Wednesday, January 12, 2005

Puikoilla / WIP

Yhden päivän aikana sain takakappaleen raglankavennuksiin asti!!!! Minulle tämä on suuri saavutus. Teen paidan Isovelilangasta, resorit mustana ja muuten punaisena. Pitäis vielä päättää teenkö kauluksenkin sitten mustalla. Ja taas löytyi yksi hyvä syy laihduttaa; olisi paljon nopeampaa neuloa S-kokoisia neuleita kuin XL... Kuntopyörä tuossa selän takana odottaa polkijaansa, joten enpä höpise enempiä.

Managed to make the back until where the raglan decreases begin during one day! That is a great accomplishment for me. I´m making the sweater of Novita´s Big Brother (uuh sounds quite a bit better than the words in finnish...) yarn, ribbing in black and the rest red. Still need to decide whether to make the collar in black also. Found yet another reason to loose weight; would be much faster to knit small sized sweaters instead of the XL... Excercise bike behind my back is waiting for the biker, so I´ll stop the blubbering here. :D

8 comments:

Ninni said...

Hei ihanaa, mitä olet tekemässä ja olet ollut ahkera!
Täällä muuten toinen xl-kokoinen nainen. Vähän aijon tästä laihduttaa, mutta olen pitkä ja roteva, joten liikaa ei saa lähteä, muuten alan näyttämään epänaiselliselta. Minusta kyllä tuntuu, että L-kokoistenkin neuleiden neulominen on nopeampaa ja halvempaakin kuin XL-kokoisten.
Nyt kun koko todennäköisesti muuttuu niin ajattelin neuloa itselleni vain joustavia neulepintoja, jotka mukautuvat muuttuviin kurveihin.=)

Susanna said...

Mulla ainaski on sen verran tuota ylimääräistä, ettei ihan hetkeen ole huolta että naiselliset muodot katoaisi :D

Pojan syntymän jälkeen kilot läks melkein kaikki heti ja loput kun menin töihin, mutta nyt tuli sitten tuplana, eikä lähteny minnekään. Eli pitää paikkansa mitä äitee joskus mulle sanoi, kymppikg per lapsi tulee lanteille lisää tavaraa :D

Oon hyvin ehtiny neuloa kun Jocsu päätti tänään herätä KUUDELTA. Ei sitten liikuttu minnekään koko päivänä, katsottiin Nemo varmaan 100 kertaa.

Kati E said...

Susanna, tuo ei pidä paikkaansa, ainakaan mun kohdalla. Mä painan melkein 5 kg vähemmän kun ennen ensimmäistä raskautta. Iiks...

Mutta mutta, olkaa ylpeitä siitä miltä näytätte. Isot tytötkin voivat olla hyvännäköisiä, kaikkien ei tarvitse olla ruipeloita. Ja toisekseen, kuten Ninni sanoi, jos on tarpeeksi pitkä niin liian laihana näyttää pahalta. Mun yksi kaveri on yli 170 cm pitkä ja se on "iso" tyttö ja näyttää TOSI hyvältä. :D

Susanna said...

Kaikkien ei tarvitse olla ruipeloita, mutta ruipelo on eri asia kuin normaalipainoinen, tai lievästi ylipainoinen. Tottakai isot tytötkin ovat upeita ja kauniita, jos itsestä tuntuu siltä ja pitää huolta itsestään. Mutta ei ylipainoisuudessa ole mitään ihannoitavaa, ja on oikeasti typerää järjestää jotain miss lihava kilpailuja, että saataisiin todistettua että läskikin voi olla kaunista. Enemmänkin pitäisi panostaa siihen että meidän naisten tajuntaan saataisiin uppoamaan, että ei tarvitse kylkiluita esitellä, ja että mikä se normaalipaino oikeasti on.

Sillä vaikka asiaa pyörittelisi miten päin hyvänsä, ylipaino on terveysriski, ja pienemmällä painolla varustettuna ihminen voi huomattavasti paremmin. Jokaisen pitäisi yrittää laihduttaa, ja oikeasti niitä ihmisiä, joiden ylipaino ON sairaus, on todella vähän. Useimmat meistä pystyvät kyllä laihduttamaan, ja sen eteen pitäisi myös tehdä jotain. Ja mulla siis ylimääräisiä sellaiset 25kg, että tiedän kyllä mistä puhun. Sitä en vaan ymmärrä, että miksi lihominen on niin paljon helpompaa kuin laihtuminen???

Kati E said...

Hmmm... Mä en luottaisi niinkään siihen painoon (siis vaakaan) vaan ennemmin mittanauhaan ja peiliin. :)

Mutta siinä kyllä olet Susanna oikeassa, että joillekin ylipaino on vaarallista. Kaikki sydän- ja verisuonisairaudet yms. Ja tuokin on totta, että vähän pienempänä voi "paremmin". Ja sitä paitsi kasvikset EIVÄT ole pahoja vaikka jotkut niin väittävätkin.

Sitä en tiedä miksi lihominen on helpompaa kuin laihtuminen. Mutta et ole huolinesi yksin, naapuri sanoi ihan samaa kuin ninni, että tokan muksun jälkeen kilot on "tiukassa" eli eivät poistu niin helpolla. Tosin nyt se on jo aika hyvässä kuosissa, se taisi noudattaa sitä pv:n pisteohjelmaa. (Tuosta mä sitten en tajua mtn...) Eli vertaistukea on tarjolla jos vaan haluat.

Anonymous said...

Moni neuloja on tainnut ihastua tuohon samaan Modan malliin. Itsekin aloitin sen teon eilen, kanervanvärisestä Popista. Olen myös XL-tyttö, kaksi poikaa ovat vuorotellen sekä tuoneet että vieneet kiloja. Vielä kun olen lyhyt ja pullea, niin eivät kaikki isot paidat oikein pituuden puolesta istu.. ja tykkäisin kuitenkin tyköistuvista paidoista, telttaan en itse halua pukeutua vaikka isotyttö olenkin.

Anonymous said...

Mää kuulun kans ryhmään isot(ja lyhyt) eli about XL-kokoinen. en väitä että tämä olisi terveellistä, muista poiketen en omista lapsia enkä ole pitkiin aikoihin kuulunut normaalipainoisiin. Itse havittelen kokoa L, tosin siihen taitaa mennä yhtä kauan tai kauemmin kuin 2kg lankadieettiini? Eiköhän lihominen ole siksi helpompaa, koska siihen ei tarvita lainkaan itsekuria ja se on niin helppoa, vaikeampaa on muuttaa totuttua ja opittua.... no joo mä siirryn aloittelemaan mun L-kokoista tsemppineulettani :) Lape.

Ps. Kiva väritys sinulla muuten neuleessa, kuulostaa ihan siltä minkälaisena minäkin voisin neuleen toteuttaa.... :)

Minna said...

Minäkin olen tällainen L-kokoinen ja lihonut melkein 20 kiloa parissa vuodessa...lapsia ei voi syyttää, kun niitä ei ole. Aiemmin laihdutin siihen ihannepainooni Pv:n ohjelmalla ja pysyinkin siinä monta vuotta....sitten tuli tämä totaalinen repsahdus. Oma äitini on Pv-ohjaaja, joten tukea ja tietoa löytyy, mutta nyt aloittaminen on ollut todella vaikeaa. Olen päättänyt, että se on sitten viimeinen kerta kun minä laihdutan.