Thursday, August 11, 2005

Huivikuvia


Mystery shawl.
Aloitin sitten tämänkin eilen, kun niin sormia syyhytti :D. Valitsin langaksi ikivanhan Katti tweed-langan, jota olen saanut mummilta n.10 vuotta sitten. En vaan ole keksinyt mitä siitä tekisin, mutta tähän työhön se tuntuu sopivan hyvin, vaikkakin taitaa olla vähän paksumpaa kuin fingering weight.

Pitsineuleistahan minä en ymmärrä mitään, siksi menikin aika kauan, ennen kuin tajusin, että tämähän alkaa ylhäältä keskeltä tämä huivi! Siis aivan samalla tavoin, kuin Marjutin Crann bethadh huivi! Kuvio vaikuttaa kivalta, ja jotenkin oli todella addiktoivaa neuloa, kun oli vain se yksi kaavion pätkä, eikä mitään havaintoa mitä tuleman pitää. Kuvassa on eka kaavio neulottu, illemmalla sitten tokan kaavion kimppuun. Vähän myöhässä kuin aloittaa, niin säästyy virheiltä, kun ahkerat jenkit ovat jo huomanneet mokat ja korjaukset on tehty :D


zigzag stripes

17 comments:

Kati E said...

Mystery Shawl näyttää aika hyvältä. Mieli tekis mukaan, mutta en taida ehtiä...

laurakoo said...

Samat sanat, Mystery shawl näyttää kivalle ja ZigZagissa on herkulliset värit!

Susanna said...

hei te kaks, eipäs kommentoida ennenku tekstit näkyy!!! Hauskaa kirjoittaa, kun samaan aikaan meili vilkuttaa että kommenttia pukkaa :D

Kati E said...

*hih* Kummalla on nopeammat sormet?

vilmukka said...

oih! ihania huiveja.

KirsiÄr said...

Ihana lukea, että muillakin on haparointia pitsihuiveissa: olin nyhrännyt Kiriä varmaan pari-kolmekymmentä senttiä ennen kuin keksin, että mikä sivu on mikäkin. Kiri siis levenee kans keskeltä ja sivuista.

Mä olen varmaan ikuinen knit-alog/salainenystävä-wannabee, kun en uskalla sitoutua mihinkään ulkoapäin aikataulutettuun neuleurakkaan.

Carita said...

Totean kuten edellisetkin, että Mystery Shawl näyttää tosi hyvältä. Väheneekö keskittymiskyky ja aivokapasiteetti raskauden aikana ? Musta tuntuu etten tällä hetkellä pysty keskittymään mihinkään vaativampaan juttuun, saati sitten ihaniin pitsineulehuiveihin :(

Niina said...

Heps, mää liityin tuohon kanssa, Mystery Shawl KAL:n siis. Tosin en tiedä milloin ehdin sen aloittaa enkä edes sitä mitä lankaa käytän, mutta eiköhän se siitä. Onnistuin telomaan nilkkani joten pitänee lepuutella sitä ja neuloa!

Minna said...

Hitsi, nyt tääkin haluaa liittyä tohon knitalongiin! Mutta milläköhän ajalla mä muka tuollaista neuloisin? Paha dilemma, mutta täytyy nyt katsoa, jos kuitenkin. Valitsemasi lanka näyttää mielestäni tosi hyvältä tuossa huivissa. Ja myös ZigZagissa on tosi herkut värit!

Susanna said...

Kiitos kehuista!

Kirsi, mulla on vähän se ongelma, että mä aina liityn, vaikka tiedän että on vaikea pysyä annetuissa päivissä :D Mutta yleensähän nämä knitalongit kestää iäisyyden ja jokainen tekee omaa tahtia.

Carita, kyllä se vähenee. Mutta just siks huivit onkin hyvä projekti, ei niihin tarvi keskittyä ku rivi kerrallaan :D

Niina, siellä taitaa olla enemmänkin meitä suomalaisia? Laitoin pois päältä sen postituksen, kun spammia tuli niin paljon.

Minna, kyllä sä ehdit! Vieläkin kateellisena muistelen, kun neuloit sen Clapotiksen viikonlopun aikana :D

Kuapungilla käytiin, mutta ei tullut lankaa ei. Hitto.

Villapallo said...

Mystery Shawl näyttää tosi houkuttelevalta! Mäkin liityin siihen mutta taitaa aloittaminen jäädä suosiolla myöhemmäksi syksyyn. Toisaalta, sittenhän on tosiaan kaikki virheet jo valmiiksi löydetty ja korjattu ja voi neuloa rauhassa:-)

Katja said...

Kiva jos saamme kunnon suomalaismiehityksen tuonne Mystery shawl KAL:iin. Sitä on todella mukava tehdä :)

Anonymous said...

Yhdyn edellisiin eli Mystery shawl näyttää tosi hyvältä mutta Melindan ZigZag ei kyllä häpeä seurassa yhtään !!! Mitä lankaa olet siinä käyttänyt ?
Malli taitaa olla Scarf stylesta vai kuinka ?

T. Marika Oulusta

Susanna said...

Joo kaikki vaan tekemään Mystery shawlia! Eikä tarvi enklantia pelätä, kun pitää kääntää vain muutama hassu termi, loput tulee kaaviosta.

Marika, kiitos! ZigZag on tehty jostain Regian puuvillasukkalangasta, ja malli tosiaan scarfista :D

Mitz said...

I love the colours and the yarn you use in your mystery shawl. Where can I find this Katti tweed yarn?

Susanna said...

Mitz, thanx. The yarn is ancient, I think my grandmother has had it for about 20yrs and now I have stored it another 10 yrs... I don´t know anyone who has even heard about it :D

Mitz said...

Uhu, I would have loved that color. and the tweedeffect is soo nice. Your grandmother realy had anose for color and quality (In my opinion). Lucky you, and good luck with the shawl.