Monday, May 09, 2005

Poncho in my mind

Tahtoo tän. Mut päätin tehdä sen kahdesta suorakaiteesta, niinkuin Fanni-poncho, jotta siihen tulee kulma sekä etu- että takapuolelle, niinkuin näin:

edestä

Ja takaa. Viini on mun kummitädin tekemää, toissavuodelta. Tänä vuonna pullotettu viini kantaa nimeä Melinda :D Ihanaa, ihan tulee liikutuksen kyyneleet silmiin! Ponchopaperi on joku mainoslehtisen kansi, mä oon niin huono suunnittelemaan päässäni et piti leikellä ja liimailla että tajus miltä se tulee näyttämään :D

Tältä mä tuoksun tänä kesänä ;D

Ponchon mallitilkku (oooh!) Mutta kas tässä pulma. Minkä värisenä mä sen tekisin? Aattelin eka et punainen, mut eikös se saa mut vaan näyttämään entistä läskimmältä? Äänestys pystyyn. Musta, harmaa, punainen vai kenties joku muu??? Vain äänestämällä voit vaikuttaa!

Päivän vinkki: Jos haluat oikein tosi kauniita reunasilmukoita, kuten tässä kuvassa, on joka rivin ensimmäinen silmukka nostettava nurin neulomatta, lanka työn edessä, ja rivin viimeinen silmukka neulotaan aina oikein. Enklanninkielisistä opuksista oppii vaikka mitä. Ai niin, poncho on kas kummaa Weekend Knittingistä.

16 comments:

Kati E said...

Eääh, mä en ala. Sulla on sama poncho mielessä kun mulla... Selasin eilen WK:ta kun hain sitä kämmekäs-ohjetta...

Mutta mutta, mä äänestän sulle sitä punasta. Sopis hyvin sulle. :) Äläkä ajattele, että näytät siinä läskimmältä kun toisessa värissä. Tollaset ajatukset HETI romukoppaan. Hus!

Hembu said...

Tosi nätti mallineule. Mäkin oon punaisen kannalla, ei ne kilot siitä lisäänny.

Stricker said...

Musta sä voisit tehdä sinisen tai harmaan ja sitten lahjoittaa ponchon mulle :-). Ja voisit alkaa Neulojien laiharille mun ja muitten innokkaitten kanssa ja sitten tehdä itsellesi vaikka minkä värisen ... tosin ei musta kyllä punainen mitenkään läskistä :-).

Sanni said...

Nyt miekin haluun tollasen ponchon! Kaunis malli. On myös pitänyt mennä nuuhkimaan tuota hajuvettä kesätuoksuksi. Pullo houkuttaa!

Susanna said...

okra pokra, punainen poncho tulossa. Mallitilkku oli tehty 7veljeksestä, päädyin kuitenkin tekemään ponchon isoveljestä, ja siitä tulee todella kaunis :D

Laihdutushässäkkään liitytty :D

Sanni, se pullon korkki on sitä lajia että jos tempasee vähän vauhdikkaammin saattaa lähteä korkki suoraan ikkunan läpi :D

Weekend knitting on sellainen. Kaikki vaan jotenkin tahtoo niitä juttuja :D

Tulipas paljon hymiöitä :D

ainaoikein said...

Koska en tiedä miltä näytät veikkaan villisti että joko harmaa tai punainen, värit sopivat mielestäni ponchoihin. Mikään väri ei lihota, kuten ei myöskään laihduta (vaikka niin mustasta luullaan). Vaatteiden leikkaukset, koko ja vääriä asioita korostavat kohdat sen sijaan lihottavat. Joten rohkeasti vaan valitsemaan värejä, ne ovat kalorittomia:-)

KirsiÄr said...

Jos haluaisin ponchon, haluaisin just tämän mallin harmaahkona. Minulla meni muutama viikko muiden kirjojen lumoissa, mutta sitten selailin WK:ä ja hey presto! taas löytyi toteutettava malli. Teen parhaillaan half-pie-shaalia, joka taitaa olla kirjassa ponchoa edeltävä ohje.

riikka said...

hei! täälä minä, joka kyseli siitä Last minute knitted gifts-kirjasta. Nyt se tuli Suomalaiseen! Jei! pitää vaan ehtiä käydä hakemassa se sieltä.

Muuten, sanoit tuossa, että teet ponchon suorakaiteista, niinkuin Fanni. Miten tuo sitten on tehty? 1 iiiiso suorakaide ja neliökö?

(ps. tuo Weekend knitting taitaa päästä toivelistalle, se kuullostaa kivalta :))

Niina said...

Eikö tuo liene vain yksi suorakaide?

Susanna said...

Heippa Riikka, kiva että sait nyt kirjan!

WK:n poncho on tehty vain yhdestä suorakaiteesta, jolloin jos sitä pitää niin että edessä on kolmio, on takana suora. Siis joo en mä osaa selittää, taittele paperista, niin minäkin tein :D

KirsiÄr said...

Susanna! Alertski, alertski! Sulla on kohta 30 000 kävijän raja rikki. Äsken oli 29900 jotain. Onnea. Kuinkas kauan sä oletkaan blogannut?

Kati E said...

Nyt oli 29 993 tjsp. :)

vikke* said...

HARMAA!!! Huutaa täällä tää eukko :D
Mä haluan nimittäin tollaisen harmaan ittelleni ;) *vink vink* paljolla myyt? Vai pistätkö mut neulomaan?

Tajuttoman nätti ja selkee malli!
Sun blogista saa aina miljoona ideaa ja tulee tympee olo kun ei ehdi omia juttujakaan tekemään.

vikke* said...

30153 oli nyt :)

Susanna said...

Kylläpäs se laskuri suhisee :D

Kyllä sun Vikke täytyy oma tehdä! Mutta malli on kyllä ihana. En ollut lukenut ohjetta ollenkaan, ajattelin vaan että jää tämäkin tekemättä, kukaan ei jaksa tehdä noin paljoa palmikoita, mutta eihän noita tehdäkään hankalasti, vaan ohje on hyvin helppo.

vikke* said...

Oma oma, Tottakai :D
Näin muutes tänään yhdellä naikkosella tuolla tyylillä tehdyn ponchon.