Friday, January 13, 2006

Nou nou Novita


Viime kevään ja tämän kevään Novitan erottaa vain siitä, että viime vuonna oli enemmän hyviä malleja, ja tänä vuonna on vähemmän Tahitia. Värimaailmat on täysin samat, ja yhä on supertrendikästä neuloa kapea pitkä huivi tai verkkoponcho. Siis niin tyhjäksi jättävä lehti että voi plaah. Ja oikein yritin keksiä jotain hyvääkin sanottavaa. No, käytän samaa fraasia kuin monet muutkin, lasten neuleet oli ihan kivoja. Valitettavasti ihan kiva ei riitä, kun tarjolla on todella upeitakin malleja.

Suomalainen voi ylpeillä sillä, että maailman upeimmat käsityölangat löytyvät omasta maasta. Sanoo Novitan omistaja. Todellakin. Sori vaan, mettään meni. Ei taideta Novitalla olla ihan ajan tasalla...


Tämä setti on kiva, vaikka onkin ihan perus. Mutta kuka voi pitää Nallelangasta tehtyä pipoja/hanskoja/kaulaliinaa? Okei, jotkut voi. Mutta kivan pinkki kuitenkin.


Mun mielestä tämä tytsy on keikkunu samannäköisissä pipoissa ja samannäköinen virne naamalla joka toisessa numerossa?!


Otetaanpas lähikuvaa sormikkaista. Haluaisitko sinä sormikkaat missä on tuplapitkät sormiosat? Kokeile ohjetta vain omalla vastuulla!


Helou..... Uutuuslankojen esittely muuten jäi mun mielestä tosi vähälle. Paljon enemmän oli malleja Tennesseelle ja Samokselle. Ja lähes kaikki uutuuslangoista tehdyt oli aika kummallisia viritelmiä.


No mitäs ihqun ihanaa näissä sitten on? Ihan samat mallit ja ohjeet kuin muissakin numeroissa. Luuletteko että me ollaan ihan tyhmiä ja lukutaidottomia dementikkoja! Sitä paitsi noi värit, yöks.

Onneksi on muitakin lehtiä, ei jää ihan inspiraatioköyhäksi tämä kevät. Anttilassa nuo uutuudet Havaiji ja Malibu eivät muhun vedonneet, mutta olin aivan varma että lehdessä ne olisi esitelty niin että olisi ollut pakko ainakin pari kerää ostaa. Nyt ne viehättää entistä vähemmän.

16 comments:

Anonymous said...

Heh, jospa sillä mallilla on nakkisormet? ;-)

Marsvin

Kati E said...

Ja ne uudet Malibu ja mikä se toinen olikaan(?) on niin sikakalliita, et se pieni puserokin mikä lehdessä oli pienen kokosena maksas maltaita... 200 g kumpaakin väriä ja kerä oli jtn 5 vai 6 €. Et jooh....

derea said...

Musta tossa oli ihan kivoja malleja. Mutta kun ne pirut ei voi laittaa ikinä xs-kokoja. Ja nuorisoliite on ihan kökkö, sieltäkään mitään löydy.

Susanna said...

derea, oli kivoja, kyllä. Mutta niin samanlaisia kuin muissakin Novitan lehdissä. Ja tuo värimaailma! Kun on muitakin värejä, niin eikö niitä voisi käyttää vähän kattavammin?

Ja sinähän nyt olet niin näppärä sormistasi että pienennät mallit niin että humps vaan :D

Minna said...

Lehteä kaupassa selatessani katselin ihan samaa, että eikö nämä mallit ole nähty Novitan lehdissä jo miljoona kertaa.

Ja maailman parhaat ja laadukkaimmat luxus-langat ovat heillä kyllä! Että kukapa se kissan hännän nostaisi, ellei kissa itse. ;-)

Ja mä en ymmärrä, miksi mua aina sapettaa nämä kotimaiset lehdet, kun olen jo aikoja sitten periaatteessa päättänyt, että annan niiden olla ja keskityn niihin lehtiin, jotka itseäni kiinnostavat. Mutta aina ne vaan sapettaa, vaikka kuinka yrittäisi olla välittämättä... :)

Tarja said...

Joo, ei noi mallit kyllä uutuudellaan mitenkään häikäise. Hyviä perusjuttuja kuitenkin ovat. Se Malibu on muuten 100g kerillä, tein siitä huivin ja tykkäsin kyllä langasta.

Niina said...

Joopa joo, samaa tuumin minäkin kun eilen lehden sain ja selasin.

Sieltä löytyi taas se vakio pitsineulepusero, tällä kertaa öö...olisiko ollut Tennesseetä? Talvinumerossa oli Woolia. Vakiohupparit jne. Olihan siellä pari ihan harkinnan arvoista mallia, mutta tuli kyllä mieleen että miksi tilata tuota parin mallin vuoksi.

Ja se haastattelu...onhan Novitalla luksuslankojakin ollut, mutta nyt ne on mielestäni perussellaisia.

AnneV said...

Minna, se sapetus menee kyllä aikanaan ohi. Sama juttu oli minullakin aikanaan, mutta nykyään ei jaksa kyllä enää hetkauttaa.

Ja eikö ole onnellinen olotila tuollainen, jos on tyytyväinen omiin tuotteisiinsa ja jos silloin tuntuu menevän hyvin, kun ei pysty tuottamaan markkinoille haluttua tavaraa? Eikös raitalangatkin olleet vallan Novitan omaa keksintöä, kuten nitä muutama lehti sitten mainostettiin?

Ellilli said...

Ihanaa kun olet jo monesti pukenut sanoiksi mun kestoketutuksen suomalaisia käsityölehtiä kohtaan. Samat vanhat (ei-niin-toimivat) jutut vuodesta toiseen siellä pyörii. Ainoa poikkeus on Ottobre.

Uusimman Novitan kohdalla tuuletin sen vauvan olkainhaalarin kohdalla: eipähän tarvitse kaivaa mistään vanhasta lehdestä samaa ohjetta esiin... :P

laurakoo said...

Voi jessus, mikä lehti - taas. Mulla ei mitään muuta sanottavaa tai lisättävää.

Minde said...

Mä sain ihka ensimmäisen Novita-lehteni, joten mulla ei ole 'vielä' moitittavaa. Mutta katsotaan vaikka vuoden päästä sitten...;)

päivi said...

voihan kääk, en paremmin sano. Tyhjää täynnä koko lehti. Ostin kirpparilta muutaman vuotta vanhan (siis vuoden 1997) Novitan ja kyllä oli eri meininki. Kauniita kirjoneuleita ja palmikoita, liitteenä asusteita erillisessä vihkossa, Kaffe Fassetin neuleita, Rowanin neuleita, silloisina Novitan uutuuslankoina Satin ("satiini"), Paloma (viskoosi), Ravenna samettilankaa pätkävärjättynä ja suurin osa neuleista erikoisia, perusmalleja en löytänyt ollenkaan. Mitä on tapahtunut? Onko kansa vaatinut peruslankoja, jotka ovat kalliita ja enimmäkseen huonolaatuisia? Täytyykö lopettaa kotimaisten lankojen ostaminen? Niitä on kuitenkin niin helppo kaupassa käydessään se kerä tai pari napata mukaan, villaa kun ovat. Perusmallit on kivoja, jos niitä on jossain lehdessä muutaman vuoden välein, mutta jos joka lehteen tungetaan samat mallit erivärisinä ja pienillä muutoksilla niin huonosti menee. Kesävaatteita suunnitellessa jätetään talvimalleista hihat pois ja taas on niin uutta. Mä ainakin lopetan kokonaan lehden ostamisen ja suunnittelen itse, niin saan mitä haluan.

vikke* said...

Eikä!! Susanna, olet mainio sanaseppo, mä naureskelin kippurassa sun analysointeja. En mä edes huomannu noita sormia :D Pitäis kai kattoo tarkemmin.
A-P-U-A, just kans päivittelin sitä miten on tylsää kun jonkinaikaa (ei siis kauan) odottamani lehti tulee eikä siinä mikään nappaa!!

Mulle on luvassa vielä 1 extranumero, taidan jatkossa ostaa vain irtonumeron _jos_ on kivoja malleja.

Katri said...

Todella tyhjentävä analyysi sulla! Mä katoin kans noita sormikkaita kauhuissani. En ikinä vois pitää tollasia joissa sormet on monta senttiä liian pitkät ja vielä tollaset suipot kärjetkin.

aquama said...

Löysin pari niitä "ihan kivaa" mallia. "Pelkään" että toteuttaminen jää kun kaikkia maailman sikakivojakaan malleja ei ehdi toteuttaa. Mun suosikit oli se turkoosista Samoksesta tehty "sporttijakku" ja hailakanvihreästä Woolista (vaihdan varmaan Lanettiin tms) tehty kietaisupusero pienin muutoksin.

Olin myös vähän pettynyt...

Malibua saa ostaan kiljoonabiljoonaa kerää esim paitaan (etenkin jos ei kaipaa Derean mainitsenia xs:iä...) enkä usko että on sen väärti. Tampesterin Euromarketissa maksoi 6,50/kerä.

M

tinna said...

Mustakin tossa lehdessä oli "ihan kivoja" malleja, yleensä kuitenkin innostun aika pienestäkin! Oon vaan tällanen alottelija, eikä tuolla ollu mulle mitään kivaa toteutettavaa! Justiinsa selailin läpi tota lehteä uudestaan pariin kertaan, ja tonne lattialle se lens.. :) Hirvee inspis tehdä jotain muttakun ei napannu. Täytynee ottaa esille nuo äitini Madridista tuomat neulelehdet..jep. :D