Monday, February 06, 2006

Valmiit tumput


Loistavaa itsekuria osoittaen tein peukut yhdeltä istumalta. Tai no, toisen eilen illalla ja toisen tänä aamuna, mutta kuitenkin. Toisesta tumpusta siis tuli ensin kokonaan liian pieni, ja purin sen kokonaan ja aloitin uudella silmukkamäärällä. Tein Weekend knittingin ohjeen mukaiset kavennukset: neulottiin koko rivi 2o yhteen, yksi välirivi ja *1o 2o yhteen* koko rivin ajan -> valmis. Mun mielestä siitä tuli ihan hassu, kapeni liian nopeasti ja oli jotenkin ihmeellinen kurttana. Tein sitten toisen tumpun tässä välissä, ja sen kavensin niin, että kun kaikki sormet melkein peittyi, neuloin joka kerroksella joka puikon 2 viimeistä yhteen. En ole ennen tumppuja näin kaventanut, mutta tähän malliin ainakin sopi tosi hyvin! **edit: purin siis sitten siitä toisesta tumpusta pätkän ja tein myös siihen tällaiset kavennukset :D


Lanka: Novita Aino, nyörissä aino+hippy yhteensä 91g
malli: omasta hatusta sitten loppujen lopuks :D silmukoita 38
puikot: 4mm

Myös Melindan kaulaliina on valmis, se odottelee vielä kirjailuja. Neitikin alkaa olla terve, paitti että tuo yskä ei tunnu loppuvan. Keksin just että taidan tehdä sen Eskimotupsupipon Hippy+Aino yhdistelmällä. Tänään paneudun Branching outtiin ja ehkä virkkailen sitä pipoa sitten niinä hetkinä kun pitsineule ei suju.

9 comments:

iona said...

Me taidetaan olla ihan samiksii, mullakin on violetista Ainosta tumput puikoilla (aiemman version purin kun tuli liian pieni) ja Branching Out tekeillä :D

Susanna said...

Iona, ja me molemmat rakastetaan sun kirjovaa ompelukonetta :D

vikke* said...

Haasteet kiertää blogeissa. Nyt olet haastettuna hyvän asian puolesta ;) Käyhän katsomassa mistä on kyse.

eusu said...

Moikka. Mään oon aikas aloitteleva neuloja ja nyt kyselisinkin, mistä saisin tuollaisen peukalon teko-ohjeen?? :) Mä hallitsen vain sen tylsän "peukalo keskellä kämmentä"-peukalon...

Susanna said...

Eusu, näin: kun olet tehnyt joustinta tarpeeksesi, aloita kiila ekan puikon alussa. neulo 1o, lisää 1 (poimi ja neulo se öö, pohjukkalanka kahden silmukan välistä), 1o, lisää 1. Neulo kaksi välikerrosta. Seuraavalla kerroksella 1o,lisää 1, neulo 3, lisää 1. Ja taas kaksi välikerrosta.

Eli se silmukkaluku lisäysten välissä kasvaa aina kahdella. Kuinka monta silmukkaa sitten lisätään?Modassa oli hyvä nyrkkisääntö, tällä olen saanut hyviä tumppuja: peukalokiilan silmukoiden lukumäärä on puolet tumpun silmukkamäärästä miinus 4 tai 5. Yleensä mulla on aina viis; se kiilan lukumäärähän on pariton. Eli jos on 40s, peukkua varten tehdään 15s kiila.

Eli aina kaksi välikerrosta, ja näin jatketaan kunnes niitä silmukoita on tarpeeksi. Sitten ne silmukat siirretään hakaneulalle, luodaan 1s tilalle, jotta puikolla on taas alkuperäinen silmukkamäärä, ja jatketaan normaalisti.

Lopuksi silmukat jaetaan kolmelle puikolle, poimitaan lisäksi pari kolme silmukka, ja neulotaan peukalo. Yllättävän helppoa! Saiko tästä selityksestä selvää?

Kati E said...

*huocs* Sairastuvalta päivää... Kiva lukea sun juttujas. :D

Susanna said...

Kati! Mä jo mietin että minne sä olet oikein kadonnut!!!

eusu said...

Kiitos Susanna!! Kopioin ohjeen itselleni, pitääpi vaan alkaa harjoitteleen:))

Kati E said...

En mä ole kadonnut, mä olen vaan katki poikki väsy ja rikki. :DD