Saturday, January 29, 2005

Valmis mutta pilalla

Olisihan se pitänyt arvata etten minä tuollaista paitaa osaa tehdä. Tai mitään muutakaan.vittu. Paita on yläosasta niin kapea, että kädet hädintuskin saa hihoihin laitettua, ja hihat on niin kapoiset, että kyllä sen nyt päälle saa, mutta pitää sitä ei voi. Silmukoita on just niin paljon ku ohjeessa sanotaan, joten vika on joko ohjeessa tai minussa. Todennäköisesti minussa, olenhan tällainen syntymästäni asti kaikessa epäonnistunut. Perkele. Ei tee kyllä mieli enää neuloa yhtään mitään.

17 comments:

Anonymous said...

Noh, noita sattuu... Seuraava neule on sit tuhat kertaa parempi! Vaikka mitään muuta kuin purkamista ja uudelleen tekemistä en osaa minäkään inhota enempää... Cheer up! -niki

Nimuel said...

Ou nou! Uskon, että ottaa päähän. Nyt kannattaa tehdä jokin kiva pieni helppo työ heti perään, jotta saat intosi takaisin. Mitä jos purat hihojen saumat ja sivusaumat ja ompelet mustalla siihen semmoiset muutaman senttimetrin pituiset kaistaleet vaikkapa 1o1n-neuletta?

Susanna said...

En mä usko että sille mitään voi tehdä. Paha lähteä purkamaankaan, kun se on kuitenkin ohjeen mukaan tehty, enkä mä osaa itse keksiä mitään raglanjuttuja. Ja olen yhdistänyt kappaleet ja päätellyt langat niin hyvin, että en usko että niitä edes saa enää auki. On ku heittäis rahaa roskiin. Päivä auttamattomasti pilalla, ja huomenna on vielä typerä sunnuntai. Äh.

Anonymous said...

No voi, voisikohan sitä saada mitenkään käyttökuntoon... jos lankaa löytyy niin jos tosiaan reunoihin sais lisää vaikka juuri resorilla..... tai muuten... uskon että harmittaa, mulla on kyllä valitettavasti sama taipumus saada aikaan höm vastaavaa... itsellä tosin kyseessä on yleensä ollut silkka laiskuus tehdä koetilkkuja :/ Häntä pystyyn ja uutta tekemään jos ei vanhaan synny toimivaa ratkaisua ;) Olethan jo saanut kaikkea kivaa aikaiseksi... Lape.

Susanna said...

Vilmukka, mä luulen että siinä ohjeessa on joku virhe, miten silmukkamäärät on muunnettu isompiin kokoihin. Oon nyt koko päivän pohtinu, missä vika voisi olla, enkä keksi muuta ko ohje. Tein sen isoimman koon, olikohan xl. Ja kerrankin mittasin ja pähkin ja TEIN MALLITILKUN. Ja tiheys täsmää. Silti meni metsään.

Mutta kyllä tässä rupeaa olemaan jo parempi mieli, pikkuhiljaa. Pitää odottaa että sisko tai joku muu pienempi tulee käymään, että saa katseltua niitä paidan mittasuhteita jonkun muun päällä.

Taidan pysyä hetken sukkalinjalla...

Anonymous said...

Pistä tuo vähäksi aikaa häpeämään ja tee jotain kivaa sillä aikaa. Sitten otat uudestaan esiin ja purat niin pitkälle kun on tarve ja lisäät silmukoita sen verran että tulee hyvä liikkua. Monica (mulla on ollu monta kuukautta purkamatta miehen neuleesta pieleen mennyt kaula-aukko, mutta joku kaunis päivä...)

Jenni said...

Onneksi olet jo rauhoittumaan päin niin voin tunnustaa: tuo v-sana pomppasi niin yllättäen kimppuun että aloin nauramaan ääneen.
Tyynen rauhallisesti teet nyt itsellesi selväksi että syy ei ole neulojassa vaan ohjeessa. Ne ohjeet on sitä varten että
A) ei tarvitse itse miettiä silmukkalukuja, saati purkaa jo tehtyä työtä JA
B) jos jokin kuitenkin menee pieleen, on syy ohjeessa. Jos ei muuten, niin se vaan on surkeasti kirjoitettu! Piste.
Seuraava työsi on VARMASTI sopiva!
* Jenni

Anonymous said...

Älähän nyt masennu. Ajattele, kuinka paljon onnistuneita töitä sä olet saanut aikaan!

Ohjeissa *on* virheitä. Kurjaa, että sellainen osui nyt sun kohdallesi. (Ja jos vain energiaa riittää, niin reklamaatiota menemään!) - Marjut

Anonymous said...

En mää sanonut et sää et oo tehny malli tilkkui vaan mää en aikasemmin ole tehnyt, jopstain viisastuneena kyllä.... jos vaikka malli vaan tällä kertaa oli kittanaksi jo tarkoitettu???? tiedä häntä ite en oo yrittäny sitä... mut jotain muuta helppoa väliin ja uusi yritys... Lape.

Susanna said...

Lape, oon ihan samanlainen ku sinä, ei paljoa mallitilkut nappaa. Mutta tällä kertaa tein ja mittasin ja laskin jne, ja todellakin oletin että paita olisi ollut hyvä, kun kerrankin ohjeen mukaan tein.

Yleensä en näin raivostu/pety jos neulomus menee pieleen, jotenkin olen sisäistänyt että sellaista se vaan on. Mutta nyt tuli tosi paha mieli. Mitä tästä opimme, parempi on itte suunnitella, tai tehdä vähintäänkin x määrä muutoksia, sitten ei ainakaan voi syyttä ku itteään jos menee mettään :D

Ikävää että teillä muillakin on onkelmia samaisen paidan kanssa!

Ja anteeksi että sorruin viljelemään kirosanoja :D

Terhi said...

Voi Susanna, älä lannistu!

Minun pienikokoinen pikkusiskoni on saanut vuosien mittaan valtavan läjän tekemiäni neuleita. Itse en yleensä jaksa korjailla, vaan pistän vahingon kiertämään. :-) Ja sitten vaan uutta neuletta puikoille!

Anonymous said...

Tottakai harmittaa :( minua harmittaa nyt tyhmä 7veljestä kerä meni loppumaan kesken 2 riviä jäljellä, ei auta muu kuin korkata uus, vaikkakin eri erää...no kuka sitä huomaa ;) mä oon niin skeptinen valmiiden ohjeiden mukaan että tihrustan ne melko tarkkaan(jos maltan lukea loppuun asti ?).... ja vertaa johonkin passeliin neuleeseen, tosin kyllä noita ongelmia esiinty siitäkin huolimatta riittämiin....

Kyllä ihmettelin tuota epäonnea koska muistin lukeneeni että teit tilkut, no ohjeen vika.... *ottaa ruoskan käteen ja kurittaa lehteä pikku palautteella* ;) Arvotaan seuraavaksi työksi jotain sikahelppoa, vaikka kaulaliina(mikä voisi olla sen helpompaa)!!!! Lape.

Kati E said...

Voih Susanna! :( Usko Marjutia, joskus ohjeissa on virheitä. Ja tuossa ohjeessa voi myös olla. Kannattaa valittaa Novitalle siitä. Niillä on ollut aika paljon virheitä ohjeissa viime aikoina. Argh. :@

Lape said...

tyhmä kyssäri mutta eikös se ollut modassa?

Kati E said...

Modassa taisi olla. Mutta Novitallahan niitä malleja suunnitellaan. Osa tosin taidetaan ostaa jostain, mutta jos ne on noita ostomalleja, niin menee reklamointi silti Novitan kautta parhaiten perille. Eli sinne vaan...

Susanna said...

Toi oli Sirdarin langalle suunniteltu malli.

Modassa oli kyllä muutenkin ihme virheitä, yhdestä kaulaliinasta sanottiin, että neulo ripeästi kympin puikoilla vaikka ohjeessa puikkokoko oli 15, ja punaisesta kauluspaidasta sanottiin, että mielenkiintoinen pinta syntyy kun yhdistetään kahta lankaa; well, toista lankaa ohjeen mukaan tartti vain 50g ja sitä tulee vain hihojen resoriin... :D pisti vaan silmään nämä...

Kati E said...

Mitäs susannan puikoilla on tällä hetkellä? Uusia kuvia kehiin. :)