Saturday, February 12, 2005

Koolla on väliä / size matters

Jepujee. Briossin ohjetta ei kuulkaas sovelleta ihan noin vaan, totesin muutaman rivin tahkottuani. Enhän mä pienessä päässäni tullut ajatelleeksi, että sillä oikeesti olis jotain väliä kuin monta silmukkaa siinä pyörii.. No, sillä ON väliä. PALJON. Purkasin. Ja nyt teen uusiks, ja kas, se rupeaa jo näyttämään joltain muulta ko sillisaaatilta! On kyllä henkisesti todella raskasta keskittyä ohjeeseen mistä ei tajua yhtään mitään. Kädet tärisee ja sydän hakkaa. Ja siksi en olekaan saanut mitään aikaiseksi, kun en voi keskittyä silloin ko muksut valvoo. Yritän saada tänään vielä jotain valmiiksi.

Sain viime yönä valmiiksi yhden tossun Sivillasta, ja siinäkin tuli taas muistutusta että JOSKUS rivitiheydelläkin on SUURI merkitys...Tossusta tuli hiukka liian suuri Mimmalle, ja varmaankin puran sen ja teen ihan alusta. Tilkkusiskon blogissa on ihana kuva ihanista tossuista, mitkä on tehty tällä samaisella ohjeella.

Sain parit tilaussukat tehtyä, olo on jotenkin sekava. En osaa päättää mitä tekisin, nyt kun mitään isompaa ei ole kesken. Järki yrittää hokea, että mitä jos tekisit ne pienet keskeneräiset valmiiksi, ja minä vaan haahuilen ympäriinsä. Melindan takistakaan ei puuttuis ku ihan vähän, sen sais yhdessä illassa ku tekis vaan.

Hello, my dear reader, if there are any. In my previous post I planned to make a fitted scarf with brioche technique, wich turned out to be not so simple as it seems. Or at least, if you want to make changes to the pattern, it really DOES matter how many stitches you make... So after few rows realized something was indeed wrong, so had to rip it and start over. Now, after couple of rows its actually starting to look like something other than a big mess. It´s hard trying to read a pattern when you don´t have a clue what you´re doing! My hands are shaking and heart pounding while I´m trying to consentrate. And that´s why I haven´t really made any progress, since I can´t focus when my kids are up.

Last night I finished one of the cute little baby booties I presented earlier. I´m making them with Sivilla, which is a wool/silk blend. And yet again I´m reminded that sometimes the row gauge is IMPORTANT. So the bootie is a bit too big for Melinda, propably I´ll start over instead of trying to fix it. Here Tilkkusisko has a picture of so cute little booties made with the same pattern.

I finished couple ordered socks, and now I´m just wandering around the house, can´t decide what to do next. Now that I don´t have anything bigger in progress, I´m kinda lost... If I was wise I´d finish all the small things on needles, but... Melindas coat is missing just a bit, one nights work, but I´m a bit bored to that as well.

2 comments:

AnneV said...

Niin että onko lukijoita? No onhan niitä. Aattelin vaan kommentoida sun lausumaa tuosta neulemallista, josta ei tajua mitään... nimimerkki "samassa veneessä" koki samoja oireita hiljattain möbiuksensa kanssa. Harmittaa ja itkettää ja vaikka mitä - pitäis tajuta mutku ei tajua. Mihin unohtui se neulomisen rauhoittava vaikutus?

Mutta on a more positive note: hyvältä näyttää varsinkin nämä uudemmat kuvat briossistasi. Eteenpäin vaan, jos ei muuta niin pahalla sisulla!

Susanna said...

Anne, mä vähän niinku niitä enklanninkielisiä lukijoita yritin tiedustella. Mutta sit oon nyt tässä miettiny, että ehkä pitäs vähän panostaa niihin muun kielisiin, ja kenties itsekin jättää vähän jälkiä tuolla bloggaillessa. Ei kai ne ulkomaan elävät tänne pohjosen blogeihin ihtestään tule :D

Mua rupes kans kiinnostamaan tuo Möbius, mutta taitaa jäädä eläkepäivien hommaksi. En muuten ymmärrä, miten joku vaan yhtäkkiä keksii, että hei jos slip 1 ja sitten yo ja knit 2tog jne, niin tulee briossi... käsittämätöntä.