Thursday, July 23, 2009

Can´t live without

Tuiki tarpeellisia tavaroita, näitä ilman en voisi ommella:

  • Vinonauhankääntäjä, eri kokoisia
teen lähes kaikki nauhat itse. Trikoonauhoja ei tarvitse leikata vinoon, ja kaikkia nauhoja voi tehdä valmiiksi kartongin ympärille odottelemaan käyttöä :D

  • Pinsetit
tarpeelliset niin koneiden langoituksessa, purkamisessa, kankaan ohjaamisessa paininjalan alle jne.

  • Pikkusakset
aina mukana, terävät, voi purkaa, katkoa jne. Jos näitä ei ole koneen vierellä, olen aseeton.


  • Pienet neulat
Näillä saa helposti siirrettyä esim muotolaskosten kohdat paperilta kankaalle; neulat läpi laskosten kärjistä, varovasti vedä koko neula paperin läpi (jää siis kiinni kankaaseen) ja sitten vaan piirtämään viivat kankaalle. Ja neulat toki muutenkin korvaamattomia, niitä pitää olla paljon ja joka paikassa :D.Jäljentämistarvikkeet
Vasemmalta: Stokkalta saa halvalla (17e) vasemmanpuoleisen kotelon, missä on kangasliitua kynän muodossa, mukana paketillinen valkoisia vaihtoliituja ja paketti erivärisiä, ihan huipputuote ja saa paljon siistimmin piirrettyä kuin perinteisellä räätälinliidulla.

Haihtuva merkkauskynä on mahtava apuväline etenkin kirjailuiden ym merkkaamiseen. Käytän sitä kyllä muutenkin, terä on ohut ja miellyttävä. Värin haihtuminen tosin saattaa kestää kankaasta riippuen jopa pari viikkoa (toisista lähtee jo tehdessä), eli ei kannata piirrellä jos heti pitää saada vaate käyttöön :D. Ja yksikin sadepäivä vietettiin lasten kanssa niin että saivat piirrellä paitoihinsa (olivat vähän kummissaan) ja seurailtiin sitten säännöllisesti koska väri katoaa.

Jäljennyskynä on huippu kirjailuiden tekemisessä; sillä piirretään kuvio silkkipaperille ja silitetään sitten kiinni kankaalle. Ihana, mutta kovin pieniä piiperryksiä ei mun mielestä saa tarkasti tehtyä pehmeällä kynänkärjellä.

Merkkaustussi on jatkuvasti käytössä, sillä nimikoidaan lasten vaatteet ja tehdään kaikki muutkin merkinnät mitä nyt tarvii. Kestää pesua ja terä on hyvä.

**mielenkiintoista on, miten kuviin liitetty logo on joka kuvassa erikokoinen, vaikka ihan saman kuvan liitin enkä muistaakseni muokannut enää mitään sen jälkeen :S. tietokoneet.... Juuh ja tänään olisi tullut Etsyyn mun kauppa, mutta eipä toimi Aktian electron netissä... Pankissa eivät olleet koskaan kuulleetkaan että electronia voisi käyttää maksuissa, ja ihmettelivät vaan, että onko nyt oikeasti välttämätöntä tilata tuollaisista paikoista mitään :/. Eli saamme odottaa Heather Baileynkin tuotteita vielä tovin, damn.

8 comments:

mirzu said...

Mulla toimi kyllä 2v sit Aktian electron nettiostoissa. En vaan muista, pitikö joku ruksi ruutuun laittaa nettipankissa vai toimiko ilman. Luulis, et ne pankissa osaa sanoa, että miten sen saa toimimaan eikä pyörittelis päätään!

Susanna said...

Juu, Nordeallahan on niin että pitää aktivoida erikseen nettipankissa, mutta en ainakaan löytänyt mitään kohtaa, ja tosiaan, olen kolmeen otteeseen tänään puhunut niiden kanssa ja kukaan ei tiedä koko hommasta.... Nyt mulle sitten pitäisi soittaa jonkun korttiekspertin... Kokeilin vielä huvikseni tilata amazonilta kirjoja, siellä ainakin electron toimii muilla pankeilla, mut ei tämä... hitto että ärsyttää ku meni puol päivää tähän :)

jenni said...

Ehkäpä sinä ammattilainen osaisit neuvoa mua ton vinonauhankääntäjän kanssa. Käytin kyseistä masiinaa viime viikolla ekaa kertaa, ja niistä nauhan kääntyvistä reunalärpäkkeistä tuli ihan epätasaiset. Leikkasin nauhan kyllä omasta mielestäni koko ajan ihan millilleen oikean levyiseksi, mutta enkö mä ollutkaan sitten tarpeeksi tarkka...

Niin ja sitten toinen juttu, mitä eroa on vino- ja kanttinauhalla?

Susanna said...

Jenni, kannattaa katsoa että nauha lähtee syöttymään suorana. Ja jos kangas oli joustavaa, niin pitää varoa venyttämästä liikaa. Mut ihan kauheestihan sillä ei ole väliä onko ne reunat ihan tasaiset!

Vinonauha on vinoon leikattua nauhaa mistä noi reunat on käännetty sisäänpäin. Kanttinauha on vahvempaa, sitä nauhaa mitä laitetaan vaikkapa pyyhkeiden ripustusnauhaksi. Useimmiten ihmiset puhuu kanttinauhasta vaikka tarkoittavat tuota vinonauhaa nimenomaan.

Kati E said...

Ja ihan asiattomasti tuli mieleen, että niitä neuloja peffassa? :DDD

Joo, tyhmiä ajatuksia tulee mieleen, kun on aikaa ajatella. ;)

Meemu said...

Kuule kerrohan nyt sinä, kun oot käyttänyt sitä jäljentämiskynää... Ostin sellaisen muutama vuosi sitten, mutta en mä sillä mitään saanut jäljennettyä silittämällä. Käytin kyllä ihan leivinpaperia, joten oliskohan syy ollut siinä, että pitääkin olla silkkipaperia? Vai pitääkö kynällä hangata paperiin oikein tummia viivoja?

Susanna said...

Meemu, kyllä se kynä vaatii että piirtää aika vahvan jäljen paperille. Sen takia se ei mun mielestä olekaan kovin kätevä pikkutarkoissa jutuissa. Myöskään se ei tartu kaikkiin kankaisiin, esim tekokuituisiin. Varmaan kätsympää oliskin hommata sitä jäljentämispaperia ja kirjoitella sen läpi, mut en ikinä muista sitä ostaa :D

Pampula said...

Vinonauhankääntäjä kuuulostaa ehkä kiehtovimmalta esineeltä ikinä :)