Friday, November 04, 2005

Tänään on päivä uus

Hyvällä mielellä heti aamusta alkaen. Päätin että tänään mua ei lannista mikään. Ei edes se että ulkona on niin pimeää että tekis mieli mennä takaisin nukkumaan. Otetaanpas tähän väliin (pehmeä lasku pitkään postaukseen) pikku kuva mitä tarttui Sokokselta mukaan:

Eikös ole söpöjä? Ne on kirjanmerkkejä, ja ainakin yksi näistä on matkustamassa kauas... öö... jonnekin päin Suomea.Otetaanpas vähän takapakkia, ja kerrotaan mitä tapahtui ennen Sokosta. Käytiin lasten kanssa kirjastoautolla, mies tuli kotiin ja mä lähdin kouluun. Käytin puolisen tuntia matkasta pohtimiseen, että mikä lankakauppa olisi lähinnä reittiä, ja miten hoitaisin mahdollisimman sujuvasti siellä käynnin, ja ehtisin silti kouluun ajoissa. Päätin mennä Hakaniemen Priimaan, koska en ollut käynyt siellä aiemmin, ja koska tiesin että siellä myydään Tekstiiliteollisuuden lankoja. Mietin vielä että käynkö myös Vihreässä vyyhdissä siinä samalla, mutta totesin että aika ei mitenkään riitä, eikä siellä mitään kivaa ikinä ole, tai siis kauhean kallista ja tylsää.

Priima yllätti positiivisesti, musta on ihanaa että on panostettu myös siihen miltä näyttää, eikä vaan heitelty niitä keriä ympäriinsä. Eikä ole mitään keltaisia pahvihintalappuja tai hyllynreunakirjoituksia. Mä saan ihottumaa Neuletikissä kun ne hinnat on niin epäselvästi ja suttuisesti..argh. Aika pieni valikoima kuitenkin Priimassa. Jos mulla olis lankakauppa ja noin vähän lankoja, panostaisin kuitenkin ennemmin johonkin mielenkiintoiseen, ja jättäisin perusSisut ym vähemmälle. Plussaa siitä, että kun ehdotin että voisi ottaa hahtuvaa myyntiin, omistaja oli heti ihan kiinnostunut, ja sillä asenteella että miksikäs ei.

Mukaan tarttui lukuisista houkutuksista huolimatta ainoastaan nämä:

Nää on sukulaispoikien liekkipipoja varten. Ja tietty ne olis pitänyt päästä aloittamaan HETI, eikä sitä typerää ohjelehtistä löydy mistään. Pitäs lailla kieltää kaikki pikkujulkaisut jotka uppoaa sisustukseen :D Lanetissa ei ollut kunnollista keltaista kirjailuja varten, joten ostan sitä joskus myöhemmin, tai sitten jätän koko kirjailun väliin...

Priimasta hyppäsin kutosen sporaan eli siis raitiovaunuun, lepuutin silmiä ja odottelen että kohta pääsen koululle ja sitten kotiin. Ja sitten huomaan olevani miltei Arabiassa saakka. Hmm. Mistäs lähtien kutonen tänne on mennyt prkl? Hyppään pois ja menen toiselle puolen odottamaan uutta sporaa. Raivokohtauksen väärästä reitistä estää ainoastaan pieni ääni päässä, joka on 100% varma, että kutonen ei ole ikinä mennyt Mäkelänkatua pitkin, ja että jos olisin hetken ajatellut asiaa, olisin kyllä tiennyt sen. Hitto vie. Helsingin paras puoli on se (siis tuolla keskustan nurkilla), että ikinä ei tarvitse katsoa aikatauluja, kyllä aina joku kulkuneuvo ihan kohta tulee. Ja niin tälläkin kertaa. Istahdan hetkeksi, muistelen aikoja kun asuin siellä päin. Miten erilaista elämä olikaan silloin! Jaahas, tässä onkin minun pysäkki. Jäin pois kyydistä ja ihmettelen kun on aika autiota. Perhana olin jäänyt yhtä pysäkkiä liian aikaisin! Hei, kuka näitä katuja ja pysäkkejä oikein suunnittelee? Muutaman kilometrin matkalla 6 lähikauppaa, 20 sporapysäkkiä mutta vain yksi pankkiautomaatti....

No joo, loppu hyvin kaikki hyvin, kävin koululla hoitamassa asiani, Valintatalosta (mistä sain karsean pinkin muovikassin) löytyi JOULUSUKLAATA, törkeään hintaan tosin. Sokokselta shoppailin kirjanmerkkien lisäksi kaunistusjuttuja ja lapsille uudet hammasharjat ja Nalle puh -tahnaa, mikä oli sitten illan hittituote :D

Nyt mä laitan jälkikasvun vaunuihin ja valjaat kiinni, mitään mutinoita ei kuunnella, nyt me mennään Ikeaan :D Tämä tosin oli aika turha kommentti, molemmat muksut rakastaa kaupoissa käymistä, ja istuvat kyllä kiltisti. Jocsu on hauska kun se kysyy joka ikisen rojun kohdalla "äiti mikä tuo on?"

11 comments:

Terde said...

Oi, onko kirjamerkki nallusita tullut jo jouluversio markkinoille?Söpöä, oi niin söpöä ;)

nanna said...

Mä en tiedä, mitä noi naltsut on mutta ne on IHQUJA. Ja kiitos kun olet niiin ihanan aktiivinen päivittäjä.

Susanna said...

Joo ne siis on kirjanmerkkejä :D Mä en kyllä tajua miks nää on lastenosastolla, kun mun mielestä nää on ihan selkeitä aikuisten juttuja :D

Musta on kiva päivittää aamusta, kun ei sitten tarvi tehdä tyhmiä kotiäitijuttuja ihan heti. Siinä on vaan riskinsä, voi jymähtää tähän niinkuin eilen, eikä saa mitään aikaiseksi kotona :D

laurakoo said...

Kiitos taas pitkästä ja kivasta päivityksestä. Joko liekkipipan ohje löytyi? Voin meilata sen, jos tarve päästä aloittamaan on pakottava, eikä ohjetta löydy.

JennyF said...

Mä oon saanut tuollaisen sinisen nallen lahjaksi ja se on ihana...Niin ihana, että lapset vetää sen aina pois mun kirjojen välistä ja paikka on aina hukassa...Mut söpöhän se on ja pehmeä...

Pirkko said...

Eiliseen viel kommentti.
Mulla menee hirveen herkästi siihen, että vaan komennan noita siivoomaan, mutta siitä ei sit koko päivänä tuu mitään. Mut sitten kun jaksaa siihen mennä vaikka vaan olemaan mukana tai niinku sanoit niin "hitaasti auttamaan" =) niin kyllähän se sujuu.

Meil on kestoriita miehen kanssa, kun se komentaa lapset tekeen jotain, mutta ei sit yhtään valvo, että onko se homma tehty vai mitä. Musta se on kaikkein hulluinta ja sekottaa kyllä lasten päät totaalisesti. Ja kyllä ne sit vedättääkin isäänsä paljon enemmän kuin mua, kun tietävät, että mä en sitten anna periksi.

Tosi hyvä se on, että vaatii lapselta pienestä lähtien sitä omien tavaroiden korjaamista. Tulee sitten rutiiniksi (->toiveajattelua?). Mut hirveesti se on siitä omasta jaksamisesta kiinni. Kyllä mäkin aika usein sitten vaivihkaa raivaan lastenhuoneen ite, kun olen siinä niin hyvä... Mutta en tosiaan silloin, kun olen vaatinut noita itse siivoamaan.

KristiinaS. said...

Se Priiman myyjä on ihanan vastaanottavainen kaikkeen uuteen. Mä kävin siellä ihan sillon alussa ja annoin muutamia vinkkejä mitä pitäis olla ja millä on kysyntää ja heti hän tilasi, tai siis antoi omistajalle tilattavaksi.
Mutta kyllähän mäkin olisin positiivinen työntekijä jos saisin olla unelma työssä, joka ei häritse harrastusta eikä päinvastoinkaan:)

Jenni said...

Priimaan on mun mielestä tulossa lisää lankoja. Ainakin sinne oli tulossa lisää hyllyjä, ja tuskin niitä tyhjäksikään jätetään...

Tuazophia said...

Nallet on kieltämättä söpöjä ja olen itsekin niitä Sokoksella hiplannut. Olen kuitenkin tuhottoman huono käyttämään kirjanmerkkejä (ja ei, en myöskään käännä sivunkulmia tai pidä kirjaa auki nurin päin, vaan muistan vaan sen sivun missä olin - ainakin suurinpiirtein). Mutta jos käyttäisin, niin jotain tuollaista sitten. ;)

Ja juu, kutonen tulee tosiaan tänne minun kouluni suuntaan, seiskat menevät Mäkelänkatua, mutta en koskaan muista kumpi kumpaankin suuntaan.

kati said...

Moi! Ihania!!!
Paljon noi maksoi?
Voisin ottaa v.punkin jos ei mansikoita maksa??

Muuten, kiinostaisko sua tällänen hahtuva:
http://feltedmommy.blogdrive.com/archive/44.html

Tuo alempi hattu, sinisävyinen?
Mulla osi sitä 1½kiekkoa.Hommasin sitä pontsoa varten, mutta ei innosta tehäkkää:( Mut jos tuo väri ei iske, nii katotaa sit kehräämöltä jos tarviit hahtuvaa.

Terhi said...

Ihanaa, kun päivität niin ahkerasti! Ja mistäs tuollaisia lapsia saa, jotka tykkäävät kaupoissa kiertelystä? Meidän muru vihaa sitä, paitsi leluosastoja tietysti.

Kiitos muuten pikaisesta meemi-vastauksesta! :-)