Saturday, March 12, 2005

Nappeja / Buttons

Ullassa ollut nappiohje palautti mieleen mukavia askartelumuistoja ajalta, jolloin olin leikkipuistotäti. Eipä sitten muuta, kuin Cernit-massaa hankkimaan. Tilasin massaa (ja kröhöm, vähän muutakin) Sinooperin nettikaupasta, jota voin kyllä lämpimästi suositella. Maanantaina tilasin, torstaina oli jo pakettikortti meillä.

Tein tällaisen pienen kokeiluerän. 3 nappia Melindan neuleeseen, 2 pienempää muuten vaan, sydämen muotoinen ja pötkylä on vaan kokeiluja. Hauskaa, helppoa ja nopeaa! Kuvan napeissa on kahta väriä, helmiäislila ja helmiäisroosa. Mikä ihmeen roosa? Pinkki! Pinkki!

Neulomiset onkin sitten ihan vaiheessa kaikki. Olen vääntänyt pupuja, mutta enpä sitten muuta. Tuntuu että joka paikkaan sattuu ja pää on täynnä mehiläisiä jotka estää surinallaan kaiken normaalin ajattelun. Olikos se Sinuhessa se "kaikki on vain kärpäsen surinaa korvissani" . No, sellainen olo. Pitää nyt yrittää jotain saada valmiiksi ennen kuin hamsterikuukausi loppuu! Uskomatonta miten vähän sitä oikeasti onkaan ehtinyt tehdä.

There are directions for selfmade buttons in recent issue of Ulla. The article reminded me of time when I worked at childrens afternoon park. We did all sorts of crafts there, it was so nice. So, ordered some Cernit clay (and yes, some other stuff too... how could I resist!) from Sinooperi, Finnish craft store.

Yesterday I made these buttons, only a few because I wanted to try first how the clay works. 3 buttons for Melindas coat, 2 smaller just for the fun of it, and then tried to make heart shaped and kinda duffelbutton. So nice and sooo simple! Never buying buttons again!

Haven´t knitted that much lately. Or well, I have, but nothing just seems to get done. I feel achy all over. Can´t think straight. Can´t do anything that requires more than 2 braincells :D Hamstermonth is soon over. Amazing how little I made in one month! Well, this was a bad month, though.

4 comments:

Ninni said...

Ei voi olla totta! Mä just haaveilin nappien ja helmien tekemisestä ja sitten tulin kattoon tätä sun blogia ja siellä ne oli: Napit!

Anonymous said...

Kivoja nappeja! Tästä sainkin idean, kiitos Susanna. Minulla on yksi "nappineule" tekeillä johon voisi laittaa 20 ja risat nappia! T: SirpaLe

Susanna said...

Ninni, tosi kivaa oli tehdä! Ja voi tehdä sillai lasten kanssa yhdessä, että muksuille muovailuvahaa ja itselle massaa. Tosin jocsu ei oikein hiffannut miksi mun teokset sai mennä uuniin ja sen ei :)

SirpaLe, mukavaa että innostuit!

Mä eilen harjoittelin muovailuvahan kanssa, se lötköpötkön pyörittely ei ollut yhtään niin helppoa kun voisi kuvitella. Pitäs keksiä joku tapa tehdä sydämenmuotoinen muotti.

vikke* said...

Juu, kivoja on!

Ei kannatakkaan ehkä laittaa liikaa värejä ja kuvioita. Kun napilla on hyvä muoto niin kuvioinnin ei tarvitse olla erikoinen. Varsinkin kun neuletakki, johon napit tulee, on niin soma.
Sydämenmuotoisia ei varmaan kovin helppo ole tehdä.