Saturday, October 22, 2005

No niin

Iinan ja Hannan näkeminen inspiroi mua niin (hah) että tekaisin BB piponi kerralla valmiiksi.


Pitäs opetella tuota photoshoppailua.... Ja tämä on taas malliesimerkki siitä miten vaikeaa mustan kuvaaminen on. Oon kateellinen kun Laura osaa niin kauniisti editoida kuviaan. Ja kun Terhi osaa kuvata niin kauniisti, ettei niitä varmaan edes tarvii editoida. Kyllä minä vielä opin!


Anttilasta tarttui mukaan vähän Loopy lankaa, mistä tulee nallepipo Jocsulle. Neuletikistä poimin tummanviolettia huopuvaa lankaa, apua mikä sen nimi nyt oli... Fortissima? Ööh... miten se nyt jo unohtui. Kummallista kyllä, valikoimassa ei ollut ainoatakaan ohutta villalankaa. Kun mä olisin kaivannut Tovea tai vastaavaa. Olisi pitäny mennä Menitaan... Muutenkin Neuletikin valikoima on mun mielestä liian suppea, ainakin mulla on aina vaikeuksia keksiä sieltä ostettavaa :D Ostin myös Hjertegarnia, siitä tulis Jocsulle sukat, tai varmaankin useammat.


Tällaisenkin ruusun tein, mutta se on hattuun liian iso. Tämä on sillä Novitan ohjeella aloitettu, mutta ei siitä ensin tullut oikein kunnollista. Siinä ohjeessa on jotain...öö outoa. Mutta ystäväni huovutusneula tuli apuun, ja tikkailin reunat järjestykseen ja kukasta tuli kuin tulikin hieno! Koska olen vaikutuksille altis, ostin heti samantien tällaisia neuleneuloja, kun Nanna niitä blogissaan esitteli. On muuten kätevä kapistus, eikä ollut kallis (3 erikokoista neulaa 2e)!

Tänään yritän valvoa tosi myöhään, koska on mun nukkumisaamu huomenna. Miehen veli on kyläilemässä, joten pojilla on peli-ilta ja mulla joululahjailta, jippii!

8 comments:

tikru said...

Mä tein kans sillä novitan kukkaohjeella pari kukkaa ja täytyy kans sanoa, etten ihan varma oo vieläkään miten se ohje oikeen pitäs tulkata. Mut sit sovelsin ja tein oman aivoituksen mukaan.. ja kukkia niistä tuli :)

Susanna said...

Jos ihan sen ohjeen mukaan tekee, niin mun mielestä ne jää jötenkin liian irtonaiseksi ne kerrokset. Oon tehnyt sit erilaisia variaatioita, tuon ohjeen avulla ainakin opin että miten niitä suunnilleen virkataan, ja nyt osaankin jo soveltaa :D Kun ei oo tuo virkkaus se vahvin laji...

Ninni said...

Mä haluan kans oppia tekeen kukan! Äyh! Mä keksin varmaan oman kun en osaa mitään virkkausjuttuja..
Tossa Voguessa toi ruskee jakku, jota siekii ihastelit on kyllä niin nami, niin nami!! Mulla ois korsettikin;D Vaan kun en mä ole koskaan neulonut yhtäkään neuletta ohjeen mukaan, saatika sitten enklannin kiälellä niin en mä tommosta ikinä saa, ellen sitten itse suunnittele sitäkin. Mandarin Petitistä tulis hyvä.

Susanna said...

kyllä sä Ninni opit sen virkkuukielen, käy sieltä viivin virkkausnetistä kattomassa. Mietin tässä vaan, että jos et itse osaa lukea neuleohjeita, miten pystyt kirjoittamaan hyviä sellaisia? Kannattais ehkä opetella, eihän se silti sitä tarkoita että kaikki pitäs tehdä ohjeen mukaan ;)

mä opin kukan niin että tein ohjeen mukaan niinkuin kuvittelin että siinä tarkoitetaan, siitä se sitten hahmottu :D

Ninni said...

Kyl mä osaan lukea neuleohjeita ja varmasti osaisin tehdäkin niiden mukaan. En vaan viitti kun mulle se suunnittelu on suuri osa neulomisen viehetystä.=)

jensgu said...

Mä en ymmärtänyt sitä pipon alkuperäisen ohjeen * kohtaa. Voisiko joku auttaa? Tuleeko siitä samanlainen jos tekee yksinkertaisesti näin o-oikein n-nurin
onnnonnnonnnonnnonnnonnnonnnonnno
nonnnonnnonnnonnnonnnonnnonnnonnno
nnonnnonnnonnnonnnonnnonnnonnnonnno
Eli siirrän vain o paikkaa, ei mun mielestä. Mutta miten se ohjee menee. Haluun TODELLA tehdä ton pipon!!!

Susanna said...

Ninni, no sitähän minäkin, että täytyyhän sun osata :D

jensgu, ei siitä tuollain tule hyvä. Se on ihan helppoa, kokeilemalla tajuaa parhaiten. Jos olet joskus neulonut palmikoita, niin tässä on sama idea, oikea silmukka siirretään työn eteen, nurja neulotaan ensin ja sitten vasta se oikea silmukka. Koska siirrettäviä silmukoita on vain yksi, et välttämättä tarvitse apupuikkoa, vaan neulot näin : kun seuraavana vuorossa on 1n ja 1o, neulo ensin oikea silmukka, mutta älä pudota puikolta. sitten neulot nurjan silmukan, ja pudotat molemmat puikolta ihan normaalisti.

Se tuntuu ensin hankalalta, mutta helpottaa ekan kerroksen jälkeen. huomaa, että jälki ei ole vielä tuossa vaiheessa oikean näköinen, vaan vasta parin kerroksen jälkeen alkaa näkymään lopullinen tulos.

Toivottavasti tästä sai selkoa! Kokeilemaan vaan!

KirsiÄr said...

Mulla riitti kerä Hjertegarnia yhteen oikeaan pariin ja yhteen varrettomaan pariin 28-numeroiselle jalalle.