Monday, July 04, 2005

Minäkin tein sen


Sain vihdoin hommattua One skein wonderin ohjeen, ja tässä tulos, mikä valmistui yhden illan ja yhden aamupuuron aikana. Lankana Novitan Ibiza, koska sitä nyt sattui olemaan, ja jostain syystä tahdoin pinkin. Ette näe tätä mun päällä, koska se näyttää just siltä ku liian tiukkaan kuoreen tungettu makkara. Paituli itsessään on kyllä sopiva, mutta tuo väri ja mun ylikilot... e-ei, pitää tehdä toinenkin, turvallisen mustana.


Kampin Anttilaan oli eksynyt uutta Raitaa, ja pakkohan sitä oli saada. Illalla totesin miehelle, että kulta mulla taitaa olla ongelma, nää langat puhuu mulle enkä mä osaa olla aloittamatta uutta työtä, kun ne niin kovasti haluavat tulla joksikin... Mies vaan totes, että "haluutko puhua siitä?" :D

Ninniltä kyselin illalla, että voiko raidallinen sukka olla myös pitsisukka. Kun teki niin kovasti mieli tehdä joku pitsineulehässäkkä, esimerkiksi Ullassa olleet Kuurankosketus -sukat. Ninni oli sitä mieltä, että tottakai pitsisukka voi olla myös raidallinen. Vaikkakin luotan täysin taiteellisen Ninnin näkemykseen, en sitten päätynytkään tekemään pitsisukkaa. Lanka meinaan ei tahtonut! Se vaan kiljui, että minä tahdon joustinta, palmikonkiertoja ja muuta kivaa! No, sitä saa mitä tilaa, ja tässä on sitten sukka tulossa. Jaa miksei pyöröillä? No kun ne on varattuna toisella sukalla.


Tällaisen hain Tiimarista. Luulin et siinä olis viivat, kun just ostin samantapaisia vihkoja lasten päiväkirjoiksi, mutta tämä olikin erilainen, tässä on täysin blancot sivut. Ei haittaa menoa. Tällä kirjalla on tehtävä, sinne kasautuu kaikki mun loistavat ideat ja suunnitelmat. On mulla tällainen vihko nytkin, mutta siinä ei ole kierreselkää, mikä on ärsyttävää, kun välillä täytyy kuitenkin tuhota joku sivu.


Kirjan ensimmäinen suunnitelma. Pojalle paita Samoksesta. Kuva ei kyllä näytä yhtään siltä mitä tuleman pitää, koska olen surkea piirtämään. Tätä paitaa on jo neulottukin yhden kerän verran!

Olen jotenkin kyllästynyt kaupan lastenvaatevalikoimaan (tosin prinsessamekkoja löytyy kyllä kiitettävästi), ja päätinkin suunnitella lapsilleni omat "mallistot", mitä sitten voi täydentää kaupan sukilla ja tavallisilla paidoilla ym. Tässä on takana myös se, että elintasosta en tingi, ainakaan paljoa, ja koska tulot on pudonnut 600e kun nyt tipahdin kotihoidontuelle, täytyy keksiä keinoja saada raha riittämään. Ja koska mä olen aivan toivoton mitä tulee vaatteisiin, lankoihin ja lehtiin, täytyy tosiaan miettiä mitä ostaa, tai syödään puuroa aamusta iltaan :D Meille on aina tullut paljon lehtiä, minkä lisäksi niitä on myös ostettu kiitettävästi. Kun rahasta alkoi olla tiukkaa, päätettiin, että lehtitilauksia saa jatkaa, jos onnistuu säästämään etukäteen tilauksen hinnan. Niinpä kolikot menee possuun, jos on pulloja kauppaan, niistä saadut rahat säästetään ym. Ei olla luovuttu yhdestäkään lehdestä, päinvastoin. Kaikki muu liikenevä raha meneekin sitten lanka-, kangas- ja vaatekauppaan :D

5 comments:

Kati E said...

*tahtoo punaista raitaa*

derea said...

nytkö sitä raitaa jo tuli? jee, munki täytyy tunkee lankakauppaan. raidat on mun mielestä paljon pehmeempii, ku tavalliset 7-veljestä.

Susanna said...

derea, ainakin tuolla Anttilassa oli. Muita uusia ei kai ollut, pikaisesti vain katsoin. Mä oon samaa mieltä, että raidat on pehmeempiä ja löyhäkierteisempiä kuin normaali veljes. Mun mielestä sitä on kiva kutoa.

vikke* said...

Nättejä nää uudet raidat. Minä ostin Anttilasta alennettuna sitä ruskeaa :)

Vitsit miten sulla on taas monta rautaa tulessa.

Boncho on kiva, onko hapsutkin Kotiväkeä? Ja miten jaksoit virkata?

Huoks, tulee niin laiska fiilis kun vertaan itseäni sun juttuihin...mutta laiskottaa muutenkin, tää odotus ;)

Susanna said...

Vikke, mulla vaan ne raudat on siellä tulessa makaamassa, pitäs jaksaa ottaa ne poiskin... Ja ponchon hapsutkin on Kotiväkeä. Miljoona hapsua :D Virkkaaminen oli ihan jees, kun siinä tehtiin vaan 3 ketjusilmukkaa ja sitten pylväs edellisen kerroksen silmukkakaareen, niin se oli tosi yksinkertainen ja eteni suht nopeaa.