan kannattaa ostaa valintatalosta eikä anttilasta eikä varsinkaan primasta????

jotenkin sitä katsoo tarkemmin kun mitä ostaa kun ostaa omilla rahoilla. ennen ja nykyäänkin äiti ostaa novitaa... no pitää kotimaista tehdastakin pitää pystyssä.... muuta kotimaista siinä ei sitten nykyään olekkaan... harvemmin hankin jos ei ole halvennuksessa?

juu lehteä on odoteltu, vaikka moda ja sk jo hieman helpottivat... ehkä huomanna ehkä ei...

tikru said...

Oon miettiny kans tota Novitan hintaa. Itte käytän perusneuleissa pääosin seiskaveikkaa ihan sen hinta-laatusuhteen takia ja siks et se kestää kovaakin käyttöä suht hyvin. Myöskin värit on pääosin ollu ok noissa perusneuleissa. Ostan myös langat paikallisesta halpisketjun liikkeestä, en tuolta ostoshelveteistä.

Mut sit ne muut kuin seiskaveikka... ne on aika hintavia laatuunsa nähden. Suuri viimeisin pettymys on Aino...Pipo on ollu pari kuukautta vaihtelevassa käytössä ja näyttää karmeelle.Joten Novitan erikoisemmat jää multa hyllyyn.

Onneks täällä on kans pari mukavaa lankaliikettä. Nettilankoja en oo tilaillu kun ei oo korttia moiseen. Ihankäytännönsyistäeioo *kattelee nolona kattoon* Nimittäin visa vinkuis, se suorastaan ulvois..

Novitakerhoon en oo liittyny ihan siitä syystä, että haluan valita itse mistä maksan. Ei tuu kässälehtiäkään.. Joskus tuli SK, mut ei enää. Ostan suoraan kaupasta jos haluan. Nytkin SK jäi kauppaan.

Susanna said...

Siksihän Novitalla onkin niin "vahva" asema, kun on hirmu paljon ihmisiä joilla ei ole mahdollista päästä erikoiskauppaan. Derea muuten, Tiksissä ei ainakaan vielä vuos sitten ollut lankakauppaa, mun muistaakseni.

Onneksi nettikaupat yleistyvät koko ajan, toivotaan että tulee kunnollisia suomalaisiakin lisää kehiin.

Tikru, hommaa electron, sillä voi kivasti vinguttaa, muttei liikaa :D

TiinaV said...

Minä taas en ole koskaan käynyt läpi Novita-vaihetta, johtuu ehkä siitä, että äitikin neuloo paljon muista kuin Novitan langoista. Lisäksi meillä on Joensuussa aivan mahtava lankakauppa, jossa ollaan siis asiakkaita jo toisessa polvessa! (Mummo tuskin on ikinä käynyt siellä... :D)

Onneksi Novitan uutuuksista ei löytynyt mitään kokeilemisen arvoista, toinen uutuuslanka kyllä houkutteli, mutta sen värit eivät!

tikru said...

Yrittäny kortilla tasaisin välein, mut mun electron ei hyväksy nettikauppaa.. eli siis jotain onkelmia sen yhteyden kanssa. Pankki totes et yhteyksistä tai kortista kiinni. Joten en sitten käytä nettikaupassa, ja ok niin. Itsas en uskalla es yrittää enää, jos se vaikka toimii...

mursuliina said...

oi tää uus tausta on miellyttävä silmille :) ja ihanan hempeä.

mun oli pakko ostaa noita novitan uusia lankoja, kun kaipasin väriä elämään :D noh wool ja samos sopii kukkarolle, varsinkin jos on tarjouksessa. kyllä petyin wooliin kun ennen joulua ostin veljen huivia varten. ihan löllöä. ja silti piti nyt ostaa itelle :)

Susanna said...

Tikru, ainakin vielä vuos pari sitten Sampo-pankin electron oli ainoa mikä toimi nettimaksuissa. Se on jostain pankin konehässäkästä kiinni. Sittemmin muistaakseni ainakin OKO on hommannut sen uuden systeemin, muista en tiiä. Mulla on sampon tili sellainen että pitää aina erikseen sinne siirtää rahaa, joutuu miettimään kaksi kertaa ennenkuin on koko liksa tuhlattu :D

Siniset Silmukat said...

Ihana tämä blogisi uusi ulkomuoto! :D

Kati E said...

Ihan samoja ajatuksia oli mulla eilen Anttilassa. Wool 2,40 ja raitanen Wool 3,50. Perhana.

AnneV said...

Lape, hyvin tiivistetty: laitetaan max 10 väriä per lanka niin onhan se jo "valikoima"...

Mutta miten paljon loppujen lopuksi voi vaikuttaa Suomen työllisyyteen Novitan lankoja ostamalla, jos niistä hyvin suuri osa kehrätään tai värjätään Virossa tai muualla ulkomailla? Miten monen Novitan langan vyötteessä enää ylipäänsä lukee "Made in Finland"? Varmaan ne Teddyn toimitusvaikeudet liittyy samaan kuvioon, Teddy nyt ei ainakaan ollut Suomessa tehtyä (minut saa haukkua, jos olen väärässä - mulla ei ole Teddy-vyötettä tässä saatavilla, että voisin tarkistaa asian).

Susanna said...

Anne, mä en kans usko että on mitään suurta työllistävää vaikutusta... Enemmän ne erikoiskaupan sedät ja tädit meidän rahoja tarvitsee. Ja jos kotimaisena ei ole jotain tarjolla, ei ole kuluttajan syy että ostaa ulkomailta, vaan teollisuuden syy, ettei tarjoa kotimaista.

Novitalla ovat niin ylpeitä värjäysosaamisestaan, mutta ei heidän lankoja voi laittaa edes samaan vertailuun monien ulkolaisten upeasti värjättyjen lankojen kanssa. Ja mulla ei edes ole niin paljoa kokemusta :D

AnneV said...

Ja vielä tarkennuksena: mä kyllä HALUAISIN kannattaa suomalaisia tuotteita ja yrittämistä and God knows osaan kyllä pistää rahan kiertämään, mutta sitten taas tulee voimakas vastareaktio, jos yritys nimenomaan mainostaa itseään suomalaisena mutta myy ulkolaista. Tosin eihän Novita ole ainoa yritys, joka tätä tekee - se vaan on neulojalle sydäntä lähinnä.

Siis just se harmittaa, kun se voisi olla laadukas, kotimainen, menestyvä vaihtoehto mutta kun ei ole.