Wednesday, March 09, 2005

Ei edistystä / no progress

Vietin yhden illan Fifin kanssa, mutta vieläkään se ei ole valmis. Vajaa kerä seiska veljestä siihen vielä pitäs laittaa. Eilen olinkin sitten niin väsynyt, etten jaksanut tehdä mitään. En pysty neulomaan samalla kun katson telkkaria, tulee pää kipeäksi kun en näe kunnolla kauas jos olen juuri tihrustanut lähelle :D Ollaan pojan kanssa tehty pääsiäisaskarteluja, ja neulomiset on pakosta jääneet vähemmälle.

I spent one night with Fifi, but it´s still not ready. 100g more to go! Yesterday I was so tired, didn´t do anything. I can´t knit while watching tv, my eyes start to ache. Me and my DS have been making easter decorations, painted eggs and so on, so haven´t been able to knit that much.


Chili


Laitoin tänne kuvia viime kesän parvekeprojektista, ja varmaankin luon siitä puutarhablogin tässä kevään mittaan. Jos chilin kasvatus kiinnostaa, perehdy myös linkkeihin :D

There has been conversation going on about my chili hobby. I posted pics of last years balconyproject here, and propably I will make it my gardenblog during spring. If your interested in planting chili, check the links also (they have english texts as well).

5 comments:

KirsiÄr said...

Minäkin kasvattelin toissakesänä chilejä pertsilla. Meidän chilit oli nimeltään Luigi ja Aarno. Niille kävi vähän huonosti pitkän kaavan mukaan vietetyn kesäloman aikana. Ei satoa. Noista kuvista päätellen chileillä olisi siis toivoa. Pitääpä yrittää uudelleen. Joko olet aloittanut taimiviljelyn?

Kristel said...

Huolestuttavaksihan tuo menee vasta sitten kun on niin kuin yhdellä puolitutulla, poika meni hankkimaan itselleen webcamin että voi töistä käsin seurata ettei chiliviljelmä nuupahda...

Terhi said...

Hei Susanna,
Sophie on tosi hieno! :-) Ja voi kun olisi meilläkin parveke, chilinviljely kuulostaa hauskalta.

Duffeli-emäntänä utelen: minkä väristä (värinumero) ja kokoista duffelia olet tekemässä?

Sanni said...

Kiva kun teit siekii pihasivut ;)! Mitähän ne chilit tykkää avomaalla oleilusta, mulla kun ei ole kasvihuonetta :( (vielä)? Sulla oli tosi hyvännäköset parvekeviljelmät! Mulla hävis tomaatit rikkaruohoihin viimekesänä. Raskaana ollessa en kyenny sitäkään vähää kitkeskelemään mitä yleensä. Mut käy mun blogissa ilmottamassa sitten kun oot siementilanteen tutkaillu.

Susanna said...

Kristel, se kundi keneltä ostin siemenet, omistaa yli tuhannen eri lajin verran puskia. Varmasti kiva urakka kastella...

Terhi, kiitos kiitos! Laita ihmeessä chiliä kasvamaan, monesti se selviytyy paljon paremmin aurinkoisella ikkunalaudalla kuin ulkona. Kannataa valita joku sellainen lajike, mikä ei miellytä kirvoja. Kirvamagneetti on ainakin capsicum annuum -lajin chilit, tähän kuuluu myös tavallinen paprika.

Teen duffelin beigenä, eli numero 521, ja varmaankin 90 koko, täytyy vielä mittailla. voi olla että päädyn 100cm kuitenkin.

Sanni, osa pärjää, osa ei. Melkeinpä istuttaisin ruukkuun, jota voisi sitten siirtää tarvittaessa. Mulla kesän sato meni sillai vähän piloille, että kun vauva syntyi kesäkuun lopussa, jäi parveke vähän vähälle huomiolle, enkä jaksanut hoitaa hommaa loppuun.

Chilihän on monivuotinen, ja sen sais ihan hyvin pärjäämään talven sisällä, mutta enpäs jaksanut nähdä vaivaa, vaan annoin kirvojen viedä koko tarhan :D Useimmat chilir muuten kasvaa yli metrin korkuisiksi, mikä kannattaa ottaa huomioon...