Saturday, January 21, 2006

OmpeluksiaSain vihdoin puristettua hetken ompeluaikaa. Tuloksena Melindalle housut ja Joachimille kypärämyssy. Housukankaat on olleet leikattuna kuukausia, ja kerran ommeltukin, jo ennen kuin sain saumuria. Tein niiden kanssa jonkin virheen, ja purkaessa repäisin vahingossa kankaaseen reiän... Sitten niiden korjailu vaan jäi. Nyt leikkasin uuden kappaleen repeytyneen tilalle ja saumuroin kokonaan uusiks. Hyvä tuli, vyötärökuminauha olis voinut olla tiukempikin, mutta pysyy kyllä. Tykkään pitää tuollaisia housuja mekkojen alla, siis jos tarvii jotain paksumpaa kuin sukkikset. Housujen ohje Ottobresta.

Kypärämyssyn ohje ja kaavat on ilmaisena Ottobren sivuilla. Aina oon kuvitellut että itse ei ole mahdollista tehdä kunnollista kypärämyssyä, pah, olin väärässä. Tämä on paljon paljon parempi kuin kaupan! Jocsu näyttää ihan nunnalta valkoisessa myssyssä, mutta ei nyt ollut muunkaan väristä, ja kaavaa piti päästä kokeilemaan. Tämänkin itse asiassa saumuroin jo viime viikolla, nyt vaan viimeistelin... Melindan takkiin sain päällisen kasattua, toivotaan että huomenna lisää.

Ai niin, eilen aloitin Melindalle kietaisuneuletta alpakalla, ja sain tänään jo toisen etukappaleen valmiiksi! Kuvia siitä ehkä huomenna!

3 comments:

derea said...

Mullakin oli taas ompelupäivä. Tuloksia nähdään toivottavasti huomenna omassa blogissa :)

Ja että mä kaipaan saumuria! Meidän on niin museoesine, että viimekerralla lankoja vaihtaessa se pimahti, ja nyt joutuu taas huolittelemaan ompelukoneen siksakilla :/ Se on tyhmää, ja ei tule niin siistiä.

AnneM said...

mä tein kans noille isommille kaikki kypärämyssyt ite, paljon parempia ku kaupan! Pitäis kunnostautua nytkin tekemään pikkuisille!

Stricker said...

Kiitos vinkistä, juuri mietin, että pienelle miehelle pitäisi hankkia uusi kypärämyssy ja mietin, tilauttaisinko Suomesta, mutta nyt voin miettiä, josko saisin sen itse tehtyä. Ja saumurista olen kateellinen. Mun ompelukonekkin alkaa olla jo aika vanha ja siinä on jo vähän vikaakin, mutta onneksi sillä nyt vielä jotenkin ompelee ne pakolliset jutut.