Saturday, July 08, 2006

Huivi valmis

Sain virkatun huivin valmiiksi eilen. Uuteen innostuneisuuteeni kuuluu myös voima viimeistellä työt heti tieltä pois. Huuhteluainekylvynkin jälkeen huivi kyllä vähän kutittaa. Mies koeajaa sen vielä kunhan ilma vähän viilenisi, mutta jos sitten vielä kutisee niin menee sitten lahjaksi jollekin norsunnahkaiselle.

Huivi on kyllä kivannäköinen. Ja vaikka rivit on pitkiä ku nälkävuos, se valmistui tällai pitkittäin virkattuna takuulla nopeammin ku toisinpäin. Ei kai kukaan jaksaisi virkata kolmeasataa 10cm riviä? Lankana siis florica.


Koska mulla on niin hirveä hinku ostaa uusia lankoja, pehmeitä ihania lankoja, täytyy valmistaa myös varastosta jotain. Floricaa paloi kolme kerää, osa toki vajaita, mutta kuitenkin. Tässä varastosta poistumassa kaksi kerää Mayfloweria, Tiikerihuivi Jocsulle. Mayflower kyllä päästää väriä niin pirusti että tää on sit kai niitä tuotteita mitä ei koskaan voi pestä. Jocsullehan on tulossa myös pipo tästä, pystyraidoitettu beigellä ja sinisellä, voi olla että sekin kestää sitten vain ekaan pesuun. Mayflowerista tehty Herttahan värjäsi taannoin koneellisen pyykkiä violetiksi. Ja punainen kesäpipo värjäsi Melindan naaman kun kastui uidessa :D

Helleborusta olen nyt tehnyt yhden kerän verran. Siitä tulee niin ihana. Ja pehmeä. Musta tuntuu että mitä onnettomampi olen, sitä enemmän töitä valmistuu. Saan ikäänkuin jonkin henkisen erävoiton, jos onnistun päivän aikana pitämään kodin kunnossa JA ehdin varastaa itselleni neulomisaikaa. Illuusio omasta ajasta, mitä oikeasti ei ole. Jarilla on 9 päivän työputki. Mikä tarkoittaa että mä olen yksin lasten kanssa aamupuurosta iltapuuroon. Joka vitun päivä. Mä en käsitä, miten edes voisin mennä töihin. Jos Jari lähtee klo 8, ja minä klo 14, Jari tulee klo 19.30 ja minä tulen klo 01.30. Niin missä lapset on? Vai pitäskö mun selviytyä muutaman tunnin unilla, olla aamu lasten kanssa, viedä ne hoitoon iltapäiväksi ja jari hakee tullessa? Koko asian ajatteleminen ahdistaa. No, aikuisten oikeesti mua ei mun oikea duuni kiinnosta pätkän vertaa, mutta mitä sitten tekisin? Argh.

Jaahas, alakerrassa on kummallisen hiljaista, täytynee vääntyä pelastamaan mitä pelastettavissa on ;) Onneksi ei ole mitään kristallikalleuksia tms.

9 comments:

Jenni said...

Mä tein Nikolle samalla tyylillä kaulahuivin kun se oli vielä ihan vauva, oli tosi helppo ja nopea tehdä kun ei tarvinnut olla pahemmin pituutta eikä leveyttä :)

Ja toi kotijuttu... Mä siivoan AINA kun olen onneton/vihainen/tmv. Tänään hermostuin kun H on joka h*tin aamu kun perseeseen ammuttu karhu enkä mä saanut tietenkään enää unta vaikka oli mun vuoro nukkua. Nyt olen tyhjentänyt makuuhuoneen kaikesta kirjahyllyä ja sänkyä pienemmistä tavaroista ja pessyt lattiat. Vielä kun jaksaisi käydä noi romut läpi, karsia _kaikki turha ja viedä loput takaisin... Onneksi H tajusi lähteä Nikon kanssa ulos niin saan täällä yksin lietsoa kiukkua.

Jaksamista!

Susanna said...

Jenni, joo vihaisena tulee siivottua tosi tehokkaasti. Vaarana on se, että kiukku laantuu ennenku ne rojut on käyty läpi :D .

Että mua ärsyttää. Kaapissakaan ei ole mitään, koska jari jouksee kaupan halki että ehtii bussiin. vittu. ja täältä on niin ärsyttävän pitkä matka kauppaan, jocsu jaksaa kävellä tasan toiseen suuntaan, ja bussit on aina täynnä. Käy siinä sitten kaupassa, jos kävelee takaspäinkin, menee 40min, eipä taida maito säilyä. No, eipä tämä valittamalla parane.

Ja kohta varmaan tulee taas joku anonyymibesserwisser että ajattele positiivisesti. pah.

Anonymous said...

Ei tarvii ajatella positiivisesti, mutta kyllä kaikki minuutit täällä maan pinnalla on omaa aikaa.
Silti, onneksi on toi vaihe taakse jäänyttä elämää. Nyt sitä on jo ihan mukava ajatella, ainakin silloin tällöin.

Susanna said...

Nimetön, no niin tietysti, jos sen noin laittaa :D Mut en ihan sitä tarkoittanut :D . Se, että joskus tämä helpottaa, ei juuri auta, kun tulevaisuus on yksi suuri kysymysmerkki, ja koko tulevaisuuden ajattelu alkaa ahdistaa.

Anonymous said...

Muutama pakastimesta otettu kylmävaraaja ja sanomalehtiä ostoskassin pohjalle,niin ei maidot lämpene! Ei tarvita edes kylmälaukkua! Kääri maidot yms. kylmää vaativat sanomalehden sisään, kylmävaraajat sekaan ja sitten vaan kassiin. Toimii ihan ok, meillä menee kävellen sama aika kaupassakäyntiin!

villasukka said...

Mikä Mayflower värjäsi? Mulla on Mayflower cottonista sukat ja ainakaan koneesta ei toistaiseksi ole tullut auringonkeltaisia sloggeja....

Susanna said...

Villasukka, punainen ja violetti värjäsi, muista väreistä ei vielä kokemusta.

maijamirjami said...

Hei!

Mulla myös Mayflowerit aiemmit värjäsivät kunnes tajusin pitää tiukasti huolta että pesen ne kuudessakympissä. Sen jälkeen punavalkoinen raitaneulekin puhdistui värjäymistä ja pysyi siistinä. Toivottavasti saat omasi kuntoon!

Susanna said...

Maijamirjami, kiitos tiedosta! Niinhän monissa punaisissa vaatteissa on, että päästää väriä jos liian miedossa pesee. En muista missä lämmössä herttaa pesin kun värjäs, vähän vaihtelee... Eikä siis neuleelle käyny kuinkaan kun se oli yksvärinen, mutta ne muut pyykit... Onneksi ovat vaalenneet jo, eikä ollut mitään sellaista seassa mihin lila vivahde ei sopinut :D