Friday, January 07, 2005

Hurahdin Fifiin

Pitkään jo olen haaveillut Fifi-huivin tekemisestä. Mutta kun kokemusta ei ole tällaisista huiveista, enkä ole ikinä neulonut mallipiirroksen mukaan, niin vähän arkailin aloittaa. Mutta kun monet niin kehuivat ohjetta helpoksi ja huivia nopeatekoiseksi, päätin ryhtyä toimeen. Mummilta sain synttärilahjaksi pari kerää 7 veljestä (ja pari kerää Poppia), näin huivin langaksi sitten tuli valkoinen 7 veljestä. Ja ohje todellakin on helppo!!! Aivan uskomatonta. Tämän lyhkäisen pätkän sain aikaiseksi eilen illalla, vaikka samalla katsoin Aliasta! En kyllä halua itselleni valkoista huivia, joten ehkäpä annan tämän mummille lahjaksi, kun hänellä on synttärit :) Eikös se ole loistava langan kiertokulku, annat lahjaksi langat ja saat sitten itsellesi niistä tehdyn jutun...

Lapset on taas varsin vallattomalla tuulella, ei oikein tule neulomisesta mitään. Mikä siinä on että pitää kovasti saada katsoa Teletappia mutta silti pitää riehua ja hyppiä ja pomppia... Ja kamala huuto jos menet sammuttamaan videot. Äsken sitten meni hermo ja päädyttiin askartelemaan valokuvakehyksiä fusilleista eli suomeksi sanottuna makaroonista ;) Hauskaa oli, nyt on vaan joka paikas makaroonia.

Addicted to Fifi

For long time I´ve been dreaming of Fifi, but since I don´t have any experience making these kinds of scarves, and have never knitted with a modelpattern, I didn´t dare to start. But when so many people said it was very easy and quick to make, I decided to give it a try. Grandma gave me couple skeins 7 veljestä -yarn, so that way my Fifi ended up being white wool scarf. And the pattern really is simple! Managed to make these few rows last night, even though I was watching Alias at the same time. I don´t think I want a white scarf for myself, so maybe I´ll give it to grandma when it´s her birthday :) Isn´t that just perfect circulation; give too skeins and get a scarf back...

My children are in a wonderful mood again. Can´t really knit at all. I dont´undestand why kids can´t just sit still and watch Teletubbies, no, you have to run and scream etc, but the tape has to be on... So, lost my nerves, shut the damn thing off and we made some picture frames with fusilli, aah macaroni sounds nicer :) Fun! Except now we have macaroni everywhere.

11 comments:

Kati E said...

Totta puhut Susanna, Fifi on ihana!

Mä suunnittelin, että tekisin anopille vielä. Ja ehkä itsellekin... :)

Ziina said...

Minulla on kolmas tuloillaan ja vauhti vaan kiihtyy mitä useamman tekee. Eilen ehdin neuloa varmaan 80cm fifiä...

Susanna said...

Varmasti vauhti kiihtyy. Nyt jo alussa huomaa, kuinka joka kerroksen jälkeen ohje hahmottuu mielessä paremmin, ja tiedän jo aika hyvin mitä tehdä katsomatta ohjetta. Tähän pyrinkin, kun eka pelkäsin että olen ihan hukassa kun mallikerta loppuu.

Kati E said...

Miltä tämä kuulostaisi: hyvälle ystävälleni (jolla hiukan huonompi aika elämässään) yllätyslahjaksi Fifi? Ajattelin vähän piristää!

Susanna said...

Kati, joo jostain ihanan pehmeästä langasta, mukaan suuri kuppi, pussi kaakaojauhetta ja jotain hömppälukemista, kummasti rupeaa tuntumaan paremmalta :)

kannibaalipupu said...

Onkin muuten tosi näpsäkän näköinen huivi, olenkohan tähän asti ignorannut, koska ensimmäinen maininta oli mohairia? Hullu minä!
Otanpa tuollaisen projektilistalleni.

Niin ja kiitos blogistasi, seurailen sitä jatkuvasti... :)

Susanna said...

Kannibaalipupu (*ihana*), kannattaa juu kokeilla tätä ohjetta. Itse ajattelin tehdä yhden tällaisen ylijääneistä parista pop plus -kerästä, sekin voisi olla ihan kiva. Mutta 7 veljestä sopii tähän kyllä tosi hyvin. Ja kiva että viihdyt blogini parissa!

Jenni said...

Minkä kokoisilla puikoilla neulot huivia? Aloitin jo yhden mutta se meni väärän puikkokoon takia purkuun. *miten niin mallitilkku pitäisi tehdä*

Susanna said...

Jenni, teen viitosen puikoilla. Nelosen puikot on yhdessä toisessa työssä, joten ajattelin että olisko vitonen ok, ja tein muutaman rivin (!) mallitilkun että näin ettei ole liian löysää. Hyvä tulee.

kannibaalipupu said...

Heh, kävin jo eilen ostamassa mustan kirjavaa Hippyä yhden kerän... Saanpahan ainakin alkuun! :)

Anonymous said...

Hei! Onpa kiva kuulla, että joku muukin kuin minä itse on hurahtanut Fifiin! Itselläni syntyi neljä huivia ennen kuin maltoin siirtyä takaisin muihin ohjeisiin. Ja hmm... 7 veljestä on nurkat täynnä, joten pitäisiköhän tehdä vielä yksi...

Pian tulee muuten jo uusi Ulla! Tiedossa on taas paljon kaikkea kivaa!

Johanna P