Wednesday, March 07, 2007

Sekalainen pläjäys

En ole neulonut yhtään sitten villapaidan valmistumisen. Ajattelin testata jos niska/pääsärky hellittäisi jos en yhtään neuloisi, muttei se oikeastaan tunnu auttavan. Niska menee jumiin kun aamulla aloittaa hengittämisen (yöllähän täällä ei hengitetä, vain nukutaan ;). Pitää palkata joku personal-pilates-trainer kun ei tuo tunneillakaan käynti luonnistu. Asiaan.

Kirjastosta löytyi muutama kiva kirja, sekä ilokseni auton valikoimaan oli otettu Burda-lehti. En ole koskaan niitä ostanut, mutta nyt tuli tutustuttua. Divaristakin löytyi pari kivaa kirjaa.
Do redo
En tykkää. Noi "lampunvarjostimesta housut ja villapaidan hihasta mekko" -hommat ei vaan ole mua varten. Ei tyylillisesti, ei tekemisenä, ei minään. Ja taas vähän liikaa tavaraa tungettu yhteen pikku kirjaan; ei tuunausopuksessa tarvi opettaa neulomaan yms.

Lasten neuleet
tarttui mukaan divarista koska siinä on paljon eläinaiheita ym kaavioita. Ihan kiva kirja, iloisia värejä.

Joka tyypin virkkauskirja
En tykkää tästäkään. Liian....Novita. Sori vaan. Ensinnäkin. Kirjahan on sikakallis. Ja puolet malleista on jo Novitan lehdissä ja/tai netissä ilmaiseksi. Toisekseen. On niin monta tapaa virkata esim kukka, mutta Novitalla osataan vain se yksi tapa. ja vissiin yks toinenkin. Mut siihen se jää. Minä kun olin innoissani et hei tässä kirjassa varmaan on virkattuja kukkia.

Ottobren naisten numero
kivoja malleja. Ihan takuu Ottobrea, varmasti tällaiselle suomenkieliselle mallilehdelle on tilaus. Mut minähän en tee aikuisten kokoisia vaatteita niin....

Burda
Tässä on se ero suomalaiseen käsityölehteen ja ulkomaalaiseen: suomalaista selatessa tietää lukevansa käsityölehteä, ulkolaista lukiessa luulee lukevansa Vogueta. Missä lie vika, kun kuitenkin suurin osa kotimaistenkin lehtien kuvista/malleista on maailmalta tuotuja. Varmaan jossain vaiheessa alan ostamaan tätä lehteä, vaikka sitten kun pääsen kesällä työttömäksi ja musta tulee varakas :D .

Kirjokintaista kauneimmat (Mary Olki)
Miksei kustantajat tee näistä vanhoista kunnon opuksista uusia painoksia höystettynä ajanmukaisilla kuvilla ja nikseillä? Miksi? Tää pitäs saada omaan hyllyyn.

Uusi neulekirjasto 4; kirjoneuleet
tää tuli vähän vahingossa mukaan, ihan jees opus, muutamia kivoja mallikuvioita. Ollut divarin laarissa jo markka-aikana ;)

Huh kun tuli paljon tekstiä. Loppukevennys:
Olen ylittänyt itseni. Yleensä tänne päätyvät kukat päätyvät melko pian ajasta ikuisuuteen, mutta tämä joulutähti porskuttaa jo neljättä kuukautta. Joku kirjoitti jossain, että hällä on kaksi vuotta ollut joulutähti, mutta ei vaan kuki. No mulla on sit joulutähti joka vaan kukkii mut kaikki vihreä on poistunut :D. Mutta lisää vihreää on tulossa, saa nähdä kuin tän käy.

Ennen kuin loska tuli, Jocsu ehti oppia luistelemaan, ja Melinda oppi rakastamaan lunta. Vähän hitaasti lämpiävä tuo laps; on inhonnut hiekkaa, asfalttia, nurmikkoa, lunta, vettä.... Tais hän viime kesänä jo pari kertaa kävellä paljasvarpain ;).

Sellaista. Ai niin Marissa. Voi itku!!! Paitti että mä tiesin että noin käy, kun city-lehti spoilas jo kaks kuukautta sitten. Mut kuitenkin. Koskakohan Pako jatkuu? Tän kuun lopussa sentään tulee dvd:lle Casino royale, saas nähdä pystynkö tällä kertaa kattoon sen hyperventiloimatta :D. Ai niin 2.0, tänään tuli Xbox360:lle ladattavaksi (800 pistettä eli alle kympin) aito ja alkuperäinen WORMS!!!!!! Ei mitään typeriä 3d-kikkailuja, vaan ehtaa madon räjäyttelyä! Tiedän mitä teen tänään ;)

7 comments:

Anu said...

Onneksi saatiin sittenkin talvi edes näin pitkäksi aikaa! Tykkään tuosta lasten kuvien tyylittelystä:) Ja kiitos lukemistokatsauksesta!

Villapallo said...

Sulla on kirjastosta lainassa sama kirja kuin mulla, siis tuo Kirjokintaista kauneimmat. On aivan ihana kirja! Olen tutkinut ihania niksejä ja erilaisia tapoja neuloa lapasia, niitä löytyy tuosta kirjasta:-)

Kirsi said...

Kiva kirja-ja lehtikatsaus!

Mietinkin jo aiemmin, mitä mahdat tykätä naisten Ottobresta kun lapsillesi siitä muuten paljon ompelet. Mä odotin sitä innolla Eurokankaan palapellavat käsissä, mutta voi vitsi mikä pettymys! Ihan peruskamaa, samaa mitä missä tahansa muualla (lue Moda). Ehkä sitä on niin tottunut lasten Ottobren kivoihin oivalluksiin, että olisi toivonut saman iloittelun kantavan tuohon saakka? Tosi vaisu esitys.

Onneks tytöille (mulla 3vee) löytyy ihania malleja ja Eurokankaasta tänään mm. ihanaa lankarullakangasta:)

Susanna said...

Anu, olis se voinut kieltämättä vähän pidempi se talvi olla, itsekin olisin tykännyt luistella..

Villapallo, jotain hyötyä siis siitä ettei asuta saman kirjaston vaikutuspiirissä ;)

Kirsi, mä kans kaipailin vähän sitä ylimääräistä mikä tekee malleista ottobren malleja. Noin muuten oon huono arvioimaan mitkä vaatteet on hyviä ja mitkä ei. Mut siihen kiinnitin huomiota, että vaatteet ei oikein istuneet kaikille malleille, oli liian suurta tms. Lasten lehdissähän kaikki on aina viimesen päälle.

ulla said...

minä petyin kans tohon virkkauskirjaan, luulin vähän erilaiseks. Minusta kirjassa oleva massapallo kaulakoruhässäkkä oli suhteellisen turha, joskin opin siitä jotain uuttakin , et siinä mielessä kirjan osto ei ollut täysin turha... =)

thiire said...

En missään nimessä tarkoittanut sua muuten ! Tuo Neulekirjasto vai mikä ( unohdin jo) niin äidillä on se vintillä, eikä sitä ole vieläkään prkl löytynyt...

Sanni said...

Tosta Do Redosta sai hyvät naurut kyllä :D