Tuesday, July 19, 2005

Syksyistä lankaa ja valmistuneita töitä


Aino on ihan... jees. Tosin kuutosen puikot oli kyllä liian isot, vitosen puikoilla pääsin vyötteen mukaiseen tiheyteen. Lankaa oli kiva neuloa, vaikkakin puikko tuppaa halkomaan lankaa joka on lähes kierteetön. Lanka on myös TODELLA höttöistä, tai siis sellaista että siitä roikkuu niitä pieniä haituvia joka suuntaan. Että varmasti nukkaantuu, niinkuin varoittivatkin lehdessä.

Lähikuva pinnasta. En usko että teen mitään isompaa Ainosta. Halvemmalla saa paremman tuntuisia lankoja. Enkä oikein usko että lanka kestäisi konepesua, tosin ei villaa mun mielestä tarttiskaan pestä koneessa.


Jocsun paita. Etu- ja takakappaleet valmiina, neuloin ne pyörönä kainaloon saakka. Multa pyydettiin huppariohjetta Ullaan, sellaista mitä voisi helposti soveltaa eri langoille ja pinnoille, ja tästä mahdollisesti sitten tulee SE ohje. Anttilan lankatiskillä sain päähäni että teen tähän beiget hihat (ei se sininen lanka kuitenkaan riittäisi), ja niitä pääsin aloittamaan eilen. Nurjien silmukoiden viereiset oikeat ovat ärsyttävän epätasaisen näköiset. Ne kyllä saa ruotuun venyttelemällä mutta ärsyttää silti. Paidasta tulee varmasti kiva.


Jarin lapsuuden ystävä sai poikavauvan viime viikolla. Yhdessä illassa tekaisin Palmasta pojalle paidan, viimeistelyyn meni sitten muutama päivä... Pohdin ja pähkin että miten saisin paitaan jonkun persoonallisen jujun ja vähän väriä, ja keksin sitten, että virkkaan osat yhteen erivärisellä langalla. Tuli tosi kaunis! Malli on mukailtu Neuleita Kullannupullekirjasta, noin puolet siinä olevista silmukoista ja sillai :D

yksityiskohta kainalosaumasta.


Eilen kävin lasten kanssa kävelyllä Ikeassa, paluumatkalla syötiin pehmikset, ja naamat oli sitten tämän näköiset. Näkisittepä vaunun kankaat.... Hauskaa oli!

5 comments:

laurakoo said...

Kivanoloinen poikain huppari tulossa *ohjetta ootellessa*, samoin palma-paita on suloinen ja pehmisnassut mainion näköisiä! Mun pitää kanssa päästä kokeilemaan Novitan uutuuksia, tulis jo heinäkuun palkka :)

derea said...

Mullakin tuppaa tulemaan noi nurjien silmukoitten viereiset oikeat tollasiks epätasaisiksi. Mut jos vaikka pudottaa sen oikean silmukan, ja sit virkkuukoukun avulla "virkkaa" niitä lankapätkiä nii siitä tulee tosi siisti. Jos nyt tajusit mitä yritän selittää...

Toi paita palmasta on ihana! Ja noi reunojen virkkaukset on tosi kivat.

Stricker said...

Sama vika rahikaisella tuossa nurjan viereisessä silmukassa ja kyllä harmittaa :-(. En uskaltanut ottaa edes lähikuvaa viimeisestä topistani, kun siinä vaiva näkyy selvästi, onneksi päällä pidettäessä se ei haittaa, mutta ärsyttävää kylläkin. Auttaako venyttely todellakin ja eikö työ veny sitten liikaa???

Soleilia tehdessä vaivasi ehdottomasti se, että oikea reuna oli paljon epätasaisempi kuin vasen, ja kun lanka oli Kotiväkeä ja neule sileätä, näkyi ero jonkin verran :-(. Mitenköhän sitä oppisi virheensä korjaamaan?

Varokin vaan tekemästä huppariohjeesta vain lasten versiota, koska mä olisin huppariohjeita vailla :-)! Ohjetta odotetaan nyt jo kuin kuuta nousevaa :-).

Roguekeskusteluun sen verran, että mäkin olen vielä lankaa miettimässä ja kyllä on vaikeaa :-(. Sisäkäyttöön sopivia lankoja ei oikein tunnu malliin olevan, mutta jos vaan löydän Suomesta edullista Samosta, taidan kokeilla sitä. On vaan niin huvittavaa miettiä jotain lankaa, mitä ei ole koskana muuta kuin kuvista nähnytkään :-). Ainokin tuntuu tosi mielenkiintoiselta, mutta kyllä sun huomio höttöisyydestä on kyllä pelottava :-(. Mä en taida kyllä uskaltaa ostaa sitä ainakaan paidan vertaa, koska kyllä harvittais, jos neule nyppyyntyisi pahasti. Ja eiköhän sy nyppyyntyisi pesemättäkin ihan vain pitämälläkin.

Susanna said...

kiitos kehuista!

Stricker, mä sillai kynsillä työntelin niitä silmukoita ulkoreunastaan, ja samalla vedin vähän alaspäin, se tuntui auttavan. Saa nähä saanko koko paidan hyvännäköiseksi.

Mä yritän muokkailla tuon ohjeen vauvasta vaariin, en ole ennen tehnyt, katsotaan kuin käy... Saa Marjut sitten tarkistaa :D

Mietin että löytyiskö rogueen lankaa tuolta vauvalankojen puolelta. Snuglyssa olis suunnilleen sama tiheys, ei kutita eikä varmaan hiostakaan. Tai kaksinkertaisena joku..sitten tulee vaan hintaakin lisää. noo, pitää pohtia.

nimetön, joka edellisen viestin kommenteissa kyselit, mä olen tarjoilija, tällä hetkellä "vain" äiti, ja kompastelen byrokratian solmuissa yrittäessäni saada pientä neulomusyritystä pystyyn. Että näin :D

Jenni said...

Myöskin tässä ohjetta odotellessa :)

Seuraavan kerran kun lähdet Ikeaan niin laitapa viestiä (jos olettaen että haluat seuraa). Karakalliosta kun pääsee sinne tosi helposti.