Thursday, December 28, 2006

Välipäiväplääh

Tuli taas sellainen plääh mikä usein tulee kun on paljon neulonut ns. pakollisia. Eilen en neulonut yhtään! Sen sijaan käytiin Jarin kanssa syömässä, ja koska lähes kaikki ketjun hotelliraflat on kiinni "jouduttiin" mun työpaikalle. Omituista! Tajusin, että olen ollut kolme vuotta poissa. Huomasin, että sinä aikana mikään ei ole muuttunut; varmasti stadin ainoa ravintola jossa ei ole tehty mitään ulkoasu-uudistuksia noin pitkään aikaan! Toisaalta mun siellä ollessa törsättiin sisustukseen enemmän kuin mitä rahaa tuli taloon :D. Henkilökunnasta tuttuja oli kaksi, joista toisella on niin hyvä palkka ettei kannata paikkaa vaihtaa, ja toinen ei taida muualle päästäkään. Saatiin 70e menemään vaikka syötiin vain pihvit ja juotiin pullo (halpaa) viiniä. Mutta ihanaa oli, vaikka oltiinkin vain kolmisen tuntia poissa.


Tällaisen haalarin väsäsin Melindan nukelle ennen joulua. En olekaan koskaan tehnyt nukeille vaatteita, omituista! Lapset heti ilmoittivat että myös muut nuket tarvitsevat vaatteita. Tarkasti mittasin jokaisen tytsyn ja nyt pitäs tehdä kaavoja. Taidan tehdä kostoksi jokaiselle ruskean taftimekon. (Mekko muuten ei kelvannut joulunakaan...)


Takaa haalari on tällainen. Kriisin paikka Melindalle, kun nuken pylly näkyy. Lupasin ommella aukon vähän paremmin sitten joskus...


Huvittais ommella ja tehdä vaikka mitä, mutkun huone on tän näköinen. Kangasmäärä on varoittamatta kasvanut, ja kaikki pikkupalatkin on samassa lootassa isompien pakkojen kanssa, ja enää se systeemi ei vaan toimi. Olen yrittänyt noita käydä läpi aina luppohetkinä, mutta aina joko joku kissa tai lapsi hyökkää sotkemaan, argh. Pitäs vaan nyt ripeästi keksiä joku ratkaisu säilytykseen ja siivota ja järjestää. Pikkutilkut lajittelin jo omaan säkkiinsä ja teen niistä nukenvaatteita ja loput pistän roskiin.

Keksittiin Jarin kanssa systeemi miten joskus voin jopa saada sen kirjovan koneen: alamme maksaa mulle palkkaa tehdyistä vaatteista, kolme tai neljä euroa per vaate. Varaahan täytyy olla, koska täytyyhän lapsille kuitenkin vaatteet hankkia. Suunnitelma tuntuu hyvältä. Eikä mun tarvi säästää kuin tonnin verran, jos sitäkään. Mulla on enää yksi velka, mikä lyhenee muutenkin joka kuukausi, haluan sen pois ja pienen käsirahan, sitten voin ostaa koneen osamaksulla. Jes.

Jep mutta jospa vaikka yrittäisin tunkea noi kankaat johonkin järjestykseen. En viitsi laittaa niitä kaappiin, kun sinne ne sitten unohtuu. Haluaisin kovasti päästä kiertelemään alennusmyyntejä, mutta menepä tässä sitten kun ei ole tuota vapaata. Mä sitten inhoan näitä pyhiä, kun mun ainoat tilaisuudet tehdä yhtään mitään menee ihan hukkaan, kun mitkään paikat ei ole auki. PRKL!!!

4 comments:

Kati E said...

Kyllä sen kotiympyröistä poisolo on kivaa, vaikka vain tunnin tai kaksi. :D

Susanna said...

Kati, juu todellakin. Ei me olla jarin kanssa oltu missään aikoihin, itseasiassa vuos sitten tapaninpäivänä viimeks...

AnneM said...

kiva että saitte hetken lapsivapaan :D Sun koneessa on muuten varmaan jotain häikkää, koska kukaan muu ei ulkoasusta valita... mullahan joku virus joskus teki sanoista linkkejä ihan itsekseen....

Susanna said...

Anne, no mitä ilmeisemmin jotain häikkää on joo... Mutta en kyllä tajua että mitä. Viruksia ei pitäs olla, just on päivitetty kaikki ja skannattu koko kone. Ja ongelma on vaan muutamassa vuodatuksen blogissa... Tylsää.