Saturday, January 22, 2005

Kynsikäs / fingerless glove

Ensimmäinen valmiina. Mitä nyt ziljoona langanpäätä pitäs päätellä. Helppo oli tehdä, ohje oli selkeä, mutta sormien väsääminen oli kyllä aika näpertelyä. Nalle kutittaa, mutta kai niitä pitää voi. Auttaisko jos niitä uittais lanoliinissa? Pehmentääkö se? Villapaidan hihoista puuttuu vielä 5cm ennen kuin kavennukset alkaa. Miksi kädet on niin pitkät?

First one is ready. Except for the billion yarn ends that have to be weaved in. Pattern was easy to make, but making fingers was difficult since they are soo small... The yarn itches me, but I´ll quess they are wearable anyway. Maybe a little lanolin treatment would help? Sweater sleeves still miss 5cm before the raglan decreases start. Why oh why are my arms so long?

5 comments:

Ziina said...

kannattaa koittaa olisiko lanoliinista apua, ei se haittaakaan jollet kauaa liota

Ninni said...

Wau! Hianot! Miten noi sormien välit neulotaan? Pitikö poimia jotenkin silmukoita, ettei tule reikiä? Näin muistelisin tehneeni joskus koulussa kun neuloin kynsikkäät.

Susanna said...

Ninni, kiitos kiitos! Ensin tehtiin etusormi ja sen ja keskisormen väliin luotiin uusia silmukoita. Sama juttu pikkurillin kans. Sitten keskisormea ja nimetöntä tehtäessä poimittiin niistä luoduista silmukoista. Aika helppoa, en tosin ihan onnistunut välttämään niitä reikiä, mutta ne saa onneksi hyvin siistittyä kun päättelee niitä langanpäitä. Ja niitähän riittää :D

Kati E said...

Hieno kynsikäs on. Vai oliko toi kynsikäs.... :) Ja väri nätti. Oijoi!!!

Anonymous said...

Mun nallesta tehty pipo pehmeni tosi paljon kun ihan vaan pesin sen villanpesuaineella. Kokeile ihmeessä!
-Pirkko