Friday, January 25, 2008

Säärystimet

Uusi harrastukseni on ihanaa, rauhallista, lempeää ja petollisen tehokasta. Salissa ollaan sukkasillaan ja musiikki ei soi. Nyt ymmärrän miksi joogan harrastajille tehdään pehmoisia kietaisupaitoja, ihania pikku neuleita harteille, kaikenlaista seesteisen rauhallisen näköistä. Ne vaan jotenkin kuuluu tämäntyyppisiin lajeihin. No mun laji ei sentään ole jooga, vaikka jari niin sanookin, vaan pi-la-tes. Yritä sit miehelle selittää mikä noiden välinen ero on ;).
Ranskanpastillinväriset säärystimet, 56s 3mm bambuilla 2o2n niin kauan kuin lankaa riitti, uusi kerä ja toinen samanlainen. Ja näiden tekemiseen mulla meni, no, toista viikkoa :D:D.

Töissä kesytin pikkuruisen lasten toppahaalarin vetoketjun, jospa myös Roguen ketju asettuisi kun katson sitä pahasti. Tsissus muuten miten surkeasti teollisuus ompelee, etenkin noita halpiskamoja. Ja että joku vielä ostaa huomaamatta että jokainen tarralappu on eri suuntaan vinksallaan *pyörittelee silmiään*.

3 comments:

Sahrami said...

Mulla karisi kunnioitus valmisvaatteita kohtaan (ei niitä ompelijoita kohtaan), kun olin kesätöissä (herranjestas, kaksikymmentä vuotta sitten!!) Valtion Pukutehtaalla ompelemassa mm. poliiseille paitoja.

Enpä olen sen jälkeen tylsempää kesätyötä löytänyt, yhtenä päivänä vetäisin saumurilla vissiin viisisataa taskunpäärmettä - aamupäivän aikana. Ei ihme, että jossain vaiheessa alkaa saumat kiertää, kun nukahtaa siihen ompelukoneen ääreen....

Kyllä aina harmittaa ostaa vaatetta kaupasta, kun kotona olisi koneet ja tarvikkeet, että tekisi itse. Mutta kun ei vaan ehdi. Ja kun kyse ei näköjään ole edes siitä, että saisi kalliilla kunnon laatua...

Pilates tekisi varmaan hyvää itsekullekin, eikös siinä nimenomaan venytellä paljon, h i t a a s t i?

Mari said...

Domiknitrix neuvoo kirjassaan että vetoketju pitää kiinnittää nuppineuloilla niin, että se vaate on päällä ja toinen kiinnittää neulat. Muuten sitä ei kuulemma saa istumaan oikeella tavalla- en oo vielä ehtiny kokeilla mutta kuulostaa järkevältä.

Susanna said...

Sahrami, joo kuulostaa megatylsältä :).

Mari, mun mielestä nuppineuloilla kun kiinnittää, niin vetskari menee aina vähän kuprulle. Ehkä pitäs harsia niin että vaate roikkuu vaikka henkarissa, tai toisen päällä, sitten voisi onnistua. Mä ajattelin nyt tehdä niin, että mittaan ja merkitsen 10cm välit takkiin ja vetskariin ja kohdistan ensin ne. Oon mä ennenkin neuleita ketjuttanut, mutta tää on nyt poikkeuksellisen veemäinen :(