Saturday, March 11, 2006

Niisk

Eilen oli surkea päivä, suorastaan kaikkien paskojen päivien äiti. Mutta päivä kääntyi paremmaksi postimiehen käytyä (siis tuomassa postin..), sääli sinänsä että posti jaetaan niin törkeän myöhään. No mitä siellä lootassa sitten oli? Ei, en ole tilannut lankaa, enkä tosiaan odottanut muuta kuin laskuja. Kirjekuoresta paljastui söpöpupulaukku!!! Täydellinen yllätys, täydellinen päivänpelastus, kiitos Kirsi! Vieläkin tulen hyvälle tuulelle kun katsonkin tuota kassia, vaikka tänään on, jos mahdollista, vielä eilistäkin surkeampi päivä. Mukana oli myös ihq kortti, missä luki jotenkin näin: mustimmankin kassin sisällä voi piillä söpöyttä. Ihanaa...


Nyt lainassa:

Fabric &yarn dyers handbook on nimensä mukaisesti varsin verraton käsikirja värjäyksen maailmaan. En ole vielä kokonaan kahlannut, mutta tässä opuksessa todella kerrotaan paljon juttuja, ja annetaan värireseptejä. Ja ei mitään keitä sieniä 12 tuntia ohjeita, vaan kunnon myrkyillä pelataan :D
Sew easy kids clothes -kirja pitää sisällään kivoja perusvermeitä ommellen siis. Erillistä kaava-arkkia ei ole, vaan kaavat on kai tarkoitus suurentaa tai piirtää ja mittailla itse tai jotain... En vielä oikein perehtynyt tähän. Mutta siinä missä suomalaisissa perusompeluskirjoissa tehdään verkkarit resorilahkeensuulla, ja missään vermeissä ei ole mitään yksityiskohtia, vaan vaatteet näyttää vain itsetehdyiltä, tässä kirjassa on kivojakin ideoita.
Ompelutöiden käsikirja vaikuttaa sellaiselta teokselta että sen voisi ostaa omaan hyllyyn. Mun on jo pitkään pitänyt ostaa joku perusteos, mutta ei ole ollut rahaa, ja joulupukilla on ollut muita suunnitelmia. Otavan suuri ompelukirja on ollut tähän asti paras näkemäni, mutta se on ilmeisesti loppuunmyyty. Gummeruksen suuri ompelukirja taas on ihan surkea. Ihan näin niinku tiedoks. Mutta siis tässä ompelutöiden käsikirjassa on varsin kattavasti kaikenlaista. Lisäksi kirja on aika uusi (en muista vuotta), niin että siellä on varsin ajankohtaiset jutut.

Opi saumurin salaisuudet oli loistolöytö! Kirja on muistaakseni vuodelta 2003 tai jotain sinne päin. Opin ensiselailulla tosi paljon uutta, mitä saumurini ohjekirja ei ollenkaan kertonut :D Ihan must-lukemista kaikille joilla on saumuri. Takuulla alkaa tehdä mieli surruuttaa kun tätä lukee. Kansikin on ihana, kultanauhalla saumattua kangasta :D
Disney´s Book of knitting patterns oli aika turha, kun se on niin kasari. Mutta kaavioiden takia sen lainasin, ja ihan kivoja kuvia siellä onkin.
Hyvä sauma on kai yläasteen käsityöoppikirja, tai sellaiseksi tarkoitettu. Laajalti erilaisia käsityöjuttuja, kaikki sillai perushyvin selitetty, että alkuun pääsee. Kivalla tavalla tehty, hyvä ideapankki uusiin harrastuksiin, niinku nyt vaikka kankaanpainantaan *köh*.


Hessutakki disneykirjasta :D

Tänään kävin Sellossa ostamassa lapsille kenkiä. Lisäksi vietin vartin Fabrissossa haaveilemassa Borås cottonin kankaista, ja ehkä olisin ostanutkin jotain, mutta minua vain katsottiin päästä varpaisiin eikä edes tervehditty. Jo on kumma. No, Kampin Fabissa on muutenkin paremmat valikoimat :D Myös marimekossa tuijottelin kankaita, enkä sielläkään saanut myyjään kontaktia, mikä on kyllä ihan hyvä. Pitkään mun on pitänyt käydä Marimekossa, ostamassa jotain, mutta kun tuijotin niitä kankaita, pää oli ihan tyhjä. En kertakaikkiaan keksinyt. Vahakangas oli ainoa mitä olisin halunnut, mutta tiesittekö, että Appelsiini-vahakangas maksa 29e/METRI??? Ziisus. Heti alkoi taas ahdistamaan. Onneksi olin niin fiksu että jätin lastenvaatepuodit käymättä, vituttaa jo ajatuskin kaikista niistä ihanista vaatteista. Lindexillä kävin, ja ahdisti vain vähäsen :D

10 comments:

laurakoo said...

Hmm. Mitäs täällä on luvassa..? Pupukasseja ja kasari-chiciä :)

derea said...

Kivoja kirjoja oot saanu lainaan :) Mun kirjastossa ei oo mitään kirjoja suunnilleen, nii mä käyn joka kerta selailemassa kirjakaupassa :D

Ja joo toi hyvä sauma on just koulukässässä ollu meilläkin käytössä (ja mul on se omanaki).

Edistyykö remontti?

Susanna said...

Derea, mä tilailen kirjoja netin kautta, meillä ei ole kirjastoa tässä lähellä, saatikka että lasten kanssa ehtisi mitään etsiä. Ja yleensä kaikki parhaat neulekirjat on aina lainassa kuitenkin. Remontti on ehkä valmis viikon päästä.

päivi said...

Ahdistus on leviävää lajia. Meillä piti olla huomenna vapaapäivä ilman lapsia.. no ei oo. Jonna sairastu vatsatautiin, tooooooosi kiva.
Pupusöpö on ihqu! Ei ihme, että päivä pelastui kun tuollanen sieltä löytyi!!
Mä sain tuon Otavan suuren ompelukirjan kun kävin tutustumassa työn puolesta Paperinkierrätys-firmassa. Sinne oli tullut Kirjakerholta lasti tuhottavia kirjoja, myös iso läjä noita ko. kirjoja. Oikeesti niitä ei ois saanut ottaa, mut mä sain haalia niitä kirjoja mitä siellä oli niin paljon kuin autoon mahtui. Harmi et otin vaan yhden ompelukirjan..:( Tänä syksynä näin kyllä sitä Suomalaisessa (tai Lahden Renkomäen ABC-aseman halpakirjakaupassa) alennettuna hintaan 9,90€.)

Minna said...

Kampin Fabrissoa ei muuten enää ole. Enkä ihmettele, koska ikinä en ohikulkiessani siellä yhtään ihmistä nähnyt... Oli vissiin vähän huonossa paikassa.

Kati E said...

Eikös olekin kiva saada ylläripostia!?? :DDD

Terde said...

Mulla on toi "tekstiilityön käsikirja". Käytetään sitä perusoppaana yläastelaisten kanssa kässässä, mutt aopettaa kyllä aikuisellekin hyvin ja selkeästi asioita tekstiilitöistä. Suosittelen!

KirsiÄr said...

Ole hyvä. Ja kiitos agentilleni Katille avusta.

Kati E said...

Oh, mä sain ylennyksen, agentti Kati. :DDDDDDD

*menee pukemaan mustan jakkupuvun päälleen ja vetäsee mustat Policet päähän ja lähtee hakemaan lounasta*

Susanna said...

Hee, tämä ketjuhan on elänyt ihan omaa elämäänsä :D

Vai ei oo Fabrissoa. Voihan pöh. No muutenkin pitäs raahautua sinne variston fabiin, kun siellä on myös vaatetuskankaita.

Kati, hyvä että sinä olit se akentti :D Mä kun jo hieman huolestuin, että jakeleekohan joku mun osoitetta ihan laajalti, kun ensin tulee ylläripostia Belgiasta ja sitten Tampereelta :D:D:D