Tuesday, March 07, 2006

Otsikko tähän

Miten toi otsikon teko nyt olikin hankalaa. hmh. Anyway, vaikka täällä onkin tapahtunut vakavasti otettavaa neulontaa, näytän silti ompelukuvia. Tämä siksi, että olen neulonut taikajakun hihaa (1kpl lähes valmis), mikä on musta, eikä muutenkaan kovin kuvauksellinen. Lisäksi olen neulonut ja säätänyt oikein urakalla sitä slipoveria. Sain etupuolen valmiiksi, ja kun aloin jatkamaan takakappaletta, unohdin tehdä kainalokavennukset! Ja sitten sinnikkäästi purin, ja hoplaa, purin vahingossa kaksi riviä liian vähän. Ja tätä ei tietenkään kannattanut huomata heti kättelyssä. Mutta pitää tuunailla*.

Tässä mun uusi neulatyyny. On mulla oikeasti enemmän nuppineuloja, noi on vaan kuvausrekvisiittaa :DJa tässä tulossa appelsiinikassi. Aamulla surrautin tuon hihnan, mutta sitten tuli kyllästys kun en saanut sitä käännettyä. Miten se kannattaiskaan tehdä? Toi on niin kapea ja pitkä että ei oikein sujunut. Täytyy kehitellä joku hakaneulaviritelmä kai? Ja kyllä, tiedän että "tuppelonkääntäjiä" myös myydään.***edit: se suostuikin sitten kääntymään likivapaaehtoisesti.

* Oikoluen Livegamersin peliarvosteluita aina välillä. Joskus viime keväänä jonkun autopelin arvostelussa käytettiin sanaa "tuunata", mistä jouduin ihan kysymään että mitä toi oikein tarkoittaa. Ja lopulta päädyimme siihen, ettei sanaa arvostelussa saanut käyttää, koska vaikka se oli harrastajien piirissä tunnettu, se ei ollut yleistä kieltä. Ja kuukauden päässä siitä tuunata-sana oli Trendin hot-listalla, kaikenlainen tuunailu oli silloin (ja on yhä) in. Ja sen jälkeenhän sanaa on viljelty laajalti. Sitä en vaan tajua, että kun Pimp my riden (autojen tuunailuohjelma) nimi oli pakko vääntää suomeksi, miksi siitä tuli Viritetyt vehkeet, eikä vaikka Tuunatut Värkit??? :D

Tänään on rehujen istutuspäivä. Jo istutetut pitää siirtää isompiin ruukkuihin ja tajusin just et on oivallinen aika istutella kaikki loputkin, onhan jo maaliskuun puoliväli, melkein..

11 comments:

KirsiÄr said...

Minä inhoan noiden putkiloiden kääntämistä. Teenkin sangat aina oikeinpäin, tikkaan sitten kappaleen ympäriinsä.

Otsikointi ja kuvatekstittäminen on toimitustyön vaikeinta hommaa. Ei sitä kaikki ammattilaisetkaan osaa. Toisaalta joillain toimitussihteereillä voi olla ilmiömäinen otsikkokynä.

Hanna said...

Minä käännä putkilot niin, että ompelen toisen pään harvakseltaan kiinni ja sitten työnnän pikkuisen tätä päätä putkilon sisään. Sitten otan pitkän paksun neulepuikon ja työnnän sillä nuppipäällä loputkin ja samalla siis se väärinpäin oleva päällinen menee ruttuun. Kun puikko on melkein kokonaan putkilon sisällä, niin sitten ruttaan vain päällistä yhä enemmän ja putkilo on suitsait käännetty ilman, että hermot menee. Lopuksi joko puran ompeleen tai sitten leikkaan sen pois (olettaen, että putkilosta on tehty 0,5 cm ohjetta pitempi). Tämä konsti on vanhalta käsityön opettajaltani.

Kati E said...

Ihana appelsiinikassi. Tuosta kun sais sen vihreän kesäkassiksi. :DDDD

Susanna said...

Hanna, jep, suunnilleen noin minäkin teen, mutta tuo pään kiinni ompeleminen olisikin ollut fiksua, olisi kääntynyt ehkä helpommin :D

Kati, tjaa, vai että kesäkassi. Ootko ollut kiltti? ;)

Kati E said...

Ainahan mä olen kiltti, nuo muut sen sijaan ei ole. ;DDD

Anonymous said...

Mä käännän nuo putkilot pitkällä neulepuikolla, eli tylppä pää edellä ja ei kun rullaamaan.

laurakoo said...

Tuunaus on kiva termi. Oon kuullut sen eka kertaa seukkaillessani sellaisissa piireissä, joissa ihan oikeesti tuunailtiin autoja. Tuntuu vähän tyhmältä, kun sana on levinnyt kaiken kansan suuhun tarkoittamaan minkä tahansa tuotteen muuttamista alkuperäisestä johonkin suuntaan. "Mä tuunasin lankakerästä tälaisen pipon." Mut samapa tuo, ei ylitä oikeeta ärsytyskynnystä.

Kaikki marimekkolainen on kivaa! :)

mursuliina said...

hienoa, kun jaksat ommella. kuvia on kiva katsoa ja kankaiden värit on ihania kirkkaita :) lueskelin tuolla pari postausta sitten olleita kommentteja ompelublogien vähyydestä ja rullapäärmeestä. ehkä kevät tuo tullessaan ompeluinnostuksen tänne meillekin päin. minäkin oon kaivellu työpaikan tilkkulaareja sillä silmällä.

siitä rullapäärmeestä saat kapean kun otat sen ulomman neulan poies ja sisempi jää jäljelle. sit vaan piston pituus ihan minikokoiseksi ja surrailemaan. on ne koneet ihmeellisiä olentoja. täällä on tehty yks jos toinenkin kokeilu rullapäärmeestä, kun piti syksyllä reunata 20 sifonkihuivia..... helppo homma varmaan juu.. miksi se rullapäärme irtoaa kankaasta justiinsa kun on enää 5 cm ommeltavaa jäljellä vaikka kuinka koittaa tunkaa sitä riepua sinne koneeseen?!? täytyy ilmeisesti yhä edelleen jatkaa vaan harjottelua.

voimia sinne siulle!

Stricker said...

Kuinka paljon sullla meni Seiskasta tehtyyn Clapotikseen lankaa? Kysyy yksi epätoivoinen, joka haluaisi tuhota Seiskavarastojaan samalla työllä :-). Tuli muuten kaunis liplattaja!

Susanna said...

Stricker, pikkasen vajaa kaksi kerää meni veikkaa! painoikohan se 280g jos oikein muistan. tein suoraa osuutta kai yhden mallikerran vähemmän kuin ohjeessa, kun ohjeessa tehdään ensin rivit 1-12, ja sitten sanotaan että toista 12 kertaa, niin mä tein kyllä vaan yhteensä 12 kertaa... :D

iona said...

Siitä Woolly Nylonista - olen tilannut omani Ekopirpanasta. Kerro ihmeessä jos törmäät jossain "oikeassa kaupassa" siihen.

Ai kas, sullakin oli ollu otsikointiongelma :DD