Hieno tuli!
Yksi pääkalloranneke ennätti eilen valmistua. Illalla olin niin puhki, joka paikkaa sattui eikä huvittanut yhtään, niin en sitten neulonut toista. Ahdisti niiden helmien ajattelukin. Joten aloitin punaista biboa vähän muunnellulla ohjeella, saa nähdä mitä siitä tulee. En kyllä jaksanut sitäkään kuin pari riviä...
Aamulla tappelin helmien kanssa. Jostain syystä tokan rannekkeen helmet olivat tosi haluttomia menemään lankaan. Ompelulanka katkesi sata kertaa, pinna paloi ties kuin monesti, mutta onpahan nyt helmet langassa. Vielä pitäs ennen postin menoa saada neulottua...
Jari on kipeä. Siinä on se hyvä puoli että mä saan vähän hengähdystilaa, ja pystyn lähtemään kouluun ajoissa. Ehkä ilkeää, mutta ei mullakaan ole sairaana mahdollisuutta nukkua aamusta iltaan, joten ihan saa pärjäillä lasten kanssa niinku parhaaks näkee. Mukavaa on myös se, että tehtiin muhku-aamiainen. Normaalisti leivomme leipää vain viikonlopuisin, ja tämä oli mukava poikkeus. Ei ole muhkun voittanutta! Lapset ei syö mitään muuta leipää ku ihan satunnaisesti, muhkut maistuu aina. Muhkujen teko on helppoa, ei tarvitse sotkea käsiä, haarukalla vaan sekoitetaan aineet ja heitellään palleroita pellille. Jos haluaa siistejä niin kannattaa vähän pintaa tasoitella. Kas näin niitä tehdään:
Kulhoon laitetaan tässä järjestyksessä:
ja jos poikkeat järjestyksestä ei tule kunnollisia :D
n. 3dl puurohiutaleita
pussi kuivahiivaa
5dl vettä
pari lusikallista sokeria
vähän öljyä
vähän suolaa
jauhoja niin paljon ku jaksaa haarukalla sekoittaa, taikina on aika tönkköä, mutta kuitenkin sellaista mikä tarttuu joka paikkaan.
Sitten pallerot pellille. Me tehdään tästä yleensä 9 suurta muhkua. Jos tekee pienempiä, tulee tietty enemmän. Jos jaksaa kohotella kunnolla sekä taikinan että sämpylät, tulee enemmän. Mutta onnistuu oikein hyvin ihan tosta noin vaan, ja sitten uuniin 250c ja sellainen reipas vartti.
Ainoat tarpeelliset aineet on vesi, hiiva, puurohiu ja jauho. Kaiken muun voi ihan hyvin jättää pois. Tai sitten voi sekaan heittää myös riisimuroja, mysliä, rusinoita, aurinkokuivattuja tomaatteja... you name it. NAM! Silloin kun olimme molemmat kotona, tehtiin joka aamu pellillinen muhkuja :D
Wednesday, November 09, 2005
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
9 comments:
Hieno ranneke tuli! Ja hyvin ehtii synttäriks :) BB-pipoa muunneltuna, kuulostaa mielenkiintoiselta...
Muhkut kuulostavat kivalle, meillähän voisi joku leipoa niitä huomenaamulla.
Sä voit sitten väsätä mullekin synttärilahjaksi tuollaiset rannekkeet. Musta ja punainen valkoisilla kääpalloilla. ;D Tuot ne sit sinne Pentikin villahuovan alle ja mä tarjoan sulle kahvia ja kakkua sit.
t. kolmenkympinkriisinen
kiitos sämpyläohjeesta,nyt ei tarvi kaivaa arkistoja.. just tollanen helppo jutska jonka ehdin varmaan tässä kiireiden keskellä!
Laura, toivotaan että saan pipan tehtyä tässä jossain välissä. Addit ei ole muuten ne parhaat puikot, kun pitää neuloa ristiin noita silmukoita halkeilevalla langalla :/ mutten jaksa vaihtaakaan puikkoja :D
Kati, koskas sulla on synttärit? Eikös ne ole joskus keväällä vasta? mullakin alkaa olemaan kriisin paikka. 28 lasissa tammikuussa...
Anne, onnea vaavin johdosta! Meinaatko tosiaan tehdä vielä sämpylöitä... mulle on jotenkin aivan absurdia edes ajatella että joku onnekas kykenee tekemään jotain synnytyksen jälkeen, kun itsellä on molemmissa ollut melkein hengenlähtö lähellä :/
Suski, joo maaliskuussa. ;D
Kati, no ainakin mulla on sitten hyvää aikaa tehdä :D
Upea ranneke - sinä olet taitava! Minun mielestäni muuten kotona ollessani melkein epäreiluinta oli se, että mies sai sairastaa rauhassa, mutta kun itse oli sairaana, joutui tekemään ihan kaikki arkijutut kuin muulloinkin!
Käsityölehtikommentteihin toteaisin muuten sen, että olin aikoinaan SK:n tilaaja ja laitoin usein palautetta lehteen mm. ohjevalikoimasta, ohjeiden tasosta yms. enkä koskaan saanut vastausta. Eli en oikein ole vakuuttunut siitä, auttaako palaute, mutta hinta-laatusuhteeltaan aika huono ko. lehti tätä nykyä on.
Tanja
Juu Suski on. :D
Hieno tuli! Toisen samanlaisen tekeminen on aina vähemmän inspiroivaa.
Post a Comment