Friday, January 12, 2007

Jouluomena

Jouluomena
malli: Tikrun Omppu
lanka: Sandness Kitten mohair
puikot: 4½ ihqut addit


Aloitin huivin teon jouluna, ja tarkoitus oli saada se heti-nyt valmiiksi mutta 2 metriä on aina kaks metriä ja alku aina hankalaa. Huivi piteni kastelun ja pingotuksen jälkeen parikyt senttiä, ja on nyt pidempi kuin minä.


Huivi on ihana ja pehmoinen mutta ärsyttää kun siitä lähtee karvaa, onneksi vain vähän.

***
Picasan kautta postaamisessa ärsyttää, kun Picasa-logo tunkee automaattisesti postiin, ja on vaikea etsiä linkkejä netistä kun pitää ensin vetää picasa alas, ja ainakin mun koneella se ei ole niitä nopeimpia ohjelmia. Joten toimin edelleen niin että laitan kuvat eka ja sitten editoin bloggerissa. Tavallaan se on turvallisempaakin, eipähän katoa tekstit taivaan tuuliin jos kuvien lataus ei onnistukaan.

Lapset ovat jo täydessä vedossa näköjään, tappelevat kuin viimeistä päivää ja tukehtuvat yskäänsä kun on pakko riehua. Ja pisteenä iin päälle Melinda oksentaa joka yskänpuuskan yhteydessä, millä senkin sais loppumaan.

Mulla on niin paska olo, että jos sairaalan ajatteleminen ei saisi aikaan paniikkikohtausta, lähtisin samoin tein Jorviin istuskelemaan että pääsisin kotoa pois ja mahdollisesti saisin tehokkaan lääkelastin eteeni :D. Vituttaa ja raskaasti.

11 comments:

Anonymous said...

Jaksamista lasten sairastelun kanssa! Huivi on ihanan pörröisen näköinen, jouluomena nimitys sopii hienosti. :)

Anonymous said...

Tsemppiä sinne!
Ja ihana tuo huivisi,niin jouluinen:-)

Anonymous said...

paljonko jouluomenaan meni lankaa 100g? Pohdin nimittäin juuri samanlaisen aloittamista :)

Petra said...

Tulipa sun jouluompusta kaunis! (ja nyt sulla on ens jouluks jouluhuivi ajoissa valmiina) :)

Ja jaksuja sairasteluun!

Susanna said...

Nimetön, meni alle kaksi kerää. Huivi on vielä vähän märkä niin en saa punnittua. Mutta siis kaks kerää oli ja aika paljon jäi. Tein muistaakseni 45 mallikertaa, Tikrun ohjeessa tais olla 39.

thiire said...

Voimaa!

Mari said...

IHku ystävänpäiväomenahuivi!
Mäkin usein yrkkään, jos yskin sitkeää limaa... Ehkä Melindaa auttaa jos juotat sille sata litraa mehua? Ei se mukista mene mutta jos pillillä... vois siis notkistaa sitä limaa. Ehkä siitä voi tehdä ohjelmanumeron millä ne saa pöydän ääreen hetkeksi hiljaa ;) herätyskello soi tunnin välein ja äiti kailottaa "mehutauko!"
Tsemppiä. Kohta ne on 11v ja nukkuu puoleen päivään...

KatjaL said...

Aivan ihana huivi!

Pikaista paranemista ja voimia!! Meillä myös kuopus yökkää ihan pienimmästäkin, ei tarvitse olla edes yskää, riittää että joku henkäisee "pahan hajun" , niin jo laatta lentää:(

golden said...

Meilläkin poika on herkästi oksuileva, ja poikkeuksetta kovassa yskässä oksu lentää joka yö, kun yskänkohtaukset ovat niin rajuja ja limaa menee nukkuessa kurkkuun. Jaksamista!
Tusshena-huivia teen Voguen 2005 kesänumerossa olevan ohjeesta. Mm. Sirpale on tehnyt sellaisen (Lace Leaf Scarf): http://sirneule.vuodatus.net/blog/192448
Eneen tuo lanka kävisi varmaan myös hienosti. Mulla on Tusshenaa viittä eri väriä; nyt teen punaisesta.

Anonymous said...

Kiitän tiedoista. Taidan uskaltautua yrittämään, yhdellä kerällä.
Meillä taistellaan tiukkaakin tiukemman silmätulehduksen kourissa. Onnistui poika vielä kaatumaan ja saamaan haavan otsaa, samalle puolelle jossa silmätulehduskin on... Ei ole onni potkinut! Mut parempia aikoja odotellessa! -Katri

Susanna said...

Golden, senkin hamsteri ;) mulla on (enää) vain yhtä sävyä..

Katri, yhdellä kerälläkin huivista tuli ihan hyvän mittainen, olisi yltänyt kyllä kivasti. Mut mä halusin piiitkän kun kaikki mun huivit tuppaa olemaan noita lyhkäisiä. Miksköhän...