Saturday, January 07, 2006

Suuri käsityölehti - hohhoijaa

Mikä suomalaisia käsityölehtiä oikein vaivaa???? Verrattuna ulkomaalaisiin kilpailijoihinsa, kotimaiset lehdet toistavat samaa epämääräistä mallistoa vuodesta toiseen, numerosta toiseen. Samat kaksi suunnittelijaa huseeraavat joka jumalan paikassa, ja ovat suunnitelleet samannäköisiä paitoja jo vuodesta miekka ja kivi. SK tilaukseni taisi päättyä tähän numeroon, enkä ole kyllä yhtään pahoillani. Huomauttaisin vielä, että uusin Interweave Knits maksoi 9e, ja SK irtonumerona 8e. Täysin kohtuutonta.


Onko kellekään tullut mieleen, että fleecestä voi oikeasti tehdä muutakin kuin tällaisen pusakan? Väri vaan vaihtuu, mutta muuten takki on ihan sama kuin viime vuonnakin ja sitä edellisenä jne. Tässä on uusi innovaatio: ompele vetoketju takin päälle, ei alle!!! Hallelujaa. Lähempi zoomailu kuvan takkiin antaa aika kotikutoisen kuvan, ja sitähän haluamme välttää eikös niin.


Salivaatteet oli kiva juttu, varsinkin topin kaavaa mun onkin pitänyt etsiskellä. Luulisin kuitenkin, että housut saa halvemmalla kaupasta.


XL-malli. Anteeksi mutta mistä kohtaa tuo nainen on XL????? Tisseistä? Tuollainen paita oikeasti XL-kokoisen päällä ei todellakaan ole fiksuin vaihtoehto, paitsi tietysti jos haluaa esitellä mahamakkaroitaan.


Ihana Barbien hääpuku! Tahtoo tehdä tällaisen! Oikeesti, on kyllä varmaan aika näpräystä, voi olla että sorrun ostotuotteeseen :D


Missä kaikki upeat ihanat huivit? Miksi sata kertaa nämä samat, eikö ihan oikeasti ole yhtään mielikuvitusta??


On kiva juu. Varmaan kahdeskymmenes tämäntapainen malli tänä talvena.Tämä on ensimmäinen Jussipaita mistä mä ainakin vähän tykkään. Jotenkin olen allerginen sille salmiakkiraidalle. Viereisellä sivulla todellinen supertarjous, Jussilankaa punaisena, kilo vain 13e!!! Ja tietty vain tilaajille. Pienellä präntillä löytyy myös tieto, että postikulut 10e.... Ja taas kymmenet mummot sortuvat, kun eivät tiedä että Jussia saa joka vuosi Prismasta eurolla kerä. Tietenkään kaikilla ei ole prismaa lähellä, mutta noilla postikuluilla en lähtisi silti tilaamaan.

Vastedes luen tämän lehden kirjastossa. Puoleen vuoteen ei ole ollut hintansa väärti lehti.

6 comments:

HeliP said...

Mua nauratti tuo lehden "uusioperhe-teema". Tyttö viettää viikonloppua isin ja isin uuden tyttöystävän kanssa (fleecetakit ja huivit), ja äiti lähtee punttikselle. :-)

Mä tykkäsin tuosta tytön ja nuken tähtivilliksestä, mutta mulla onkin jokin perversio siitä, että tahtoisin pukea tyttöni ja nukkensa samanlaisiin vaatteisiin. :-D

mammaliini said...

*hervotonta hirnumista*

just äsken lukaisin saman lehden läpi samoin aatoksin :D. nuo fleece-vaatteet ei todellakaan näytä kotitekoisilta, eihän *köh*. siis ei kotitekoisissa vikaa ole, mutta rajansa silläkin MITEN kotitekoiselta vaate saa näyttää.

tossa urheiluvaatejutussa jäin ihmettelemään, miten muka sortseista saa NOIN istuvat ilman kymmeniä sovituskappaleita :O.

tähtineuleet on lyhyesti sanottuna hirveitä. etenkin ruman värisinä ja rumasti asustettuina.

mulle on tullut suuri käsityökerho (pieni tauko oli välissä ja nyt se tulee vanhimmalle tyttärelle) parikymmentä vuotta, ja samat mallit siinä veivaa vuodesta toiseen. nyt ovat uutena keksintönä ruvenneet lainaamaan neulemalleja 80-luvun saksalaisperäisistä lehdistä. jäiks.

JohQ said...

Oon just tekemässä tota Barbien häpukua.. tosin siitä tulee vaan juhlapuku mun Pullipille ( http://www.livejournal.com/users/johqliini/ )
Ompelin eilen käsin tota yläosaa, ja huh! kun siinä on monta pientä palaa.. kaiken lisäks nuo kaavat oli sotkettu jotenki..

Mäkin muuten vähän naureskelin tota "uusioperhe" -juttua :P

martsuli said...

Samaa mieltä lehdestä kuin sinä. Minulle tuli nyt viimeinen lehti, eikä harmita yhtään.

päivi said...

Ihan samoilla linjoilla täälläkin. Lopetin tilauksen viime vuoden alkupuolella enkä oo katunut. Mä suunnittelen itsekin mielenkiintoisempia ompelu- ja neulemalleja kuin mitä tuossa lehdessä on ollut. Tän uusimman numeron ostin sen barbien puvun takia tytölle.

Anonymous said...

Selailin lehteä kaupassa, ja sinnehän jäi hyllyyn. Yhdyn täysin mielipiteeseesi. Eikä nyt kaduta yhtään, että lopetin tilauksen syksyllä.

Irja