Monday, February 13, 2006

Sukan syvin olemus

Kissalaaksossa on vähän juttupula. Olympiaclapotis on samassa vaiheessa ku Päivilläkin, kaikki silmukat lisäilty ja nyt pitäs aloittaa suora osuus. Vähän hirvittää että kuin tässä käy, voi tulla hieman kiirus. Mutta ehdin kyllä. Toivottavasti ei käy kyllästyttämään! Tässä esitellään nyt sitten juurta jaksaen äitimuorin uusi sukka, joka vielä odottaa paria.


Lanka on seiskaveikkaa, ja ohje Weekend knittingistä. Kantapää tehtiin vasta jälkikäteen, tästä kerroin tarkemmin edellisessä postissa.

Kärkikavennukset tein vaihteeksi ohjeen mukaan, kun näytti kivalta kirjassa. Ne tehtiin samalla tavoin kuin kantapääkin, joka toisella kerroksella kavennukset niinkuin perinteisesti, ja sitten kun silmukoita oli 20 jäljellä, ne ommeltiin yhteen kitchener stitchillä, mitä se sitten onkaan suomeksi... Kärki näyttää ja tuntuu kivalta, jos sukka on sopivan kokoinen ja kunnolla paikoillaan.

Mutta jos sukka ei ole kunnolla, kärki törröttää hassusti. Mutta eihän se haittaa, koska ei kukaan näe minkä näköisenä pikku hipsuvarvas-äitiliini toimistossaan istuskelee. Noin, nyt kaikki mun äitin tuntevat ajattelevat hipsuvarvastossuja aina puhuessaan hänen kanssaan :D

Kantapäästä tuli tosi siisti ja kiva. SSK kavennus toimii paljon paremmin kuin yliveto mitä suomalaisissa ohjeissa käytetään. ssk:ssa silmukat pystyy kunnolla kiristäämään niin ei tule reikiä.

Kitchener stitchillä yhdistetyt silmukat. Ei ikänä uskois että tässä on saumakohta!

No nyt en sitten ehdikään etsimään llinkkejä noihin tekniikoihin, pienempi tapaus heräs ja haluaa olla sylissä ja isompi tapaus on kiukkis ja istuu työpöydän alla kirkumassa. heips.

7 comments:

derea said...

Aika jännän näköstä. Musta käspaikassa on vähän samantyyppinen sukkaohje. Muten eiks toi kantapään kavennusten väli veny, ku siinä ei oo yhtään silmukoita välissä? Mulla on käynyt josku kärkikavennuksissa silleen :(

tikru said...

Tuo kantapää pitää opetella. Näyttää hyvälle. Saitko haastattelupyyntöä?

Susanna said...

derea, en tiedä. mutta en usko, kun tuolla ssk-kavennuksella sai sen kyllä aika tiiviiksi. saas nähä miten käy käytössä!

Meri said...

Laita linkit näkyviin kun ehdit, täytyy käydä tutustumassa :-)

mursuliina said...

erittäin mielenkiintoista. onko siinä kirjassa, josta ohjeen nappasit, muuta kiinnostavaa??? oon meinaan pitkään aatellut jonkun neulekirjan hankkimista, mutta aina se kaatuu siihen, kun ei pääse selaamaan kirjaa tai sitten jos pääsee selaamaan, siellä on tasan yksi kiinnostava asia eikä sen takia viittis ostaa lainkaan. ootko joskus aiemmissa postauksissa kenties esitellyt kirjaasi tai voitko esitellä? *tosi utelias*

Susanna said...

Meri, joo mä etsin ne linkit.

Mursuliina, tämä kirja on mielestäni kannattava ostos. Ihana! Ihania malleja, ihania kuvia. Ohjeet on helppolukuisia ja järkeviä. Mä en kai ole sen kummemmin esitellyt kirjaa, mutta olen tällaisen koontikuvan joskus tehnyt, se löytyy täältä

Mun muutamasta neulekirjasta tämä on ehdottomasti paras ja hyödyllisin, selailen tätä usein ihan inspiraation vuoksi. Niin, ja kirjassa on muitakin erikoisia menetelmiä, mm kahden sukan neulominen pitkillä pyöröpuikoilla (!), briossitekniikkaa pyörönäkin ym.

Annika said...

Hauskat sukat, tommoset pitäis saada itellekin! Onko kellään tietoa, onko tota kirjaa saatavilla ihan hyllyssä jossain kirjakaupassa, vai saako ainoastaan tilaamalla?