Tuesday, March 28, 2006

Nallepuku valmis!

Tässä havaintoesitys miten hoidin resoriongelman.

Lähtötilanne oli tämä: valmis puku, jossa myös hihan- ja lahkeensuut siis ommeltu. Olin ajatellut etten laita resoreita vaan jonkin muun (minkä?ei voi muistaa) ratkaisun. Lahkeet kuitenkin ovat niin leveät (tätä ei kannattanut huomata ennen kiinniompelua) että ajattelin olevan parasta vaan laittaa ne resorit. Mieluusti tietysti pitäs aina suoriutua ilman purkamista :D

Ompelin resorin renkaaksi ja taitoin kaksinkerroin nurjat vastakkain. Sitten hivutin puvun vuoria tulemaan yli reunan, ja harsin resorin vain siihen vuoriin -> näin saumasta ei tulisi kovin paksu, ja ajattelin (kerrankin oikein!) että resori sitten asettuisi automaattisesti nätisti lahkeen sisäpuolelle, kun vuorin tikkaa oikeaan kohtaansa.

Tältä näytti, juuri niinkuin olin ajatellutkin. Sitten vedin päällistä alaspäin niin että vuori sujahti oikeaan asentoonsa noin sentin ylemmäs kuin teddyreuna.

Ja tikkasin oikealta puolelta, läheltä reunaa. Ensimmäisessä tikkauksessa ompelin siis vain vuorin ja resorin, toisessa vain päällisen ja resorin. Noin suurin piirtein ainakin ;)

Sisäpuolelta näyttää tältä; voisi olla siistimpikin, mutta on ihan ok, ja kukaan ei-ompeluihminen nyt ei tällaisiin kiinnitä edes huomiota.

Valmis! Olen tosi tyytyväinen. Haalari on aika iso, ollakseen 56cm kaavalla tehty... Mutta ei se mitään, poikavauva kun sattui olemaan 4,3kg syntyessään, niin varmasti tämä on ihan passelin kokoinen. Tumputkin oli tuloillaan, mutta en jaksa enää kiljua noille lapsille. Olin unohtanut niiden ompelun ihan kokonaan, ja täytyyhän sitä olla jotain viemistä seuraavallakin visiitillä :D

16 comments:

Lape said...

eri ihqu ;)

derea said...

Ihana :) Mihin aijot käyttää sitä saumurilankaa? (paitsi tietysti saumorointiin, mut siis mihin työhön)

Anonymous said...

Sä teet tosi kivoja vaatteita! Sun ompeluksia katsellessa tulee aina mieleen, että pitäisi ostaa kankaita ja ommella omalle muksulle jotain kivaa (ja helppoa). Ihmeen hyvin ehdit lapsista huolimatta tehdä käsitöitä :)
Mistä sä ostat kankaat ja mistä noita kaavoja löytyy?

Hannele

Susanna said...

Derea, mä aion käyttää sitä säästeliäästi Melindan paidan helmoihin, teen niitä rullapäärmeitä ja sen sellaista. Muuta en ole vielä suunnitellut, mutta varmaan pitää hankkia sitä myös muita värejä..

Hannele, kiitos :D Välillä itsekin mietin, että ihmeen paljon kaikkea valmistuu, vaikka aina tuntuukin etten ikinä saa mitään tehdä. Varmaan ehtisin enemmän jos tekisin jotain ihan perushelppoja, mutta kun on niin kova into oppia kaikkea uutta!

Mä käytän oikeastaan vain Ottobren kaavoja, ne on toimivia, ohjeet selkeitä, vaatteet on muodikkaita ja raikkaita ja jos jaksaa tehdä, on paljon yksityiskohtia myös. Kankaat ostan lähinnä Eurokankaasta kun suht edullisesti pitäs kuitenkin suoriutua.

Kati E said...

Ihana. :DD

laurakoo said...

Ihana! Kunpa mullakin olis kaveri, joka tekin vauvan tuollaisia. Ai niin, eihän mulla oo vauvaakaan :D

miu said...

Suloinen puku!

AnneM said...

mä sain sentään koluttua yhden monista kangaskätköistä läpi ja laitettua järjestykseen... ehkä ´vielä jonain päivänä saan koneetkin esille ja pääsen ompelemaan :O Hieno puku!

Terhi said...

Aivan ihana puku pienelle ihmisille. Sinä olet kyllä taitava!

iona said...

Siitä tuli tosi upea!

Minuakin houkuttaa tässä tehdä jotain liukuvärisaumurointihelmapuseroita lapsoselle tuon sinun Woolly Nylon -ostelun seurauksena. Pitäs varmaan vaan mennä laittamaan trikoot koneeseen kun en tiedä miten paljon nuo Triteksin palatrikoot kutistuvat. Hmm, meniskö nyt saman tien, ne ehtis ehkä kuivuakin rummussa siihen kun lapsonen menee illalla nukkumaan...

thiire said...

Onpa ihana puku! Miten sä osaat....
Mistä muuten saan ohjeen tikapuuhuiviin? Enkkulaisia en tajua, vaikka pitäisi.

Susanna said...

Thiire, tarkoitatko sitä punaista minkä tein? Tai vastaavaa. Se on ihan aina oikeaa, lanka on tikapuuta :D ku siinä niitä hörsellyksiä ikään kuin kiipeilee tikapuilla... tai jotain sellaista :D

Tuazophia said...

Tosi nätti haalari! Mä olen kade kaikille niille, jotka saa tuollaisia aikaiseksi. Itse olen saamaton, mutta eipä toisaalta ole ompelukonettakaan (ehkä onneksi, nytkään ei ole aikaa tarpeeksi!).

thiire said...

Sitä just, Olenpa tyhmä ja punastunut. Ai kamala :D

jonna said...

wow, harsimista.. *nostaa hattua* kunpa minäkin jaksaisin..pitkällä ompelutikillä vaan huristelen :)

oli ihana aikoinaan se Jocsun "lohikäärmelakki", sai meidänkin dragoni omansa vihreänä. turha kai tässä on itseään ompelijaksi kutsua, kun ei mielikuvitus riitä itse tuollaista tajuamaan.. :o

menepä nurkkaan häpeämään ja neulomaan välillä.. ;D

jonna..taas said...

ohhoh, olipa ilkeä kirjoitusvirhe edellisessäni :O itseäni oli tarkoitus komentaa.. :)