Thursday, February 02, 2006

Pingpong

Hamsterikuukausi on alkanut. Jos nyt varasto ei niin radikaalisti tyhjentyisikään, on tästä se hyöty, että työt tulee viimeisteltyä vikkelään, kun haluaa *äkkiä* raportoida jotain edistymistä. Jocsulle aloitin tämän palmikkopipon eilen, ja äsken sain tehtyä loppuun. Tein päälaelle suuren tupsun turkoosin raidan ja harmaan seiskan lopuista, mutta se ei näyttänytkään hyvältä. Sopisikohan tähän sellaiset korville tulevat tupsut, niinkuin tuolla alempana olevassa Modan kuvassa?
Valmiiksi sain myös Jocsun kaulaliinan. Ja raitalanka tuli todellakin käytettyä viimeistä senttiä myöten... Tarkkasilmäinen saattaa huomata, että kuva on lavastettu; tupsut pitäs vielä ommella kiinni, mutta ku nyt oli just sopiva hetki tulla päivittämään...Nyt puikoille asettui tumput itselle lilasta Ainosta. Teen niitä nelosen puikoilla, koska mun mielestä vyötteen mukainen tiheys on Ainolle aivan liian väljä, ainakin tumppuihin. Nyt mun tiheys sitten heittää ohjeesta sillai että pitää vähän säveltää, mutta eihän se mitään haittaa.


Tätä kuvaa taas aamulla katselin, idea on tosi kiva. Sitten hoksasin että sehän on virkattu Eskimolangasta, mitä mulla sattumoisin on jonkin verran varastossa. Innoissani kaivoin ohjeen esiin, että paljonkas sitä lankaa on tuohon mennyt, kannattaako mun yrittääkään:

Okei. Aika lankaa syövä hattu :D Mun mielestä on ihan peestä ettei voida kertoa paljonko sitä lankaa oikeasti meni, vaan aina merkataan jokainen korkattu kerä. No toisaalta niinhän se on ravintolassakin, jos viiniä kaadetaan "vapaalla kaadolla" esim häissä, jokainen avattu pullo laskutetaan, vaikka sieltä olis otettu vain sentti. (sikamaista koska sitten se kertaalleen laskutettu pullo myydään laseittain uudelleen baarissa, paitti jos töissä sattuu olemaan tällaisia viinistä tykkääviä tarjoilijoita :D) Ja takaisin oikealle raiteelle, paljonkohan tohon voisi kuvitella menevän lankaa? En nyt ihan muista paljonko mulla sitä on, mutta tuskin enempää kuin sata geetä.

12 comments:

Susanna said...

Joo niin siis pelkkää pipaa mä ajattelinkin, tupsut voi tehdä sitten jostain muusta :D

Kati E said...

Saat sä siitä varmaan sen pipon, mutta ehkä et noita tupsuja...

Susanna said...

hassua, miten meidän kommentit meni väärinpäin? minkä kellon mukaan se niitä lykkää? :D

Anonymous said...

Mä kudoin Eskimosta joustinpipon, ei riittänyt yksi kerä. Jos tämä nyt yhtään auttaa?

Kati E said...

Kosmisen kellon, jolla on suurempi tietoisuus kun meillä? :DDDD

KirsiÄr said...

Kerrohan sitten kuinka paljon lankaa män. Just tuota samaa ohjetta kiroilin.

Anonymous said...

minusta virkkaus vie enemmän lankaa kuin neule, en kuitenkaan ole tutkinut.

Anonymous said...

Hieno pipo. Kerros neulojalle joka ei koskaan ole tehnyt pipoa, että miten siellä yläpäässä oikein kavennetaan? Kuvan perusteella ensin kudotaan 2n, 2o, 2n, 2 s palmikko, 2n, 2 o, kunnes tarpeeellinen osa päätä on peitetty, mutta mitä sitten? Näyttäisi siltä, että silmukoita on kavennettu nurjaosioissa, mutta eihän se riitä. Paljasta salaisuus, oi guru, niin jo alan pipoja väsäämään...

Susanna said...

Nimetön, tämä pipo ei ehkä ole malliesimerkki kavennuksista :D Mutta siis kavennukset voi tehdä esimerkiksi näin:

Kun pipo on tarpeeksi korkea (13-17cm mallista riippuen), jaa silmukat tasan neljälle puikolle. Neulo joka puikolla näin: 1o nosta 1s neulomatta,1o vedä nostettu silmukka neulotun yli. neulo kunnes puikolla 3s, neulo 2o yhteen, 1o. Neulo yksi välikrs, ja jatka näin kunnes joka puikolla on 2s.

Mun mielestä on parempi, kun kavennusten välissä on pari silmukkaa, koska jos neuloo puikon alussa ja lopussa 2yhteen, tulee puikkojen väliin helposti rako.

Siisteimmän tästä kavennuksesta saisi, jos puikon toka ja tokavika silmukka olisivat oikeita silmukoita; silloin kavennusrivistä tulisi todella siistin näköinen. Mulla tässä pipossa kavennukset meni vähän niin ja näin...ja ne on vielä tehty joka kerroksellakin :D Toivottavasti tästä oli sulle apua!

verano said...

Tein vasta bibon Eskimosta ja sitä kului noin puolitoista kerää (~75g). Menisikö tuohon suurin piirtein saman verran? Nätti palmikkopipo, suunnittelin itselleni jotain vastaavaa alpakasta :)

Ninni said...

Menestyksekästä hamsterikuukautta! Olisi ihana osallistua, mutta kun mulla ei ole enää lankaa mitä kuluttaa. Kaikki olen antanut hyväntekeväisyyteen tai myynyt ja suurin osa langoista, jota kaapista(lue: ympäri kämppää) löytyy ei ole omistuksessani.

Voiksä tehdä mulle sen hameen? Osta jotakin tumman ruskeaa laadukasta trikoota ja tee 96cm pitkistä kaistoista kellohame. Mä olen kokoa L. jos laitat siihen paksun kuminauhan niin mun ei tarvitse järkyttää itseäni mittailemalla vyötäröäni! Alan olemaan epätoivoinen kun en ole mistään löytänyt tarpeeksi pitkää ruskeaa hametta. =/ Please, Suski!

Olisi kiva taas nähdäkin joskus!

Susanna said...

Ninni, vastahan mä yli kuukaus sitten kyselin sulta niitä mittoja.......