Friday, March 31, 2006

Musiikkia korville

Annan mun md-soittimen lainaan ystävälleni. Hänellä on pitkät koulumatkat eikä minkäänlaista musiikkivempainta. Minidiscille on vaan vähän hankala nauhoittaa, jos ei satu omaamaan sellaisia stereoita, mitkä tukee formaattia. Useimmat ei tue.. Mä ryhdyin sitten nauhoittamaan, tai suunnittelemaan nauhoittamista, ja kaivoin kaikki suomipoppilevyt mistä uskon ystävän pitävän. Kuvassa siis ei tosiaankaan ole kaikki levyt mitä löytyy :D


Voi mitä muistoja! Lasten myötä musiikin kuuntelu on vähentynyt, kotona kaikki ylimääräinen tuntuu meteliltä. Bussimatkoilla kuuntelen lähes poikkeuksetta Rammsteinia, ja jos kotona kuuntelen, on viime aikoina tullut soitettua kaikenlaista kummaa, Abbaa, Madonnaa, Carolaa ym. Nylon Beat on siivousmusiikkia :D

Mutta ajatella miten paljon sitä on joskus laittanut levyihin rahaa! Mulla on yli parisataa levyä, Jarilla suunnilleen saman verran. Jarin levyt on pitkälti kaikki raskaampaa musiikkia, kun taas mulla on sen raskaamman lisäksi kevyempää heviä, suomipoppia, pakolliset Koivuniemet ym, Kikkaa, ja myös klassista (Carmen ja Strauss-kokoelma). Kuvassa olevan Sielun Veljien levyn olen ostanut vain Peltirumpu-biisin takia, 90mk. Kolmannen naisen kokoelma oli krapulapäivän heräteostos, 150mk. Levottomat soundtrackin ostin, koska elokuva oli ihana, musiikki oli ihanaa, ja rakastuin (mikon lisäksi) siihen Ultra Bran Sokeana hetkenä -biisiin. Levyä ostaessa en vaan tiennyt kenen biisi on, ja kas! sitä ei ollut levyllä. Tämä aiheutti sen, että piti ostaa Ultra Bran levy (luulin että minä+ultra bra=mahdoton yhtälö), ja sitten vielä toinenkin kun jotenkin hurahdin. Onneksi meni ohi.

Don Huonojen Tähti-levy soi silloin kun pakkasin kamojani Kallion yksiössä, oltiin muuttamassa Jarin kanssa yhteen. Jarilla oli hyvät stereot, ja niinpä mun sterkat meni kaappiin odottamaan isompaa asuntoa, ja Tähti-levy jäi sinne cd-kelkkaan. Elin ilman sitä pari vuotta, sitten piti käydä penkomassa, kun Tule sellaisena kuin olet -soi päässä monta päivää.

Apulanta on ihana bändi, tosin varsinkaan tuo varhaisempi tuotanto ei ehkä hivele korvaa jos ei kuuntele sanoja. Siinäpä vasta bändi, joka todellakin on vaan parantanut suoritustaan.

Olikohan mulla joku idea tässä jutussa. Ei kai. kunhan muistelin :D Äsken pengoin kaappeja että löytyis edes jotain kivaa syötävää, mutta ei. Tein sitten kauralastuja, tosin ohrahiutaleista ja ilman kananmunaa... Hyvää tuli! Tästä voimme päätellä, että jos sotkee puurohiutaleita, sulaa rasvaa, sokeria, leivinjauhetta ja lopuksi vehnäjauhoja niin pal että on tönkköä, tulee aina hyvää. Pitää siis paistaa myös. Kokeile omalla vastuulla :D

Nyt....jotain. Plääh. En ole tehnyt tänään mitään. Ei kun olenpas, ripustin pyykit. Ja vähän säädin Ullaa varten. Enkä taida muuta tänään tehdäkään, kunhan Jari tulee laitan tulpat korviin ja menen sohvalle makaamaan... Pitäs kyllä lähteä kangaskauppaan, kun vaan jaksais tarpoa yksinään tuolla loskassa.

6 comments:

miu said...

Haa, punk´n Roll... legendaarista.Soitin muksuille (7, 6 ja 2 v...) tota yks päivä ja muistelin aikoja opiskelijasolukämpässä...nauroivat mulle päin naamaa kun kehuin niitä biisejä ;)

Helminalle said...

Ja ajatella, jos sais osan levyistä vaikka sellaisiksi ostoseteleiksi lanka- tai kangaskauppaan :)!
Tosin en tiedä, raaskisko niistä levyistä silti luopua (mulla on "rakkaita" vinyylejäkin ...hmmmm aika paljon).

Susanna said...

miu, joo meillä välillä Jarikin pyörittelee silmiään, että miten sä tällaista olet kuunnellut...

Helminalle, en mä pystyis luopumaan mistään. Joka levyllä on ainakin yksi hyvä biisi, ja ei koskaan voi tietää milloin niitä huvittaa kuunnella. Ja voihan olla että ens viikolla ei enää mistään pysty lataamaan mitään (ja minähän en tietenkään muutenkaan ole mikään piraatti).

Vinyyleistä tuli mieleen. Mulla on koko Hanoi Rocksin tuotanto sekä vinyylinä että cd:nä :D

Anonymous said...

Egotrippi! Tää nyökyttelis!

Marsvin

Susanna said...

Marsvin, Egotrippi on ihana, paitti että se helsinki-hollola levy oli yhtä rahanhaaskausta, ja sen jälkeen en olekaan koko bändiä seuraillut pahemmin. Superego on ihq :D

thiire said...

Meillä on sama siivousmusiikki :D Olen megafani!