Thursday, February 10, 2005

Briossi neule / brioche knitting

Tällaisen uuden taidon haluaisin oppia. Eli kahdella eri värisellä langalla neulotaan jotenkin hassusti, ja lopputulos on tälläinen kiva, toiselta puolelta eri värinen. En tiedä miksi sitä suomeksi kutsutaan, Weekend knitting kirjassa puhutaan Briochesta, joten olkoon sitten briossi. :D Taito pitäs oppia vähän vikkelään, koska tarvitsen tällaisen heti. Tätä kauluria nyt tietenkään ei tarvitsisi tehdä briossina, mutta kun minä tahtoo.... Kas kas, Susannalla on taas hyvän suomenkielen aamu. Älkää antako häiritä.

Piti kirjoittaa pidempikin juttu, mutta nyt on kyllä pakko saada kahvia ensin.

First coffee then more writing. Also in English. Just you wait!

13 comments:

Kati E said...

Aika ovela tekniikka. Minäkin voisin opetella tuota, mutta vasta sen jälkeen kun on tehty noin about triljoona suunnitteilla olevaa työtä. Noh, onneksi ne ovat kaikki suht pieniä.

KirsiÄr said...

Mulla on sama hinku. Katselin just aamukahvilla tuota ohjetta. Mitään en ymmärtänyt. En usko, että vuorokaudenajalla oli vaikutusta. Jokseenkin mystinen tekniikka ennen kuin pääsee kokeilemaan livenä. Joko pitäisi ostaa langat? Tämän ohjekokonaisuuden yksi pipopäistä on sellainen partaukko, joka on ihan appiukkoni näköinen. Mitenhän tämä liittyi mihinkään...

Lape said...

Hitsi vie... pitääkö munkin hankkia kyseinen kirja, kun kaikki seillä oleva näyttää kivalta???? *suuntaa nettikirjakaupalle* Näyttää kaksi väriseltä patentilta mutta sitä tuo tuskin on, kyllä kielitaito joutuu nyt koetukselle :S

Susanna said...

mä tahkosin sitä ohjetta viime yönä erittäin väsyneenä, ja siitä k1 yo 2tog plaa plaa plaa sepityksestä päättelin että jotenkin niin että tehdään langankiertoja ja neulotaan 2yhteen, mut seuraava kierros on erilainen taas... se alku kuulosti hankalalta, noin ohjeen puolesta, mutta eiköhän se siitä ku pääsee kokeilemaan.
lape, ehdottomasti kannattaa ostaa tämä kirja :)

Niina said...

Mut eikös briossi ole joku leivonnainen kanssa? Miten se liittyy käsitöihin?

Katja said...

Kivan näköistä! Jos opit tuon tekniikan, niin laitatko meille vaikka jonkinlasen ohjeen selkokielellä tekniikasta?

Kati E said...

Juu briossihan on pulla. :)

Ja Lape, mulla ei oo tuota kirjaa. Mikä kirja tää edes on????

Susanna said...

Jees, pullahan se briossi on :D Siitä puhe mistä puute. Ja Kati, tämä on se samainen ihana weekend knitting missä ne ihanat pesukukkasetkin on... Pakkohankinta.

Anonymous said...

Hei Susanna. Ohje kaksiväriseen juttuun löytyy novita-lehdestä 4/93. Pyöröpuikolla neulotaan edestakaisin
kahdella värillä. Aina kerros kummallakin.
Neulotaan 1o 1n. Kummallakin värillä neulotaan oikealla
puolella kerrosta alempaa, joko oikea silmukka tai
nurja silmukka. Nurjalla puolella aivan vastaavasti.
Eli jos käytetään punaista ja valkoista lankaa neulotaan
oikealla puolella ensin punaisella 10 1n niin että
oikea silmukka otetaan kerrosta alempaa. Sitten tullaan
perässä valkoisella ja neulotaan nurja silmukka kerrosta
alempaa. Nurjalla puolella punaisella neulotaan nurja
silmukka kerrosta alempaa ja vihreällä oikea silmukka kerrosta alempaa. Kuullostaapa vaikealta, mutta käytännössä se ei ole. terveisin elina.

Susanna said...

Kiitos Elina! Tuotakin täytynee kokeilla. Mutta tämä briossi on eri juttu, ainakin tehdään ihan eri lailla.

Knit witissä muuten yhden pipon reunus tehdään niin,että sisäpuoli on villaa ja ulkopuoli funny-lankaa. Se neulotaan niin, että toisen puolen lankaa pidetään puikon edessä ja toista normaalisti takana, silmukat luodaan molemmilla langoilla ja sitten neulotaan ensin silmukka oikein sinisellä langalla, sitten silmukka oikein funnylla. Tätä kokeilin eilen, ja onnistui kyllä, mutta oli aivan tolkuttoman hankalaa. Mutta ehkä sen oppis ripeästi :)

Lape said...

Pah kirjan painos loppu!!!.... mahtaiskohan multa löytyy noin vanhaa Novitaa... siinä ja siinä... täytyy tutkia... mutta kuulosti samanlaiselta tekniikalta kuin Modassa ollut paita oli tehty?? *pikku hetki* kumma juttu ettei ohje löydy vaikka sitä olen katsellut useammankin kerran, lankanakin oli joku kalliimman oloinen? noups ollu sama(4/04)? kaikki silmukat on oikeita vaikkakin nostettuja?

*hieman kateellisena kirjasta*

Anonymous said...

Hei taas Susanna. Kokeilin käytännössä sitä Novitan ohjetta, täytyy sanoa että samalta tulos näytti kuin
tuossa kuvassasi. Voi silti olla ettei se ole sama
mallineule. T. Elina

Susanna said...

Olen nyt harjoitellut, ja ihan helppoa kun sen oivaltaa. Pitää vielä muutama rivi tehdä että kuvasta saa selkoa, pistän sitten tänne. Oli kyllä hieman pitkäveteistä tehdä 95 rivin i-cord :D