Friday, February 27, 2009

Paljettikorsetti

Toinen korsetti valmistui tänään huikean käsinompelun päätteeksi :). Itsensä kuvaaminen on melkein mahdotonta ilman kaukolaukaisijaa, mutta ihan pakko päästä tämä esittelemään.. Myöhemmin sitten paremmin kuvattuna, I promise.
Malli on joku historiallinen, mihin ei oikeasti kuulu plansetti, mutta eihän sellaista saa puettua.. Työntää rinnat ylös, sivuprofiili taas on melkoisen tasainen. Alareuna on mun mielestä liian kapea, mutta leikkelin tän kankaat jo joskus viime vuonna enkä silloin osannut ajatella..
Luut on edessä paksua muoviluuta ja osin ohutta rigileneä, nyöritysreikiä tukemassa kaksi vahvempaa muoviluuta. Tein plansetista tukevamman laittamalla luun suoraan sen alapuolelle, nyt ei taivu liikaa ja pysyy kiinni.
Reunat huoliteltu puuvillavinonauhalla käsin.


Takaosa sais mun mielestä olla korkeampi, tällä ei nyt paljoa kurota ;). Mutta tarkoituskin olla sellainen keveä vaatteiden päällä pidettävä.
Kiinnitin ensin vinokaitaleen oikealle puolelle, sitten ompelin koristenauhan kiinni vinonauhan toiseen reunaan niin että sen alareuna peittää vinonauhan reunan, käänsin koko höskän nurjalle ja ompelin käsin brodyyrin alta; pistot jäi piiloon joten työ oli nopeampaa ja lopputulos on tosi siisti.
Nauhan keksin eilen kun selailin Burdastyleä, ja löysin sieltä ohjeen tällaiseen. Nyt en tietenkään löydä sitä ohjetta kun linkkiä tarttis, etsin myöhemmin. Mutta siis hyvin yksinkertaista, ommellessa syötetään nauhaa laskoksille ja hyvä tulee.

Huomenna minä + korsetti täällä. Tosin en tiedä laitanko tämän korsetin vai jonkin muun, liikaa vaihtoehtoja ;). En ole tähän korsettiin ihan tyytis kun se ei muotoile vyötäröä eikä tissejä niin kauniisti kuin halusin, mutta katsotaan nyt.

2 comments:

Anonymous said...

paljonko sä sitten tuosta korsetista vaikka pyytäisit jos myisit? t mude

Susanna said...

ai jos myisin tämän nimenomaisen kappaleen? Satasen pintaan, tässä ei ole mitenkään erikoiset kankaat eikä luut. Mutta hyvillä kankailla mittojen mukaan tehtynä 200-300e materiaaleista riippuen. Mut jos sä tähän ihastuit niin menee velkojen lyhennyksenä :)