Friday, March 31, 2006

Jos vain oisi mustaa tummempaa


Ulkona on tämän näköistä, harmaata loskapaskaa ja litrakaupalla vettä. Ulos pitäs mennä, lapset hyppii kohta seinille. Mun ainoat jotenkuten säähän sopivat kengät on rikki (hyvä Janita, melkein kaksi talvea ne kestikin) ja vuotavat kuin seula. Muutenkaan en kyllä näe mitään järkeä miksi tuonne pitäs mennä. Mutten kyllä tiedä jaksanko kuunnella kolmatta päivää kun nuo kaks huutavat kuorossa että haluu ulos... Melindankin muka pakko päästä, sitten itkee ja parkuu vaunuissa eikä ole mihinkään tyytyväinen.

Neulomiset ei suju. Mikään ei suju. Ahdistaa tämä typerä kevät. Joka paikka tursuaa toinen toistaan ihanampia kevät juttuja, mutta mitään ei voi ostaa, minnekään ei voi mennä. Vitun Sodexhokin meni sössimään, kesti kaksi viikkoa että saivat lähetettyä Jiin verokortin, ja siinä välissä sen perään piti kysellä kolmeen kertaan. "Kun meillä on näitä atk-ongelmia". Tietokoneellako niitä kortteja nykyään säilytetään? Aika pahoja ongelmia jos tuon kokoisessa firmassa ei kahdessa viikossa saada korjattua. Ja kun ei ole verokorttia, ei tule palkkaa. Nyt ei sitten voi maksaa vuokraakaan, vittu vittu vittu. Kaikki ässällä alkavat firmat pitäs laittaa suoraan konkurssiin, tai myydä kiinaan tai ihan mitä vaan. Paitsi Sandnessgarn :D Parempi tietty niin että palkkapäivä siirtyy kuin että olisivat ottaneet 60% veroa. Mä vaan en tajua sitä miksi sen verokortin pitää fyysisesti olla sillä työnantajalla, ihmiseltä itteltäänhän se on pois jos maksaa väärin verot. Plaah.

Joo, menen pois. Muuten, jos joku sattui huomaamaan alkuviikon Länsiväylässä jutun jengitappelusta, mistä kolme joutui sairaalaan ja loput putkaan, ne on ne meidän ihqut naapurit :D Viikonloppua odotellessa...

7 comments:

KatjaL said...

Tämä talvi on kyllä nyt venähtänyt ihan liian pitkäksi, ei auta tuplavitamiinit eikä mikään muukaan. Alkaa jaksaminen olla ihan äärirajoilla, kolmen päivän aikana pyrytti 20cm lisää lunta:( Mulla olikin mukava palkkapäivä tänään; 160e kotihoidontukea...siitä ei paljon riemua revitä. Ovat tuolla kelassa niin nopeita, että viikossa ei saada mitään päätöksiä työttömyysturvasta aikaiseksi.No, ei ainakaan tarvi lankaa ostella;)

Susanna said...

Katja, juu ei revitä riemua ei. Me onneksi saadaan kuntalisä myös, että ruhtinaalliset 440e tuli rahaa. Luin jostain, että toimeentulotuensaajan pitää pärjätä 11e/pvä tuloilla. Plus vuokra. No jos se summa on lapsille sama, niin me saadaan kuukaudessa suunnilleen sen verran, miinus vuokra. Kivaa. Mä olisin kyllä kroisos jos olis 11e rahaa joka päivälle.

Kati E said...

Juu, tosi kiva keli. :SSS Eilen kun tulin töistä mulla oli hirveä päänsärky ensin ja sitten matkalla kastui kengät, sukat, sukkikset ja housut. Jippii!????

Susanna said...

Kati, tollasessa tilanteessa ei enää auta muu ku amarettokahvi tai vastaava. Siis ei mitään keinomausteita vaan kunnon tujaus :D

Kati E said...

No voihan pe******. En ite tuota keksinytkään. Eikä kyllä ole Amarettoakaan, pitänee hakea sitä vastaisen varalle.

Susanna said...

Kati, voi olla että myös vaikkapa irish coffee olisi auttanut. Jos tykkää makeasta, niin päärynäkonjakkikaakao tai butterscotch-cappucino ovat myös loistavia valintoja.

doh. jos lapset ei olis kotona menisin kyllä heti pullokaapille :D

HeliP said...

Päärynäkonjakkikaakao kuulostaa herrrrkulliselta. Paremman puutteessa täytynee illalla tekaista minttukaakaota. Minttusnapsi kun lienee ainoa kaakaomauste, jota meiltä just nyt löytyy.

Joskus sain kaverilta kreikantuliaisina hunajamantelilikööriä. Se oli loistavaa mehuglögin terästeenä.