Wednesday, July 06, 2005

Yksi sauma vielä...

Taas täällä ommellaan. Hattu piti saada, isolla lierillä ettei pääse aurinko naamaan käsiksi (enää). Aamupuuron jälkeen lapsille rusinoita ja muroja nenän eteen, ja äiti piirtää kaavaa ja leikkaa kangasta. Operaation jälkeen keittiön lattia oli tämän näköinen:


Sitten siirryttiin yläkertaan ompelemaan, ja lapset piirsivät sen aikaa. Alkoihan siinä jo hermot mennä yhdellä sun toisella, varsinkin siinä vaiheessa, kun äiti toteaa, että tuli suurennettua hattuosan koko vähän turhan paljon enemmän kuin lierin kokoa. Purkuun meni. Kahta saumaa lukuunottamatta jouduin purkamaan koko tekeleen, ja kyllä hiukkasen v*tutti. Lopputulos, however, on todella hieno. Ei nyt ihan Marimekko, mutta hintaa tuli 2,5e... Seuraava sitten Unikosta :DViimeksi kun käväisin Helsingissä, oli pakko pikaisesti keksiä joku uusi työ, koska mikään näistä keskeneräisistä ei vaan kerta kaikkiaan ollut sopiva mukaan otettavaksi. Ja näin syntyi Melindalle punainen hattu. Söpö.


Tahitista virkattu laukkukin tuli valmiiksi. Huomaa mikä väriero hihnan ja laukun välillä. Sama väri eri erästä. Paljon nätimpi tuo hihna :/ Tähän pitäs fiksata vielä pohja jostain pahvinpalasta, jotta pysyy ryhdikkäämpänä. Enkä ole vielä päättänyt laitanko vetoketjun vai jonkun muun viritelmän. Lisäksi ajattelin tehdä jonkun kivan pikku kukan tuohon sivuun. Tahitia on muuten erittäin epämukavaa virkata...

5 comments:

vilmukka said...

Tuttu on tuo keittiönlattia näky meidänkin huushollissa *huok*. Kivoja hattuja olet väsännyt!

Kati E said...

Meidän keittiön lattia tai siis ruokailutilan lattia on ihan siisti ollut, syy siihen on, että lapset ovat mummilla hoidossa. :)

Koskas muuten nähdään?

Ninni said...

Tee mullekin tollanen hattu, tummanruskeasta kankaasta. Mulla on iso pää. =/

Susanna said...

Ninni, oikeestiko? Voin tehdäkin. Mullakin on iso pää :D Jarilla alkaa loma 15pvä, sopisko teille joskus siinä loppukuun aikana, että tulen kylään?

Kati, nähdään vaan, kerro sinä milloin, mulle kaikki päivät ovat sopivia :D J on kotona neljältä, ja sen jälkeen voin mennä ja tulla.

Kati E said...

Susanna, ens vkolla vois jos ehtis/jaksais. Mä laitan sulle meiliä...