Monday, March 03, 2008

Olipa ihana viikonloppu!

Kun muu perhe on niin kipeä että hädin tuskin tolpillaan pysyy, niin mitä tekee äiti? Lähtee jokaisen tilaisuuden tullen minne tahansa muualle ;). Lauantai meni kahvitellen hyvässä seurassa Sellossa, sain tuhlattua omaisuuden lasten kevätvaatteisiin, join liikaa kahvia, ja tutustutin toisiinsa Jennin ja Max Factorin. Ehkä mä olen sit kuitenki väärällä alalla? ;). Jenni esitteli ihania messuostoksiaan ja mä vaivoin jaksoin odottaa sunnuntaihin että pääsin messuille, jälleen loistavassa seurassa, kiitos Taru!!! Ne kaksi kahelia kikattajaa messuilla oltiin sit me..

Yleensä mulla ei koskaan ole pahemmin rahaa messuilla, eikä tämä kerta ollut poikkeus. Mutta yleensä mä sitten ostan jotain tyhmää, tyyliin yhden kerän jotain kallista, vain siksi että pakko vaan saada jotain enkä osaa päättää mitä. Nyt olin sit fiksumpi -tässä talossa on lankaa jo ihan riittämiin, ja olkoonkin että kaikki ihanuudet olisi kiva lisä, en mä kuitenkaan jaksais niistä mitään tehdä, silittelisin vaan. :D
Ostin Kasperiinalta Tilda-arkkeja, tyttöjä ja poikia.
Yksi arkki vaihtui Tarun kanssa keittiö-kermakakku-arkkiin. Näistä tulee vaikka mitä kivaa!!!
Priimasta mukaan tarttui Cloverin ihana delfiini, joka siis on tarkoitettu neulekamojen kuljetteluun. Just loistava.
Auroralahjalta mukaan tarttui pitkällisen harkinnan jälkeen kaksi kaulakorua minulle. Yleensä mä tällaisten kohdalla ajattelen, että osaan tehdä itsekin, mutten sit kuitenkaan ikinä tee, joten ostin, kerrankin.

Kaikkia kolmea yritystä mistä ostin yhdistää aivan loistava asiakaspalvelu. Jotkut vaan ovat niin oikeassa hommassa, ja osaavat kiireenkin keskellä käyttäytyä niinkuin juuri sinä olisit ainoa asiakas paikalla. Joillain ständeillä oli jälleen kerran sellaista porukkaa, että ihmettelen saavatko myytyä mitään. Eritoten hämmästyttää lehtitalojen tympeät iäkkäämmät rouvat joilla ei ole mitään käsitystä asiakaspalvelusta saati sitten messuosaston laittamisesta. Kai se on niin, että kun ei ole oma leipä kiinni niin ei jaksa välittää? No tässä oli rankkaa yleistystä mukana myös, ja toki messuilla oli huiman paljon muitakin ihania myyjiä ja osastoja.

***
Ei ne huvit sit kuitenkaan pitkälle lämmitä, kun kotona odottaa kaksi lasta jotka ei pysty kunnolla hengittämään. Jocsu yski illalla kaksi tuntia niin, että oksensi aina yskänpuuskan päätteeksi. Viimeksi kun poika on oksentanu, lähti myös taju ja piipaa mentiin sairaalaan, ja nyt kävi sit ilmi että siitä on kuin onkin jäänyt aikamoinen pelko. Kamalaa ku toinen yskii, oksentaa ja samaan aikaan kirkuu kauhuissaan. Sitten kun rauhottui, sanoi vaan, että kun joutuu sairaalaan, niin siellä on aika jännittävää vaikka saa katsoa videoita. Voi mun pientä! Yritettiin sit jutella et aina ei joudu sairaalaan ja että joskus oksentaa ihan muuten vaan kun yskii niin paljon.

Melinda ihme kyllä ei juurikaan yski mutta henki ei kulje muuten vaan ja pihisee ku höyryjuna. Eikä noista avaavista lääkkeistä ole mun mielestä mitään apua, tai voihan se toki olla että ilman niitä oltais sairaalassa, mistä senkin tietää. Kertokaahan viisaammat, jos astmalääke auttaa niin viekö se kunnolla pois sen pihinän vai mistä mä tiedän onko siitä mitään apua??

Että sellaista täällä. Täytynee yrittää aktivoitua neulomaan, ei toi siivoaminenkaan oikein innosta ;).

7 comments:

Susanna said...

On taas alkanut tulemaan spämmiä kommenttilootaan niin laitoin tuon kirjaintarkastuksen päälle, sorry :D.

aura said...

Rasitusastmaatikkona käytän välillä avaavaa lääkettä myös yskänlääkkeenä. Pahimmat oireet vie pois, mutta ei kaikkea kokonaan. Yleisenä sääntönä omalta kohdalta voisin sanoa, että lääke poistaa vinkumisen, jos sen aiheuttajakin poistuu (tulen sisään pakkasesta tms.), mutta flunssassa ei täysin.

kangaskasa said...

Avaavan lääkkeen tarkoitus on poistaa keuhkojen ahtaus, pihinä, vinkuna. Joskus flunssassa tai bakteeritulehduksessa pelkkä kotikonstein otettava avaava ei kuitenkaan riitä, vaan lisäksi tarvitaan spiraa ja kortisonitabletit. Meidän perheessä tyttärellä ja minulla itselläni usein menee tähän tilaan astman pahenemisvaihe, myös pojalla pienempänä. Parin kolmen päivän viiveellä sitten tabujen aloittamisesta alkaa hengitys helpottamaan. Usein aloitetaan myös ab.kuuri, sillä astmaation limaneritys on tuplaten isompaa kuin tav. ihmisen, ja näin ollen limakalvojen turvotus+limaneritys aiheuttavat tulehduksia nopeammin (parissa tunnissa voi iskeä kunnon tulehdus), joten lääkäriin lähtö on aina suositeltavaa, jos avaava lääke ei kotikonstein auta. Pihinän kuuluu poistua avaavalla vuorokausilääkemäärän puitteissa, tai tarvitaan isompaa lääkearsenaalia, jonka joka kerta määrää lääkäri tarkastamalla tilanteen. Eritoten lasten kanssa suosittelen herkästi lääkäriin menoa. Jos Joscu jo osaa pef-puhallukset, niin niitä seuraamalla saa tärkeää tietoa hengityksen tilanteesta. -20% pudotukset hoidetaan lisäkortisonein. Tyttärelläni menee herkästi tähän pisteeseen flunssat. Paljon asiaa - sekoitinko liikaa?

Kangaskasa said...

Jos teillä on influenssa päällä, niin se on ärhäkkä astmaatikoille. Kannattaa kääntyä lääkärin puoleen :)

Susanna said...

aura ja kangaskasa, kiitos! Meillä on itseasiassa Melinda se jolla nämä lääkkeet on kokeilussa (airomir ja oli myös singulair). Vielä ei olla niitä pef-puhalluksia kokeiltu ees. No, täytyy varata uudelleen aika allergialääkärille, kun on noin sata kysymystä. Kun jotenkin jäi epäselväks just tuo, että mistä tiedän auttaako vai ei. No sellainen muutos on ollut että enää yskä ja pihinä ei kestä kuukautta niinkuin ennen, mut mistä sekin sit johtuu :D.

Hestia said...

Olen käynyt Sellossa muutaman kerran, tammikuussa viimeksi, mutta ajattelin torstaina uskaltautua Kampin tapaamiseen. Pääsisitkö sinne? Olis kiva nähdä!

taru said...

http://t-helena.blogspot.com/