Friday, October 28, 2005

´Cum on feel the noise!

Sain eilen meilin, pikä pahoitti syvästi mun mielen. Illalla piti vielä lähteä ostamaan lapsille niitä talvivermeitä. Eikä olis huvittanut sitten yhtään. Sellon sijaan löysinkin itseni kävelemässä Helsingin hämyisiä katuja, ja suuntasin vauhdilla Menitaan. Mulla oli tunti 20min aikaa löytää Melindalle kengät, hanskat ja housut ja Jocsulle kumpparit ja kengät, ja käydä ruokakaupassa. Ajattelin että jos oon oikein nopea ehdin kyllä käydä ostamassa vähän lohdutusta suruuni. Ja ehdin. Ikävää ettei ole rahaa, olisin varmasti kipannut koko tilini Menitaan seurauksista välittämättä. Ehkä on onni että ei pahemmin ollut rahaa!


Ostin vain oikeasti tarpeellisia lankoja: joulun värisiä Fritidsgarneja, näistä tulee jouluisia pannulappuja jne. Siniset tangot on Jocsun taikahuiviin, mutta yksi tai kaksi kerää on jo kotona. Tove on kukkien lehdiksi, ja varmaan siitä täytyy jotain muutakin väsätä. Neuletikissä ei muuten ollut ainuttakaan huopuvaa vihreää, mikä olisi käynyt kukkiin.... Ja lisäksi ostin 40cm addit kokoa 6mm, jospa joululahjojen vääntö nopeutuisi näiden avulla :D


Illalla väsäsin tällaisen huivin. Aikaa sitten vastasin Perheklubilla tämän ohjetta koskevaan kysymykseen. Eilen törmäsin siihen ketjuun taas, ja huivi alkoi kiinnostamaan. Kuten aiemminkin olen sanonut, mä olen törkeän huono hahmottamaan minkälainen jostakin tulee valmiina, niinpä oli pakko kokeilla. Loppuvaiheessa silmukoita oli puikolla 720, pelkkään päättelemiseen meni puol kerää lankaa :D Lanka siis Novita Pop, ja sitä meni vajaa 100g. Ohje on täältä.


Huivi on tosi hauska! Jos tahtoo leveämmän, voi välissä tehdä yhden sijaan kolme välikerrosta. Enklannin taidottomille ohje myös suomeksi, ja ihan ilman lupaa menen tämän vaativan tehtävän suorittamaan:

luo 90s
rivi 1: oikein
rivi 2: neulo jokainen silmukka oikein sekä etu- että takareunasta
toista vielä 2 kertaa, ja neulo vielä 1 rivi oikein. yhteensä 7 riviä.
Päättele silmukat löyhästi.

Helppoa!

Niin, ja otsikolla ei sitten ole minkään kanssa mitään tekemistä. Ajattelin vaan jos joku muukin haluais hoilotella Oasista loppupäivän (ja joo mä tiedän ettei se alunperin ole niiden biisi).

5 comments:

Kati E said...

Voihan vee sua tai sulle tulleita meilejä. :S

Paa mulle @ jos haluat avautua. *hali*

Susanna said...

Kati, oon jotenki niin pöllämystynyt etten edes osaa puhua koko asiasta. Kyllä vedettiin matto alta niin odottamattomalta suunnalta että joo.. kyllä tää tästä. suku on pahin.

Kati E said...

Ach jaa. Mä tiedän tunteen. Ja suku on todella pahin. *ruttaa*

Jenni said...

No voi, aina kaikkea tylsää pitää ilmaantua :( Jaksamista roppakaupalla sinne!

KirsiÄr said...

Toivottavasti lankaterapia auttoi edes vähän.

Minä kun inhoan päättelemistä, heit aloin miettiä että huivinhan voisi tehdä niinkin päin, että loisi järjettämän määrän silmukoita, kutoisi sen verran kuin haluaa ja kaventelisi kutomalla kolme silmukkaa yhteen ja päättelisi sitten pois.

En eilen hoksannut kehua Lacyä. Nyt kehun: upea! Taidan tehdä siskolle joululahjaksi Lacyn ohjetta mukaillen huivin kamelinkarvalangasta. Kunhan olisi vain aikaa...