Sunday, January 15, 2006

Lisää sukkia - ja sukkalankaa!


Laitoin nämä sukat pojan jalkaan aamulla. "Tekeekö äiti vielä näille jotain?" "En, nyt ne on valmiit". "Ei saa ottaa niitä enää pois". Voiko olla parempaa kiitosta? Jocsu oli niin superonnellinen kun aloin tekemään sukkia hänelle. Selvästi siellä pienessä päässä menee joku laskutaulukko, mihin merkataan mitä sisko on saanut ja mitä hän :D Ja nyt oli hänen vuoro.

Perjantaina oli tyhmä päivä, eikä jaksettu sitten ulos ollenkaan. Olis kannattanut, päivä olisi muuttunut hyväksi heti, sillä postilaatikossa majaili synttärilahja:

Lorna´s Laces käsinvärjättyä sukkalankaa. I-h-a-n-a-a. Mä rakastan tuota vyötettäkin. Täydellistä.


Hjertegarnin sukkalankaa, kortissa oli vihje että tästä voisi tehdä vaikka Jarille tonttulakkiin sopivat Xboxkämmekkäät :D Kiitos Kati!


Tässä on Jocsulle villapaita tulossa. Aion tehdä kokonaan pyörönä, saa nähdä kuin käy. Sitä mä en vaan ymmärrä, että miten ne hihat liitetään mukaan kehiin? Jos reunasta päättää vaikka 4s, niin teenkö mä ne päättelyt ensin, ja sitten otan hihat mukaan vai miten+ Mulle ei oikein päähän nyt hahmotu että miten se voisi tapahtua...

7 comments:

Sari V said...

Tosi makesti nuo raidat asettuivat noissa Jocsun sukissa! Tulivatko noin ihan itsestään vai muokkasitko itse?

Paidassa kavennat ensin ne kainalokavennukset ja sitten hihat mukaan. Lopuksi ompelet ne kainalonreiät umpeen. Tai voihan ne jättää vaikka tuuletusaukoiksi ;-)

tikru said...

Päättelet kainalot ensin ja sitten kaappaat hihojen päättelemättömät silmukat mukaan. Siis oot päätelly myös hihoista kainalosilmukoita.

Eli sulla on pyöröllä kainaloiden yläpuolella silmukoita etukpl-hiha-takakpl-hiha. Sit eikun ympyrää taas.

Ne päätellyt jää sinne kainaloon ja ompelet lopuksi kiinni. Jotkut tekee tän toisinkin, mut mä väsäilen näin.

Kauluksessa joutuu neuloo tasonakin osittain, koska etupuoli tulee syvempänä.

tikru said...

sari ennättiki ensi :)

derea said...

Jocsu on hauska :D

Susanna said...

Kiitos Sari ja Tikru avustuksesta! Näin mä vähän ajattelinkin, mutta just ne aukot mietitytti, kun en ikinä muista kuulleeni kenenkään puhuneen tästä :D No, kokeilemalla selviää mitä tästäkin paidasta syntyy.

Sukan raidat meni kohdilleen aika kivasti, paitsi toisen sukan kärkeen tuli vähän enemmän sinistä, kun taisin poimia enemmän silmukoita kannan jälkeen kuin toisessa. Ei haittaa menoa.

Derea, niin on ;) Nyt kun tultiin takaisin äänestyslenkiltä se sanoi ettei tykkää enää niistä sukista, eikä halunnut niitä jalkaan :(

mirja said...

mukavan näköset sukat! niinku on ne Melindankin pitsisukat.

tohon kainalon päättelyasiaan lisäisin vielä, että vartalokappaleen ja hihan silmukat voi päätellä myös yhtä aikaa kiinni hihan langalla (Kristelin opein kolmen puikon päättely, Ulla 0305) tai ommella päättelemättömät silmukat yhteen sillai silmukoimalla (mikähän se oikea nimi onkaan) hihalangalla.

Kati E said...

Hyvä kun tykkäsit. :D