Wednesday, May 04, 2005

Kysymys

Ihan pikaisesti vaan yksi kysymys. Jos ostaa kangasta metrin, niin eikö voisi kuvitella, että se on silloin metri molemmista reunoista, ja myös keskeltä? Varsinkin, jos ostaa kankaan Marimekolta ja maksaa siitä 10% kuukausituloistaan? Mitäs mä nyt teen? Leikkaan vinoja appelsiineja? Prkl.

Mainos

Ihan pikaisesti mainostan hieman. Lähetin tänä aamuna PAG-putiikkiin kysymyksen että minkälaisia lankoja heillä on myynnissä. Sain niin nopeasti niin ystävällisen viestin, että siitä hyvästä tällainen ilmainen mainospala. Jaa no mitä lankoja siis löytyy? Tässä tiivistelmä:

Tekstiiliteollisuuden villa- ja puuvillalankoja
Pirtin kehräämön hahtuvalankaa
MODA-lehti ja sen tarjouslangat
ADDI:n puikkoja ja virkkuukoukkuja

Mitä muuta sitä tarvitsisikaan? :D Mars mars manskulle!
Muita kuulumisia

- en ole saanut tehtyä _mitään_ niistä asioista mitä minun on pitänyt. Ja tästä saa sitten kärsiä muutkin kuin minä.
- äitienpäivälahjat edelleen vaiheessa, mistä päästäänkin aasinsillalla siihen, että Butterfly ei halua olla Branching out, ei kannata edes yrittää
- kaikki muukin on vaiheessa. Duffeli olisi valmis, mutta kun tämä on taas näitä ohjeita mitkä pitäs lukea ajatuksella että selkiää että puikkopituuksia tarvitaan useita.... Enhän mä tajunnut että ne hihat tehdään pyörönä, ja nyt puuttuu sopivat puikot. No onneksi on muitakin keskeneräisiä töitä.
- mulla ei vieläkään ole ponchoa. ei sitten minkäänlaista. Koskakohan ehtis?
- lapset on raivostuttavia. Toinen hakkaa pienempää koko ajan, tai roikkuu minussa, muttei kuitenkaan suostu olemaan sylissä. Toinen sitten itkee kun sitä hakataan ja kas kas koko ajan on joku sylissä huutamassa. 2 riviä olen tänään neulonut. Tekee 140 silmukkaa. Ei ihme että ahdistaa. :D

12 comments:

laurakoo said...

Marimekosta: Aikas huippu törkiää. Mie kanssa meuhkasin kerran yhdelle Marimekon myyjälle joka meinas reipäistä mun Unikkoani, että leikkaapas suoraan, eläkä revi, se saa kankaat liekottamaan rumasti.
PAG-putiikista: Voi harmi kun niillä ei ole verkkokauppaa. Toisaalta jos noin kilttejä ovat, niin ehkä nen voisivat postiennakolla lähettäääkin...
Muista kuulumisista: Täällä kanssa junnaa paikallaan niin neulejutut kuin kaikki opiskelujen loppuvaiheeseen liittyvät kirjalliset hässäkätkin, äitee-parkakin saa tyytyä vaan korttiin.

Terhi said...

Voi sua. :-( Minä kyllä ihailen kotiäitejä hirveästi, itse kun tulin kotona ihan kaistapääksi. Mulla tuntui kaikki päivät tuollaisilta, eikä lapsia ollut kuin yksi.
Duffelista: ei mullakaan ollut oikeankokoisia pyöröjä hihoja varten, joten tein sitten tasona. Ihan hyvä tuli niinkin.

Sanni said...

Juu-u! Täällä herra puoli v. ei osaa päättää istuako vaiko maata. V...ttaa ilm. kun ei osaa ryömiä ;) Ruokaa ei myöskään enää syödä, eikä päiväunia nukuta. Heh heh! Vie se kangas takaisin, eihän tommosta voi hyväksyä. On tää niin tätä tää neulojan elämä välillä. Yöllä pitää neuloo, jos jaksaa!!

irja said...

Mä olen kauhiast ihmetellyt ja ihaillut teitä pikkulasten äitejä, jotka vielä ehditte neuloakin. Mä sain laittaa kiltisti puikot pois, kun Ville oli noin puoli vuotias (nyt 24). Meni monta vuotta - ehkä neljä - ennenkuin pystyin taas jatkamaan neuleharrastustani ja arvatkaas kärsinkö vierotusoireista?

Susanna said...

Laura, uskoisin että varmasti voivat lähettää!

Terhi, ei mullekaan oikein tämä kotona olo sovi. Jocsun jälkeenhän painuin suoraan töihin, muuten oisin varmaan hypänny katolta tai jotain :) Nyt vaan on päällä myös ammatillinen kriisi, nykyhomma ei ole mahdollinen lasten kanssa, ja toisaalta sitten taas on kamala tunteiden sota, kun en halua laittaa lapsia hoitoonkaan :/

Kiva kuulla että olit neulonut tasona, ehkä minäkin sitten. Mietin vaan ensin että vaikuttaako se kokoon jotenkin tms. Kokeillaan.

Sanni, meidän Melinda taas on niin tyytyväinen kaikkeen, varsinkin nyt kun konttailee ympäri kämppää ja syö kissanruokia ym :D

Irja, kai se neulomisaika vaan jotenkin järjestyy, kun into on niin kova. Mutta ei täällä kyllä paikat kiillä... Himmeä kissankarvapeite huonekaluilla, se se vasta on tyylikästä ;)

vikke* said...

Mä ostin just tällä vko:lla Marimekon tehtaanmyymälästä yhden palakankaan jolla metrihinta. Sanoin erikseen myyjälle, että "Mittaa siitä lyhyemmästä reunasta koska se kangas on sen pituinen". Se siis oli noin 10cm lyhempi toisesta reunasta. Näin myyjä sitten teki ;)

Kankaat revitään jotta niistä tulee lankasuoria, leikkaamalla tätä ei saa tehdyksi.
Marimekon kankaat ovat kuitenkin (huom!poikkeuksetta) painettu vinoon vaikka olisi kuinka priimaa (2-laadusta puhumattakaan) joten suoria kuvion mukaan niistä saa vain leikkaamalla kankaan oikean mittaiseksi.
Ketä nyt kiinnostaa laittaa kangas suoraan kun kuvio on vinossa?? :o

Mä leikkaan aina kuvion mukaan jos kuvio on iso ja erottuva. Olkoon sitten vonoja muuten, mutta kuvio on hallitseva.

Näin on, tää oli mun mielipide asiasta.

Onko sulla kuitti jäljellä? Tuo on törkeetä että on mitannu alle metrin jos kerta metrin olet pyytänyt.

Susanna said...

Vikke, on mulla kuitti, ja todellakin menen asiasta valittamaan. Sen lisäksi että kangasta on enemmän toisessa reunassa kuin toisessa, on keskellä suuri monttu, eli on repimiset hieman epäonnistuneet. Jotta mä saisin siitä verhot, pitäs leikellä joka reunasta ja kangasta menisi tosi paljon hukkaan.

Kyllä asia mun mielestä on niin, että jos ostan metri x 150cm kangasta, niin sen pitäs kans olla sen verran. Että suututtaa... No jos sais edes halvennusta :D

Jenni said...

:/ No johan tökkii. Meilläkin on elo ollut aika kamalaa kitinää, onneksi sille kuitenkin on joku syy eikä vain ole sellaista häksätystä häksätyksen ilosta. Vaihtarilanka vaikuttaa oikein loistavalta! Nähdään sitten Hesassa.

Kati E said...

Voi sua Susanna! Täytyy sanoa kuten Terhi, että pää meinasi kotona hajota, tosin tätä edesauttoivat 2 lasta, oma opiskelu ja miehen pitkät työpäivät ja siihen päälle vielä työmatkat. :S

Mitä sanot jos joku työpv, ottasin pari tuntia vapaata ja mentäs käymään tuolla PAG-putiikissa? Otetaan sun lapset mukaan tai Melinda ainakin, jos sattus niin ihkusti, että sun äiti vois vahtia Jocsua tjsp... Laita mulle vaikka meiliä aiheesta.

Stricker said...

No on kyllä törkeetä munkin mielestä. Vikeltä tuli hyviä asiantuntijan juttuja asiata, ja kyllä tuollaiset jutut pitäis myyjänkin tietää ja ottaa huomioon.

Joo, ei oo kotiäitinä olo aina niin ruusuilla tanssimista, vaikka ihan oma valintakin olisi. Meidän pienellä miehellä on taas vaihteeksi vaihe, jossa pitää huutaa ja kirkua koko ajan! Tuo kirkuminen on aivan järkkyä eikä sitä saa loppumaan millään :-(. Ja mullakin on vaan yksi kirkuja, ja välillä meinaa kaatua seinät päälle. Mutta tällaista tämä on, sitten tulee pieni mies, ottaa kaulasta kiinni ja pussaa ja ainakin hetken näyttää maailma taas hyvältä :-).

Jenni said...

Kävitkö vaihtamassa kankaan?

Susanna said...

Jenni, en mä vielä täältä ole mihkään päässyt. Varmaan menee torstaille kun on tapaaminenkin, lasten kanssa en oikein viitti sinne lähteä :D